Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Μπουλέντ Αρίντς: “Στη διαπραγμάτευση είναι και νησιά του Αιγαίου”


Νέα ερωτηματικά για το περιεχόμενο των ελληνοτουρκικών επαφών και το πραγματικό αντικείμενο των διερευνητικών επαφών προκαλούν νέες δηλώσεις, αυτή τη φορά από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, υπουργό επικρατείας Μπουλέντ Αρίντς, που έκανε λόγο για διαπραγμάτευση ακόμη και «νησιών του Αιγαίου» 

. Ο κ. Αρίντς, κορυφαίο στέλεχος της τουρκικής κυβέρνησης, αναλύοντας χθες στην Κωνσταντινούπολη την τουρκική εξωτερική πολιτική αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις λέγοντας ότι οι δύο χώρες έφθασαν στο χείλος του πολέμου στο παρελθόν και συνεχίζουν να έχουν πολλά προβλήματα σήμερα, αλλά υπάρχει πρόοδος για την επίλυση όλων των προβλημάτων.

«Διαπραγματευόμαστε νησιά του Αιγαίου, χωρικά ύδατα, τη ζώνη FIR, σε πνεύμα γειτονικό και φιλικό» δήλωσε ο κ. Αρίντς, σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, στην έναρξη των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου «Σύνοδος των Ηγετών της Αλλαγής», που άρχισε χθες τις εργασίες του στην Κωνσταντινούπολη.



ΕΘΝΟΣ
greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.