Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Γέροντας Νεκτάριος: "Να επιστρέψετε στα χωριά σας για να έχετε αυτονομία, έρχονται δύσκολα χρόνια"


Από πότε ασχολείσθε π. Νεκτάριε με το θέμα του Αντιχρίστου; - Με το θέμα του Αντιχρίστου ασχολούμαι από το 1983, τότε ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου σε μεγάλη αίθουσα των Αθηνών πραγματοποιήσαμε ομιλία με τον τίτλο «Ο Αντίχριστος έρχεται». Εντελώς παράδοξα η Χάρις του Θεού θέλησε η ομιλία αυτή να κυκλοφορήσει σε χιλιάδες κασσέτες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με αποτέλεσμα να με καλούν σε όλα τα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού για να επαναλαμβάνω την συγκεκριμένη ομιλία.
Το 1984 εκδόσαμε και σχετικό βιβλίο με τον τίτλο «Πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας», το οποίον κυκλοφόρησε σε 200.000 αντίτυπα. Η Θεία Πρόνοια πιστεύουμε ότι φρόντισε δι᾽ αυτού του τρόπου να ενημερωθεί ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός για τα επερχόμενα δεινά που θα ερχόντουσαν σε λίγα χρόνια. Το 1986 και ως σήμερα συμμετέχουμε δυναμικά μαζί με άλλους φορείς σε εκδηλώσεις και συλλαλητήρια διαμαρτυρίας κατά των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και σήμερα εναντίον της Κάρτας του Πολίτη.

Φοβόσαστε την Κάρτα του Πολίτη και το 666; - Ως Έλληνες πολίτες και ορθόδοξοι χριστιανοί δηλώνουμε ότι, δεν φοβόμαστε καμία ηλεκτρονική κάρτα, κανένα ηλεκτρονικό φακέλωμα, κανένα χάραγμα, κανένα 666, κανέναν Αντίχριστο, διότι έχουμε καθημερινά στην καρδιά μας τον Χριστό και είμαστε χαραγμένοι την ημέρα της βαπτίσεώς μας με το σημείο του Σταυρού. Άρα χωρίς τη θέλησή μας και τη σύμφωνη γνώμη μας, ο,τι και να μας κάνουν δεν μπορεί να μας βλάψει, αφού δεν θα έχει την δική μας συγκατάθεση.
Όμως, εμείς λέμε ΟΧΙ στην κάρτα του πολίτη διότι:
Η Αγία Γραφή προ 2000 ετών, μας προειδοποίησε ότι θα έλθει εποχή που θα αλλάξει ο τρόπος του οικονομικού συστήματος και των συναλλαγών και θα γίνονται όλα με έναν διαφορετικό τρόπο, τον οποίον ο χριστιανός κατά την Αγία Γραφή, δεν πρέπει να αποδεχθεί. Δια να αναγνωρίσουν οι χριστιανοί ποιά εποχή θα είναι αυτή, η Αγία Γραφή μας τόνισε ότι ο διαφορετικός αυτός τρόπος συναλλαγής χρημάτων, θα χρησιμοποιεί ως κωδικό το νούμερο 666 (Αποκ. κεφ. ιγ´). Σήμερα ζούμε σ᾽ αυτήν την εποχή. Όλοι γνωρίζουν ότι η παγκόσμια ηλεκτρονική διακυβέρνηση, όπως έχουν δηλώσει Υπουργοί και Βουλευτές, χωρίς το 666 δεν λειτουργεί (βλέπε περιοδ. «Ορθόδοξη Μαρτυρία» τ. 107). Εμείς όχι από φόβο, αλλά κάνοντας υπακοή στην Αγία Γραφή και στην Ορθόδοξη πίστη μας, δεν αποδεχόμεθα με τη θέλησή μας, την κάρτα του πολίτη που είναι το κλειδί για να ανοίξει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και να γίνουμε με τον τρόπο αυτό πολίτες της παγκόσμιας διακυβέρνησης της Νέας Τάξης Πραγμάτων που αρχηγό της θα έχει τελικά τον Αντίχριστο. Όπως δεν θα δεχόμασταν να γίνουμε συμμέτοχοι με τη θέλησή μας σε ο,τιδήποτε θα προωθούσε οποιαδήποτε αμαρτία η κακό δια τον συνάνθρωπό μας, διότι αυτό θα ήταν πτώση του χριστιανού, έτσι δεν συμμετέχουμε στην προώθηση και στη δημιουργία του Κράτους του Αντιχρίστου, διότι αποτελεί πτώση, αφού η Γραφή μας λέγει να μείνουμε έξω από το σύστημα αυτό.
