Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Απειλή εμφυλίου από την ύφεση

«Απειλή εμφυλίου από την ύφεση»Γερμανός οικονομολόγος προειδοποιεί την Ελλάδα...


Ο διευθυντής του γερμανικού ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ερευνών του Μονάχου Χανς Βέρνερ Σιν προτείνει δραστικές λύσεις για την αντιμετώπιση της ελληνικής οικονομικής κρίσης, όπως η εξέταση ακόμη και της αποχώρησης της χώρας μας από τη ζώνη του Ευρώ.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», «η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο πρόβλημα: την έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος υπάρχουν δύο λύσεις: τα σκληρά οικονομικά μέτρα, παράλληλα με μείωση των μισθών και των τιμών, τα οποία όμως οδηγούν στην ύφεση. Κάτι τέτοιο θα έφερνε τη χώρα στα πρόθυρα του εμφυλίου. Ο δεύτερος δρόμος είναι η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και η υποτίμηση του νομίσματός της, ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα».


«Βέβαια» συνεχίζει ο οικονομολόγος, «τα χρέη των Ελλήνων δεν θα σβήνονταν. Τα χρέη έχουν συμφωνηθεί και είναι σε ευρώ. Η έξοδος από την ευρωζώνη είναι ένα από τα σενάρια, δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές. Αυτό που για εμένα είναι το πιο σημαντικό είναι η χώρα να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της» κατέληξε.
24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.