Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

FT: Ορατός ο κίνδυνος διάλυσης του ευρώ
Νέα επίθεση κατά των ευρωπαίων ηγετών εξαπολύουν οι Financial Times...

που επικρίνουν ιδιαίτερα την αναβλητικότητά τους στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
Ο αρθρογράφος της εφημερίδας, Βόλφγκανγκ Μούντσάου, διαμηνύει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το γεγονός ότι οι εξελίξεις στην κρίση χρέους τρέχουν πολύ πιο γρήγορα από τους πολιτικούς ηγέτες της Ευρώπης, τους οποίους χαρακτηρίζει «εφησυχασμένους».
Επίσης, τονίζει ότι η νέα αναβολή της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, είναι τεράστιο σφάλμα, την ώρα που η Ιταλία βρίσκεται πλέον στο κόκκινο.

Παράλληλα, ο Μουντσάου υποστηρίζει ότι η διεύρυνση του EFSF και η θωράκισή του με μεγαλύτερα ποσά θα έπρεπε ήδη να έχει συμβεί. Μάλιστα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα έπρεπε ήδη να του έχουν επιτρέψει να επαναγοράζει ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, ενώ θα έπρεπε να έχουν ήδη αποφασίσει πώς θα χειριστούν τους επενδυτές που έχουν εκτεθεί σε ελληνικό κρατικό χρέος.

Μάλιστα, ο αρθρογράφος κατηγορεί την Άγκελα Μέρκελ ότι παρά τα όσα συμβαίνουν, η ίδια «κρύβεται» πίσω από τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικαστικά ζητήματα, όταν θα έπρεπε να λάβει αποφάσεις που θα απέτρεπαν την κρίση.

«Οι Ευρωπαίοι άργησαν πολύ. Οι πιθανότητες διάλυσης της ευρωζώνης είναι 50-50» επισημαίνει ο αρθρογράφος, σημειώνοντας ότι ακόμη κι η έκδοση ευρωομολόγου, που θα ήταν η μόνη πειστική απάντηση στην κρίση, μάλλον είναι αργά για να φέρει αποτελέσματα και να αναστρέψει την κατάσταση.

newscode.gr
24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.