Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

Ο προκλητικός και αιθεροβάμων … Ερντογάν


Απορροφημένοι με τα οικονομικά μας προβλήματα, ουδόλως ασχοληθήκαμε αυτές τις ημέρες, με την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.
Την θυμήθηκαν και την ..τίμησαν με προκλητικό τρόπο, όμως, οι Τούρκοι. Με πρώτο και καλύτερο τον Ερντογάν, που έφτασε στα κατεχόμενα φρουρούμενος μάλιστα από κουστωδία 2000 αστυνομικών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Τούρκος πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε ως νεόπλουτο κουτσαβάκι που κάνει επίδειξη μαγκιάς στο γείτονά του.


Σταχυολογώ, μερικές μόνο από τις δηλώσεις του:
«Δεν υπάρχει κράτος με το όνομα Κύπρος»!!!
«Μετά την έκρηξη στη ναυτική βάση, θα καταρρεύσει η οικονομία των Ελληνοκυπρίων όπως καταρρέει και η Ελλάδα»
Ο Ερντογάν υπαινίχθηκε ένωση των κατεχόμενων με τη Τουρκία, ενώ πέταξε με ελικόπτερο της τουρκικής αεροπορίας πάνω από την Αμμόχωστο και τη Μόρφου.
Είναι προφανές, ότι ο Ερντογάν, με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας , αισθάνεται ισχυρός και προκαλεί. Νομίζει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για να προωθήσει τις τουρκικές διεκδικήσεις.
Έτσι κάνουν πάντα.
Αυτά σε όσους της από εδώ πλευράς, έχουν ακόμα την ψευδαίσθηση ότι ο Ερντογάν είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους και βαυκαλίζονται ότι μπορεί να επιτευχθεί κάποια λύση.
Η υπερχειλίζουσα αλαζονεία του Τούρκου πρωθυπουργού, που τον οδηγεί σε τέτοιες προκλητικές συμπεριφορές, (στα όρια του τραμπουκισμού) ας ελπίσουμε ότι θα μας αφυπνίσει για να δούμε τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις.
Να δούμε πίσω από το προφίλ του, που με επιμέλεια καλλιεργούν στη χώρα μας διάφορες ΜΚΟ (με αδιαφανείς πηγές χρηματοδότησης).
Να συνειδητοποιήσουμε ότι η Τουρκία δεν είναι φίλος.
Είναι ένας επιθετικός και αδίσταχτος αντίπαλος.
Που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια διεθνείς κανόνες και συνθήκες.
Ένας τέτοιος αντίπαλος εκλαμβάνει την μετριοπάθεια, ως αδυναμία.
Και την καλή διάθεση, ως πρόθεση συνδιαλλαγής.
Ελπίζουμε μόνο να έχουν γνώσιν οι φύλακες.
Κ.Ρ.
antinews

greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.