Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

NEOΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ1112876_1Ο μέχρι πριν λίγο αρχηγός της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, ο φανατικός ισλαμιστής και νεο-οθωμανός (κατά το δόγμα Νταβούτογλου) Νετζντέτ Οζέλ, που είχε γίνει  ο πρώτος αρχηγός παραστρατιωτικού σώματος στην ιστορία του ΝΑΤΟ, ανέλαβε αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Πρόκειται για ιδιαίτερα αδίστακτο αξιωματικό, που έχει κατηγορηθεί  για εγκλήματα κατά του κουρδικού στοιχείου της νοτιοανατολικής Τουρκίας και φέρεται να έχει  διαπράξει ωμότητες σε βάρος συλληφθέντων Κούρδων ανταρτών.
Το γεγονός του διορισμού του Οζέλ, ακολούθησε την παραίτηση των αρχηγών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που ήρθαν σε σύγκρουση με τον Ερντογκάν.
Ο νέος αρχηγός, υποτίθεται θα είναι υπάκουος στα δόγματα Ερντογκάν Νταβούτογλου και "ανεκτικός" στην "ελληνική προκλητικότητα" στο Αιγαίο.
Αναμένουμε εξελίξεις.
www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.