Η κάρτα του πολίτη βασίζεται στη Συνθήκη του Σένγκεν, που σημαίνει ότι η κάρτα αυτή θα είναι: Ταυτότητα, Βιβλιάριο τραπέζης, βιβλιάριο υγείας, άδεια οδήγησης, φοροκάρτα, διαβατήριο κτλ. Άρα κάθε κίνησή σου θα ελέγχεται, από το τι τρως (νηστεύεις;), τι βιβλία αγοράζεις (χριστιανικά, πολιτικά κτλ.), προς τα που καθημερινά κινείσαι κτλ. Εάν είχε ο Χίτλερ σε ηλεκτρονική μορφή όλα αυτά τα στοιχεία των πολιτών της Ευρώπης που δημιουργούν το πραγματικό προφίλ σου, σκεφθήκατε πόσο εύκολο θα του ήταν μέσα σε μία νύχτα να συλλάβει και να εξοντώσει όλο το γένος των Εβραίων; Αυτό θα πάθουν οι χριστιανοί εάν πολιτογραφηθούν ως πολίτες με τη θέλησή τους, στο Κράτος του Αντιχρίστου.


Γιατί επιλέξατε την Πλατεία Συντάγματος για να διαμαρτυρηθείτε κατά της κάρτας του πολίτη; - Η Πλατεία Συντάγματος ονομάστηκε έτσι, διότι οι πρόγονοί μας συγκεντρώθηκαν σ᾽ αυτήν την Πλατεία για να ζητήσουν από την τότε εξουσία ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία θα έπρεπε να κατοχυρωθούν και να είναι απαραβίαστα μέσα σε ένα Σύνταγμα. Δυστυχώς αυτά τα δικαιώματά μας κινδυνεύουν σήμερα από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της οποία κλειδί είναι η Κάρτα του Πολίτη. Ξεκινά ένας ηλεκτρονικός φασισμός, μία ηλεκτρονική φυλακή, το Κράτος του Όργουελ ζωντανεύει σε όλο του το μεγαλείο. Τον άνθρωπο από πρόσωπο που τον έπλασε ο Θεός, η σημερινή Κυβέρνηση κατόπιν εντολών της Ευρώπης μετατρέπει το ανθρώπινο πρόσωπο σε νούμερο, σε έναν απλό αριθμό. Η Εκκλησία με το βάπτισμα μας έδωσε ονόματα Αγίων, η Νέα Τάξη Πραγμάτων μας θεωρεί ως πράγματα και αντικείμενα ενός μεγάλου Σούπερ Μάρκετ που ονομάζεται Γη, δι᾽αυτό και μας κωδικοποιεί, όπως κωδικοποιούνται τα τρόφιμα στα ράφια των καταστημάτων. Δεν βλέπετε ότι στην Ελλάδα τα πάντα αλλάζουν κατόπιν εντολών της Ευρώπης; Δεν βλέπετε ότι μας βάζουν σε Νέα Τάξη, νέα σειρά δηλαδή, διότι η παλιά τάξη και σειρά που είχαμε δεν τους αρέσει; Αυτό σημαίνει Νέα Τάξη Πραγμάτων και Νέα Εποχή. Όλα αλλάζουν και μάλιστα εις βάρος του ανθρώπου, των ελευθεριών του, των δικαιωμάτων του, των κοινωνικών παροχών του, και των εθνικών του κυριαρχικών δικαιωμάτων. Πόσο δίκιο είχε η τότε Πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα Μπενάκη που με την ομολογία της ενώπιον του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας μας προειδοποίησε για τα επερχόμενα δεινά που θα βρουν τη χώρα μας;


Τι πιστεύετε ότι κρύβεται πίσω από όλα αυτά; - Ακούστε, η αλήθεια είναι μία, είτε αρέσει στους άρχοντές μας είτε όχι. Για όλα αυτά φταίει το ότι ανήκουμε στη Δύση. Στην πραγματικότητα φταίνε όλοι οι πολιτικοί που εκχώρησαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε ξένα κέντρα αποφάσεων υπογράφοντας άνευ όρων τις Συνθήκες Μάαστριχτ, Λισσαβώνας, Άμστερνταμ και Σένγκεν. Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται σήμερα δεν είναι λόγω του μνημονίου. Αιτία είναι οι ανωτέρω Συνθήκες τις οποίες αποδεχθήκαμε άνευ όρων για να εισέλθουμε στην ΕΟΚ. Ούτε έναν όρο, ούτε μία προϋπόθεση, δεν έθεσαν τότε οι άρχοντές μας. Ξεπούλησαν χωρίς τσίπα, με τις ανωτέρω Συνθήκες, εμάς και την Ελλάδα μας. Το μνημόνιο της Τρόϊκας είναι η δια της βίας εφαρμογή υπό της Ευρώπης, των ανωτέρω Συνθηκών, που έπρεπε εδώ και δεκαετίες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις να έχουν εφαρμόσει. Αλλά τολμούσαν τότε οι Ελληνικές Κυβερνήσεις; Όπως ομολογούν σήμερα υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος. Γιατί τότε τις υπέγραφαν αφού δεν θα τις εφήρμοζαν; Για να λέμε ότι ανήκουμε στη Δύση; Η διότι θα έπαιρναν τα Ευρωπαϊκά δάνεια και τα οποία σπατάλησαν δεξιά και αριστερά, δίδοντας από τα ΔΙΣ που πήραν και ένα κομμάτι της πίτας στο ελληνικό λαό;
Αλλά ευθύνεται και η Ευρώπη και το ΔΝΤ, διότι γνώριζε τις τότε σπατάλες. Υπάρχουν δημοσιεύματα προ 15 ετών που αποδεικνύουν ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν την σπατάλη των εκατομμυρίων. Το ΔΝΤ έκρουε από τότε τον κώδωνα κινδύνου λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν βαδίζει οικονομικά σωστά.
