Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Στο κόκκινο η οικονομία των ΗΠΑ

Στο «κόκκινο» η οικονομία των ΗΠΑ H Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ Fed ανακοίνωσε χθες ότι...
ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε πρόσφατα.


«Η οικονομική δραστηριότητα συνεχίζει να αυξάνεται, ωστόσο ο ρυθμός ελαττώθηκε» στις περισσότερες περιοχές της χώρας, διευκρινίζει η Fed σε ανακοίνωσή της.

Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ προειδοποίησε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, καθώς τα μεσάνυχτα της 2ας Αυγούστου η χώρα θα χάσει τη δυνατότητα δανεισμού της για πρώτη φορά, το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση για τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους από το να συμβιβαστούν και να καταλήξουν σε μία συμφωνία για τη μείωση του ελλείμματος και την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού.

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να πληρώνουν τους φόρους τους. Συνεχίζουν να έρχονται δημόσια έσοδα. Να έρχονται χρήματα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα υπάρχουν αρκετά χρήματα επειδή δεν θα μπορούμε πλέον να δανειστούμε για να πληρώσουμε όλους μας τους λογαριασμούς», δήλωσε ο Κάρνεϊ, «είναι μια κατάσταση κρίσης».

Παράλληλα ο πρόεδρος του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης Standard&Poor's Ντίβεν Σάρμα δήλωσε σε ομιλία του προς τους αμερικανούς βουλευτές ότι οι αναλυτές του οίκου εξακολουθούν να μην πιστεύουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο χρεοκοπίας των ΗΠΑ.

«Οι αναλυτές μας δεν πιστεύουν ότι θα το κάνουν», σημείωσε ο Σάρμα, απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε όσον αφορά τον κίνδυνο αυτόν μέλος της επιτροπής οικονομικών υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.
24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.