Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Αυτό είναι το χρέος που πνίγει τις ΗΠΑ



Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε ύφεση…




Για την ακρίβεια, βρίσκονται τρεις μέρες πριν την καταστροφή. Αυτή η διαμάχη για το ανώτατο όριο του χρέους που είναι τα 14,3 τρισ! Ναι, ναι. 14,3 τρισ. δολάρια.

Όπως φαίνεται καθαρά στην εικόνα, η αντίστροφη μέτρηση σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό του Θείου Σαμ. Οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας, αλλά αυτό που φοβίζει τους οικονομολόγους σε όλο τον κόσμο είναι το ενδεχόμενο μίας χρεοκοπίας.

Βιομήχανοι και μεγαλο-τραπεζίτες, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να στείλουν επιστολή στο Κογκρέσο, απαιτώντας στην ουσία μία άμεση λύση στην πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους…


prionokordela.gr
24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.