Αλλά άφηναν οι Ευρωπαίοι τις Ελληνικές Κυβερνήσεις να κάνουν ο,τι θέλουν, διότι απέβλεπαν στο σημερινό κατάντημα της Ελλάδος. Άφηναν την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι να χρεωκοπεί, συνεχώς δανειζόμενη ευρωπαϊκά χρήματα για να έλθουν σήμερα οι κύριοι αυτοί να την εξαγοράσουν. Μαζί δε με τον δημόσιο πλούτο της χώρας μας θέλουν να εξαγοράσουν και την ελευθερία, αλλά και την περηφάνεια των Ελλήνων. Αυτό θα γίνει μόνον μέσω μιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που όλοι οι άνθρωποι θα γίνουν ρομπότ.
Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή δε την αλήθεια την καταγγείλαμε ήδη από το 1997 και ενημερώσαμε τότε όλους τους Αρχιερείς και τους Βουλευτές της πατρίδος μας, ώστε να έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας ότι πράξαμε το χρέος μας απέναντι σ᾽ αυτόν τον τόπο, αλλά κυρίως απέναντι στην Ορθοδοξία και την Εκκλησία μας. Διότι τα μέτρα αυτά, όπως βλέπετε, βλάπτουν και την Εκκλησία. Δι᾽αυτό στείλαμε το 1999 ειδική επιστολή στον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεον ως υπέθυνον που τον είχε ορίσει η Ιερά Σύνοδος δια τις Νέες Ταυτότητες και την οποίαν κοινοποιούσαμε σε όλους τους Αρχιερείς, εντός της οποίας αναφέραμε τους τρόπους και το τι ενέργειες πρέπει να κάνει η Διοίκηση της Εκκλησίας, ώστε να προστατευθεί από τα επερχόμενα δεινά τα οποία αναφέραμε. Επίσης το 2008, όταν ακόμα κυβερνούσε η Κυβέρνηση Καραμανλή, ενημερώσαμε τους Αρχιερείς δια επιστολής μας, ότι έρχεται Εκκλησιαστικός Καποδίστριας η οποία δημοσιεύθηκε και στο περιοδικό μας «Ορθόδοξη Μαρτυρία» τ. 143, τον Οκτώβριο του 2008. Αναφέραμε μάλιστα ότι το 2010 και για 4-5 χρόνια μετά στην Ελλάδα θα γίνουν τέρατα και σημεία.
Οι μοναχοί είναι οι λοκατζήδες της Εκκλησίας, είναι τα τσοπανόσκυλα που μόλις οσφρίζονται τον λύκο αρχίζουν και γαυγίζουν, ώστε οι Ποιμένες να αγρυπνούν και να είναι έτοιμοι. Το Μοναστήρι μας έπραξε το χρέος του και έχουμε αναπαυμένη την συνείδησή μας ενώπιον του Θεού, αλλά και του ελληνικού ορθοδόξου λαού μας.
Οι Συνθήκες Μάαστριχτ, Λισσαβώνας, Άμστερνταμ, Σένγκεν κτλ. έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας μας. Δι᾽ αυτό και δεν μπορέσαμε να πάρουμε τα χρήματα από τη Ρωσία η την Κίνα. Εκείνο το «ανήκουμε στη Δύση» κατέστρεψε την χώρα μας και μαζί όλους εμάς. Υπεύθυνοι οι 300 της Βουλής, οι οποίοι δεν ενημέρωναν τότε το λαό, αλλά και όσοι υπέγραψαν τις ανωτέρω Συνθήκες. Όλες οι κοινωνικές αλλαγές βασίζονται στις Συνθήκες αυτές, η δε ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η Κάρτα του Πολίτη καθώς και το επερχόμενο σφράγισμα στο δεξί χέρι και στο μέτωπο, όπως προφητεύει η Αποκάλυψη του Ιωάννη, βασίζεται στη Συνθήκη του Σένγκεν.
