Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ντομινίκ Στρος Καν: "Oι Έλληνες είναι βουτηγμένοι στα σκ@τ@"!



Ντομινίκ Στρος Καν: "Oι Έλληνες είναι βουτηγμένοι στα σκ@τ@"!Πιο αρνητική γνώμη για την χώρα μας δεν θα μπορούσε να έχει ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, που φέρεται να δηλώνει πως «οι Έλληνες είναι βουτηγμένοι στα σκ*τα*», «δεν έχουν ψωμί να φάνε» και «η φοροδιαφυγή είναι εθνικό σπορ».
Οι φράσεις περιέχονται στο ντοκιμαντέρ γαλλικού καναλιού για τον κ. Στρος Καν, που θα προβληθεί τελικά χωρίς την αναφορά του στο αίτημα του Γιώργου Παπανδρέου για παρέμβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2009.

Το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί από το «Canal+» την Κυριακή, αποκαλύπτει στο περιοδικό «Επίκαιρα», στο οποίο μίλησε ο Γάλλος δημοσιογράφος Νικολά Εσκουλάν, ο δημοσιογράφος που συνάντησε τον Στρος Καν.

Το αίτημα Παπανδρέου για παρέμβαση του ΔΝΤ μπορεί να «κόπηκε», ωστόσο, δεν κόπηκε η αρνητική γνώμη του Στρος Καν για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

«Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι αυτοί είναι βουτηγμένοι μέσα στα σκ*τα* και μάλιστα πάρα πολύ... Έχουν την αίσθηση ότι παραπλανήθηκαν. Και οι ίδιοι τα έχουν μαγειρέψει λιγάκι, δεν πλήρωναν φόρους, είναι το εθνικό τους σπορ, αλητεία στο έπακρον. Και, επιπλέον, είναι οι πιο πλούσιοι!», λέει στο ντοκιμαντέρ ο monsieurΝτομινίκ που «καλοβλέπει» την προεδρία της Γαλλίας.

Τι αναφέρει, όμως, στο ντοκιμαντέρ για το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου αμέσως μετά τις εκλογές; «Είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα. Νομίζεις ότι το ΔΝΤ θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα να βοηθήσει;», φέρεται να ήταν τα λόγια του κ. Παπανδρέου, όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος. Ο Στρος Καν επεσήμανε πως η Ε.Ε. δεν θα δεχθεί κάτι τέτοιο, ενώ ο πρωθυπουργός φέρεται να απάντησε: «μην ανησυχείς για την Ευρώπη, εγώ μπορώ να τους πείσω».

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Στρος Καν λέγοντάς του πως η Ευρώπη όντως δεν δέχεται την παρέμβαση του ΔΝΤ, ενώ ακολούθησαν όλες οι δραματικές διαβουλεύσεις για τον μηχανισμό στήριξης, η ανακοίνωση Παπανδρέου από το Καστελόριζο και το Μνημόνιο.

Το κομμένο απόσπασμα δεν θα μεταδοθεί καθώς, όπως τονίζει ο κ. Εσκουλάν, το θέμα του ντοκιμαντέρ είναι ο επικεφαλής του ΔΝΤ και όχι η Ελλάδα.

«Αν δεν είχαμε έρθει, θα είχαν πέσει στο βάθος της αβύσσου. Μετά από δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση δεν θα πλήρωνε πια τους δημοσίους υπαλλήλους, ο κόσμος θα μάζευε τα φράγκα από τις τράπεζες. Θα ήταν η πλήρης διάλυση. Είναι άδικο αυτό που μας προσάπτουν, αλλά είναι φυσιολογικό», λέει για το Μνημόνιο ο Στρος Καν.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.