Χρειάζεται σήμερα αγία ανυπακοή στο Κράτος. Διότι το Ευαγγέλιο και η εντολή του Χριστού είναι ξεκάθαρη. Όταν οι Νόμοι του Κράτους έρχονται σε αντίθεση με το Νόμο του Θεού, οι χριστιανοί δεν υπακούουν στο Νόμο του Κράτους, αλλά υπακούουν στο Νόμο του Θεού. Θα μας διώξουν; Ας μας διώξουν. Θα μας δικάσουν; Ας μας δικάσουν. Θα μας φυλακίσουν; Ας μας φυλακίσουν. Θα μας εξορίσουν; Ας μας εξορίσουν. Θα μας σκοτώσουν; Υψίστη τιμή είναι δια το χριστιανό το μαρτύριο, οι διωγμοί, οι φυλακίσεις για την πίστη του και τον αγαπημένο του Ιησού Χριστό. Εμείς, όπως προαναφέραμε, θα πειθαρχήσουμε και θα υπακούσουμε στην Αγία Γραφή και στο Νόμο του Θεού και καλούμε όλους όσους πιστεύουν στο Χριστό να ακολουθήσουν.
Στις καρδιές των Ελλήνων, με όσα σήμερα γίνονται εις βάρος των παραδόσεών του, εις βάρος της ιστορίας του, εις βάρος της Εκκλησίας του, εις βάρος της πατρίδος του, φούντωσε μια αγία φωτιά, την οποία όποιος πλησιάσει θα καεί. Στις καρδιές των Ελλήνων ζωντάνεψαν ξανά τα δύο αθάνατα άστρα, η Ελλάδα και η Ορθοδοξία, τα οποία, όσο και αν προσπαθούν οι σκοτεινές δυνάμεις και οι μασονικές στοές να σβήσουν, δεν θα το πετύχουν. Δεν θα νικήσει ο Εωσφόρος, θα νικήσει ο Χριστός.


Υπάρχει λύση στο σημερινό αδιέξοδο; - Βεβαίως και υπάρχει.
1ον. Να λογοδοτήσουν, όσοι υπέγραψαν τις ανωτέρω Συνθήκες και άνευ όρων δέσμευσαν και υποθήκευσαν το μέλλον μας, την παράδοσή μας, την Ελλάδα μας, την πίστη μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την ελευθερία μας.
2ον. Να αναλάβουν την Κυβέρνηση νέα πρόσωπα, τα οποία θα έχουν Χριστό και Ελλάδα στην καρδιά τους και θα μας βγάλουν από τις ανωτέρω Συνθήκες, η θα θέσουν όρους παραμονής μας στην Ευρώπη, οι οποίοι θα προστατεύουν τη χώρα μας και την πίστη μας, όπως την προστάτευε μέχρι σήμερα το ελληνικό Σύνταγμα, το οποίον ουσιαστικά δεν ισχύει, αφού είναι Δευτερογενές Δίκαιο και ισχύει το Πρωτογενές Δίκαιο, το οποίον είναι οι ανωτέρω Συνθήκες. Οι 300 της Βουλής, που εκχώρησαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στις Βρυξέλλες, καταλύοντας το ελληνικό Σύνταγμα, δεν μπορούν να συνεχίσουν να μας κυβερνούν, διότι αυτοί είναι υπεύθυνοι. Το μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων έχει αντιληφθεί την ευθύνη των σημερινών Βουλευτών, δι᾽αυτό και στις δημοσκοπήσεις δίδει μεγάλο ποσοστό αποχής. Ζητά, ως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, νέους ηγέτες και νέα πρόσωπα.
3ον. Σύνθημα των νέων πολιτικών πρέπει να γίνει ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στη Δύση, αλλά ανήκει όπου είναι το εθνικό της συμφέρον.
Δηλαδή ο ξεσηκωμός των ορθοδόξων Ελλήνων, γίνεται σήμερα διότι προσπαθούν να εφαρμόσουν τη Συνθήκη του Σένγκεν;
Ακριβώς. Η Συνθήκη του Σένγκεν προβλέπει τη συλλογή πληροφοριών και την επεξεργασία αυτών, δι᾽ όλους τους ανθρώπους που έχουν αποδεχθεί τη Συνθήκη αυτή. Έχουμε δε πληροφορίες ότι δεν θα δοθεί η 5η δόση από την Τρόϊκα, εάν δεν εφαρμοσθεί, βάσει του μνημονίου, τα όσα προβλέπει και η Συνθήκη του Σένγκεν. Διότι όλα τα άλλα που προβλέπουν οι άλλες Συνθήκες ήδη έχουν δρομολογηθεί και έχουν μπει στο στάδιο εφαρμογής τους.
Αναφέρατε ότι το 2008 γράψατε επιστολή προς τους Αρχιερείς ότι επέρχεται το 2010 Εκκλησιαστικός Καποδίστριας. Δεν είναι λόγοι οικονομικοί που οδηγούν την παύση των χειροτονιών, με τον διορισμό 1 προς 5 των δημοσίων υπαλλήλων;
Σε άρθρο μας που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ορθόδοξη Μαρτυρία» τ. 151, σε επιστολή μας προς τους Επισκόπους αναφέρουμε:
«Ο Απόστολος Παύλος μας λέγει στην Β´ Επιστολή του προς Θεσσαλονικείς Κεφ. Β’ και στίχος 9-10 ότι τα όργανα του Αντιχρίστου θα κινηθούν εις βάρος της Εκκλησίας «εν πάσει δυνάμει και σημείοις και τέρασι ψεύδους και εν πάσει απάτη…»
Με λίγα λόγια θα εξαπατούν συνεχώς την Εκκλησία και τον πιστό λαό. Αυτό κάνουν και σήμερα. Δεν είναι τα οικονομικά αίτια η διακοπή των χειροτονιών και ο διορισμός των κληρικών. Άλλοι είναι οι στόχοι τους και τους οποίους θα σας τους αναφέρουμε.
1ον. Αν η Εκκλησία χειροτονεί χωρίς να διορίζει δεν θα δίδεται μισθός στους νέους κληρικούς. Οπότε θα πρέπει ο νέος κληρικός να κρατά την εργασία που έχει και σήμερα. Υπάρχει όμως ένα δίλημμα. Αν είναι οδηγός ταξί, πως θα οδηγεί με το ράσο; Αν είναι κτίστης πως θα χτίζει με το ράσο; κ.ο.κ. Άρα οδεύουμε σε σταδιακή αφαίρεση του ορθοδόξου ράσου και της γενειάδος των κληρικών. Η εμφάνιση των σημερινών ορθοδόξων κληρικών, λέγουν αρκετοί Ευρωπαίοι, ομοιάζει με τους Μουζαχεντίν του Ισλάμ, δεν είναι ευρωπαϊκή εμφάνιση αυτή των ορθοδόξων κληρικών. Πρέπει δήθεν να εξευρωπαϊστούν.
Βρήκαν λοιπόν τον τρόπο να αλλάξουν την εμφάνιση του ιερού κλήρου. Υπάρχει όμως απάντηση. Οι μοναχοί στα μοναστήρια με το ράσο οργώνουν, με το ράσο χτίζουν και σοβατίζουν, με το ράσο είναι στο τηλεφωνικό κέντρο της Μονής, με το ράσο οδηγούν και με το ράσο είναι στο ιατρείο της Μονής, όπως ήταν και ο Άγιος Λουκάς της Κριμαίας, ο ιατρός, ο οποίος δεν δέχθηκε ούτε στιγμή να αποχωρισθεί το ράσο του, όσο εργαζόταν στα δημόσια νοσοκομεία της Ρωσίας, ακόμα και την ώρα του χειρουργείου, παρά την πίεση που υφίστατο από το Κομμουνιστικό Καθεστώς. Άρα μπορούν, όσοι θέλουν να χειροτονηθούν κληρικοί και να υπηρετήσουν την Ορθοδοξία, να συνεχίσουν τις εργασίες που έχουν έως σήμερα, να φέρουν το ράσο όπως κάνουν και οι μοναχοί και μας δίδαξε και ο Άγιος Λουκάς.
2ον. Όλα τα δημοσιονομικά και αντιλαϊκά μέτρα που μέχρι σήμερα λαμβάνει η Κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις Συνθήκες Μάαστριχτ, Σένγκεν, Λισσαβώνας, Άμστερνταμ, (κάποια έπρεπε από μόνοι μας να έχουμε εφαρμόσει ως Κράτος δικαίου)οδηγούν στην ενίσχυση του οικονομικού κεφαλαίου των Πολυεθνικών Εταιρειών και των Διεθνών Αγορών και Τραπεζιτών.
Μας εξαπατούν όταν μας λέγουν ότι εργάζονται και λαμβάνουν αυτά τα μέτρα, δια το καλύτερον αύριο της χώρας μας. Εμείς τους απαντούμε ότι εργάζονται για την πλουτοκρατία και δια το πως οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι. Δικαιώνουν τον Απόστολο Παύλο που μας λέγει ότι: «αιτία πάντων των κακών η φιλαργυρία εστί». Θέλετε απόδειξη των όσων λέμε; Ιδού.
Έως εχθές, οι πολιτικοί μας, ομιλούσαν ότι πρέπει να γίνει αποκέντρωση των Υπηρεσιών, ώστε ο κόσμος να επιστρέψει στην επαρχία. Σήμερα όμως οι πολιτικοί μας εφαρμόζουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έλεγαν εχθές.
Με όλα τα μέτρα που λαμβάνουν, με σκοπό δήθεν την οικονομία και ανασύνταξη του Κράτους, προσπαθούν στην πραγματικότητα να κάνουν το ακριβώς αντίθετο από την αποκέντρωση. Ο στόχος των μέτρων που λαμβάνουν ουσιαστικά είναι να συγκεντρώσουν τον λαό στις μεγάλες πόλεις, τις οποίες σύμφωνα με τη νέα Νομοθεσία βαπτίζονται Βιομηχανικές περιοχές και οι οποίες σε λίγο θα αναζητούν εργάτες.
Αλλά και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις οι πολυεθνικές εταιρείες ετοιμάζονται τα ανοίξουν τα πολυκαταστήματά τους.
Προς χάριν των πολυεθνικών κεφαλαίων σήμερα ο κόσμος χάνει τις εργασίες του, οι μισθοί μειώνονται, οι απολύσεις γίνονται στην ουσία χωρίς δεσμεύσεις, τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματα καταργούνται και οι άνθρωποι, αφού μαντρωθούν στις πόλεις θα αριθμοποιηθούν με την Κάρτα του Πολίτη, όπως τα πρόβατα στο μαντρί. Αυτά τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται, συμφέρουν το λαό η τις μεγάλες επιχειρήσεις και πολυεθνικές εταιρείες; Αυτά τα μέτρα δεν αναφέρονται στις Συνθήκες Μάαστριχτ, Λισσαβώνας, Άμστερνταμ και Σένγκεν; Αν τολμούν οι πολιτικοί, ας πούνε ότι ψευδόμαστε.
Δυστυχώς οι πολιτικοί μας άφησαν εις γνώση τους, όλα αυτά τα χρόνια να καταρρεύσει το Δημόσιο και η Οικονομία, για να δεχθεί ο Ελληνικός λαός, χωρίς μεγάλες αντιρρήσεις την εφαρμογή των ανωτέρω Συνθηκών. Δηλαδή το ξεπούλημα της χώρας μας. Οι πολιτικοί μας, συνεχίζουν να μας εξαπατούν όλους, λέγοντας κάθε φορά ότι τα μέτρα που λαμβάνουν γίνονται με σκοπό την οικονομία και για να ξεχρεώσουμε τα μεγάλα δάνεια του Κράτους μας. Στην πραγματικότητα οι Κυβερνήσεις, βάσει των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, εργάζονται για τα μεγάλα κέρδη των πολυεθνικών ευρωπαϊκών εταιρειών. Μην ξεχνάτε ότι η ΕΟΚ που εισήλθαμε είναι Ευρωπαϊκή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Κοινότητα. Στόχος της δηλαδή ήταν και είναι το οικονομικό κέρδος. Είναι δε φανερό ότι όλα τα σημερινά μέτρα είναι προς αυτήν την κατεύθυνση.
Τι σχέση έχουν οι χειροτονίες των κληρικών με αυτά τα μέτρα; - Έχουν και παραέχουν. Οι πολυεθνικές εταιρείες που εισήλθαν εις την πατρίδα μας δεν θέλουν να υπάρχουν επαρχίες και χωριά, διότι τα πολυκαταστήματά τους χτίζονται στις μεγάλες πόλεις. Οπότε θέλουν να συγκεντρώσουν όλο το λαό στις μεγάλες πόλεις δια να τον αρμέγουν οικονομικά. Προς τούτο έκλεισαν προ ετών πρώτα τα σχολεία στα χωριά και κατήργησαν την δύναμη του Προέδρου με το νόμο Καποδίστρια και τώρα με το νομοσχέδιο του Καλλικράτη κλείνουν και συγχωνεύουν τα σχολεία της επαρχίας και τα Νοσοκομεία, ώστε να αναγκάσουν γονείς, γέροντες και όλο το λαό, θέλοντας και μη, να κατέβει στις μεγαλουπόλεις που υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις εκπαιδεύσεως, υγείας κτλ. για να επιβιώσουν.
Μέσα στο σχέδιο αυτό εντάσσεται και το κλείσιμο των ενοριών στα χωριά. Το νομοσχέδο που ρυθμίζει ότι 5 δημόσιοι υπάλληλοι θα απολύονται και ένας θα διορίζεται, θα φέρει όχι μόνον το κλείσιμο των σχολείων και των Νοσοκομείων της επαρχίας, αλλά και των ενοριών των χωριών, ούτως ώστε οι κάτοικοι σιγά σιγά να αναχωρήσουν από τα χωριά τους και θα εγκλωβιστούν στις πόλεις.
Δι᾽αυτού του τρόπου όλες οι αγορές τους θα γίνονται από τα πολυκαταστήματα των πολυεθνικών εταιρειών. Καταλαβαίνετε τώρα δια ποίο λόγο έκλεισαν στην αρχή τα μπακάλικα και τα ψιλικατζίδικα της γειτονιάς και άνοιξαν τα σούπερ μάρκετ; Τώρα ήλθε η ώρα να κλείσουν τα σούπερ μάρκετ, διότι οι πολυεθνικές ανοίγουν τα δικά τους πολυκαταστήματα. Ακόμη και τα φαρμακεία της γειτονιάς θα κλείσουν! Στο εξωτερικό που έζησα υπάρχουν τεράστια φαρμακεία όπου εντός αυτών υπάρχουν ιατροί, όπως παθολόγοι, οφθαλμίατροι, οδοντίατροι κτλ. οι οποίοι εξετάζουν τους ασθενείς και αμέσως τους γράφουν τα φάρμακα που πρέπει να λάβουν για την υγεία τους στα βιβλιάριά τους και οι οποίοι μετά τα αγοράζουν από το ίδιο πολυκατάστημα και δεν είναι αναγκαίο να τρέχουν να βρουν ποιό φαρμακείο είναι ανοιχτό. Τα τεράστια αυτά φαρμακεία ανήκουν ως γνωστόν σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, με αποτέλεσμα θα κλείσουν όλα τα μικρά φαρμακεία, όπως έκλεισαν παλαιότερα τα μπακάλικα, όταν άνοιξαν τα σούπερ μάρκετ. Πόσο δίκαιο είχε λοπόν ο Παύλος που έλεγε «αιτία πάντων των κακών η φιλαργυρία εστί»! Δυστυχώς κυβερνούν οι πολυεθνικές και το χρήμα!
Δεν είναι δυνατόν να αφήσουν λοιπόν τους κληρικούς στην επαρχία και στα χωριά, αφού στόχος και πολιτική των Κυβερνήσεων είναι να συγκεντρώσουν το λαό στις πόλεις, δια να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των μεγάλων κεφαλαίων.
Δείτε τώρα πως θα χτυπηθεί η Εκκλησία και ο κλήρος κυρίως της επαρχίας. Οι κληρικοί μας με την απογραφή που έγινε από το Κράτος, συναριθμήθηκαν με τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι σύνολον -όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι- ανέρχονται περίπου τον αριθμόν των 800.000
Δημόσιοι υπάλληλοι στο Υπουργείο Άμυνας - Στρατιωτικοί .............τόσες χιλιάδες.
Δημόσιοι υπάλληλοι στο Υπουργείο Παιδείας - Εκπαιδευτικοί ..............τόσες χιλιάδες.
Δημόσιοι υπάλληλοι στο Υπουργείο Υγείας - Ιατροί, Νοσοκόμοι .........τόσες χιλιάδες.
Δημόσιοι υπάλληλοι σε όλα τα Υπουργεία ..................τόσες χιλιάδες.
Δημόσιοι υπάλληλοι της Ελλαδικής Εκκλησίας .................τόσες χιλιάδες.
Σύνολον υπαλλήλων 800.000 περίπου.
Όταν λοιπόν φεύγουν από το σύνολον των 800.000 υπαλλήλων, 5 υπάλληλοι θα διορίζεται ένας.
Δηλαδή, μπορεί να φύγουν 50 ιερείς δημόσιοι υπάλληλοι, δεν θα διορισθούν όμως 10 νέοι ιερείς από την Εκκλησία ως δημόσιοι υπάλληλοι, διότι μπορεί εκείνη την ώρα το Κράτος να έχει ανάγκη να διορίσει 5 στρατιωτικούς και 5 ιατρούς. Η δε Εκκλησία από τους 50 δημοσίους υπαλλήλους που συνταξιοδότησε να μην αντικαταστήσει ούτε έναν. Με λίγα λόγια δεν σημαίνει ότι από κάθε δημόσια υπηρεσία όταν απολύονται πέντε υπάλληλοι, θα διορίζεται ένας νέος υπάλληλος στην ίδια υπηρεσία.
Κατανοείτε λοιπόν τι έχει πάθει η Ελλάδα μας και που έχει εγκλωβιστεί η Εκκλησία μας; Ποίον θα πρωτοδιορίσει τώρα πρώτα το Κράτος, ιατρούς στα Νοσοκομεία; Εκπαιδευτικούς στα σχολεία; Στρατιωτικούς στο στρατό η ιερείς στα χωριά;
Με λίγα λόγια η Εκκλησία του χωριού σε λίγο κλείνει. Το λαό τον θέλουν οι Κυβερνήσεις στις πόλεις, εκεί όπου θα υπάρχουν πλέον τα εκπαιδευτήρια, τα νοσοκομεία και τα πολυκαταστήματα των πολυεθνικών για να αρμέγουν το λαό οικονομικά, αλλά και να μην είναι αυτάρκης και αυτόνομος. Διότι αν ο Έλληνας μείνει στο χωριό, δεν έχει ανάγκη τα καταστήματα των πολυεθνικών εταιρειών, διότι έχει τον κήπο του, έχει τα λαχανικά του, έχει το γάλα του, έχει το τυρί του, έχει το κρέας του, έχει τα αυγά του κτλ. Αλλά αν οι Έλληνες μείνουν στην Επαρχία οι πολυεθνικές χάνουν σημαντικά κέρδη, αλλά και ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς οικονομικές συναλλαγές. Προς χάριν αυτή τη στιγμή κυρίως του κέρδους, θέλουν να μαντρώσουν το λαό μας μέσα στις πόλεις. Επιπλέον θέλουν τον άνθρωπο της πόλης να τον ελέγχουν με ταχύτητα μέσω των κομπιούτερς (ηλεκτρονική διακυβέρνηση) δι᾽ αυτό και τον αριθμοποιούν. Θέλουν όμως ακόμη να γνωρίζουν και κάθε προσωπική του κίνηση, αυτό επιτυγχάνεται μόνον με την Κάρτα του Πολίτη, η οποία καταγράφει τα πάντα, τι τρως, τι αγοράζεις (για να μην είναι αυτόνομος) τι πουλάς, που ταξιδεύεις, που κοιμάσαι, τι περιουσία έχεις, που την μεταβιβάζεις, τι πολιτικά φρονήματα έχεις, που θρησκευτικά ανήκεις, καταγράφει σας λέω τα πάντα. Αν είχε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση ο Χίτλερ το 1940, θα είχε εξοντώσει, όπως σας προανέφερα, όλους τους Εβραίους. Αλοίμονο όμως σ᾽ εκείνους που θα παραλάβουν την Κάρτα του Πολίτη. Διότι αυτοί θα πάθουν όσα δεν έπαθαν οι Εβραίοι, μιας και θα βρεθούν εγκλωβισμένοι και πολιτογραφημένοι στο Κράτος του ερχόμενου Αντιχρίστου, που θα είναι ο νέος πλανητάρχης της Παγκόσμιας Κυβέρνησης που διάφοροι Πρωθυπουργοί σε λόγους τους επιζητούν και η οποία δεν θ᾽ αργήσει να έλθει, ως δείχνουν τα γεγονότα.


gerontasnektarios
greeknation.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ΝΑΣΑ (http://science.nasa.gov/earth-science/big-questions/what-are-the-primary-causes-of-the-earth-system-variability) και ΔΕΚΑΔΕΣ καθηγητές ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ από την αύξηση της παγκόσμιας ηφαιστειακής νεφοκάλυψης και τις ΕΠΙΔΕΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΓΩΝΙΕΣ.
    ΠΟΛΛΟΙ από αυτούς είναι επικεφαλής μεγάλων οργανισμών διεθνούς εμβέλειας.
    http://www.youtube.com/watch?v=hxtcNWdm6Vw
    Πάντως κανένας τους δε φαίνεται να καταλαβαίνει την κατεπείγουσα ανάγκη αποκέντρωσης και αναδασώσεων ΠΑΝΤΟΥ, ακόμα και ΟΛΩΝ των πεδιάδων.
    http://notrickszone.com/2010/12/28/global-cooling-consensus-is-heating-up-cooling-over-the-next-1-to-3-decades
    1. Don Easterbrook, Professor Emeritus, Dept. of Geology, Western Washington University.
    2. Syun Akasofu, Professor of Geophysics, Emeritus, University of Alaska.
    3. Prof. Mojib Latif, Professor, Kiel University, Germany.
    4. Dr. Noel Keenlyside from the Leibniz Institute of Marine Sciences at Kiel University.
    5. Professor Anastasios Tsonis, Head of Atmospheric Sciences Group University of Wisconsin.
    6. Dr. Kyle Swanson of the University of Wisconsin-Milwaukee.
    7. William M Gray, Professor Emeritus, Dept of Atmospheric Sciences, Colorado State University.
    8. Henrik Svensmark , Professor DTU, Copenhagen.
    9. Jarl R. Ahlbeck, D.Sc., AboAkademi University, Finland.
    10. Dr. Alexander Frolov, Head of Russia’s state meteorological service Rosgidromet.
    11. Dr. Tishkov, deputy head of the Geography Institute at Russian Academy of Science.
    12. Mike Lockwood, Professor of Space Environmental Physics, University of Reading, UK.
    13. Dr. Oleg Pokrovsky, Voeikov Main Geophysical Observatory.
    14. Girma Orssengo, b.Tech, PhD.
    15. Nicola Scafetta, PhD.
    16. Dr William Livingston, astronomer  & solar physicist.
    17. Dr Matthew Penn, astronomer &  solar physicist.
    18. Joe d’Aleo, Executive Director of Certified Consultant Meteorologists.
    19. Harry van Loon, Emeritus at NCAR and CORA.
    20. Roland Madden, Senior scientist at NOAA, Deputy Head of Climate analysis.
    21. Dave Melita, Head Meteorologist at Melita Weather Associates.
    22. William M Gray, Professor Emeritus, Dept of Atmospheric Sciences, Colorado State University.
    23. Dr. David Archibald, Australia, environmental scientist.
    24. Dr Habibullo Abdussamatov, Head of Space Research, Lab of Pulkov Observatory.
    25. Dr Fred Goldberg, Swedish climate expert.
    26. Dr. George Kukla, a member of the Czechoslovakian Academy of Sciences and a pioneer in the field of astronomical forcing.
    27. Peter Clark, Professor of Geosciences at OSU.
    28. James Overland, NOAA.
    29. Dr. Theodore Landscheidt.
    30. Matt Vooro, P. Eng.
    31. Girma Orssengo, PhD.
    32. Thomas Gobig, Meteorologist, Meteo Media weather service.
    33. Piers Corbyn, Astrophysicist.
    34. Dr. Karsten Brandt, Director of Donner Wetter Weather Service.
    35. Dr J. Kirkby, Cern

    ΑπάντησηΔιαγραφή

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.