Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

ΘΑ ΤΟ ΦΑΝΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ - ΝΕΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ!vladimir_putin_264Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αναπτύξουν στοιχεία του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Πολωνία. Αυτό δήλωσε η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον σε νέα συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι.
Η Κλίντον δήλωσε ότι, όπως αποφασίστηκε από τους δύο προέδρους, τον Δεκέμβριο, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να κάνουν μια βάση Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Πολωνία, καθώς και να επισπεύσουν την ανάπτυξη στοιχείων αντιπυραυλικής άμυνας με ένα πλήρες σχέδιο ασφαλείας απέναντι στη Ρωσία και όχι το Ιράν.
Πρόσθεσε ότι τα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα επί μέρους θεμάτων σε τρεις σημαντικούς τομείς: την ενίσχυση της αμοιβαίας ασφάλειας, την αύξηση της διαφάνειας και της προαγωγής της δημοκρατίας.
Καταλαβαίνετε λοιπόν τι φακέλωμα θα φάνε οι Πολωνοί για να προωθηθεί η δημοκρατία!
Η ιστορία της εγκατάστασης των στοιχείων του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Πολωνία είναι σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια. Η πρόθεση αυτή ήταν η πρώτη που εξέφρασε η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους κατά την περίοδο 2005-2006. Θεωρήθηκε ότι δέκα συστοιχίες με πυραύλους αναχαίτισης θα βρίσκονται στο πολωνικό έδαφος και ένα ισχυρό ραντάρ έπρεπε να εγκατασταθεί στη γειτονική Δημοκρατία της Τσεχίας.
Οι Αμερικανοί διαβεβαίωσαν ότι όλη αυτή η στρατιωτική επιχείρηση, σκοπεύει στην άμυνα μόνον κατά των εκτοξεύσεων πυραύλων από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.
Ωστόσο, η Ρωσία και βέβαια ο Πούτιν είχαν διαφορετική άποψη. Πού είναι το Ιράν, που είναι η Κορέα και πού είναι η Ρωσία; Οι φόβοι αυτοί έχουν επανειλημμένως επιβεβαιωθεί από τις δηλώσεις πολιτικών της Πολωνίας και μερικών της Τσεχίας, ότι δηλαδή θα υπάρξει ένταση με την Ρωσία χωρίς λόγο που να ενδιαφέρει τις δύο χώρες αφού μόνο οι Αμερικάνοι καίγονται για πυραύλους κατά της Μόσχας.
Τον Οκτώβριο του 2009 οι Αμερικανοί συμφώνησαν για την ανάπτυξη των αντιαεροπορικών συγκροτημάτων στην Πολωνία. Βρίσκονται μόλις 60 χιλιομέτρων από τα σύνορα της περιοχής του Καλίνινγκραντ της Ρωσίας. Θεωρείται δεδομένο ότι σύντομα κέντρα διοίκησης με πυραύλους SM-3 θα κάνουν την εμφάνισή τους στην περιοχή. Επιπλέον, οι Αμερικανοί αποφάσισαν να εγκαταστήσουν μερικά μαχητικά F-16 καθώς και μεταγωγικά C-130 "Ηρακλής" στην Πολωνία.
Η ρωσική ηγεσία έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα σχέδια αυτά, δεδομένου ιδίως ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αναβαθμίσουν τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας και τις στρατιωτικές τους εγκαταστάσεις σε διάφορες άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία.
Η θέση της Ρωσίας ήταν εκφράζεται στη συνθήκη για την μείωση των Στρατηγικών Όπλων (START-3). Η Ρωσία δηλαδή έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει από τη συνθήκη, εάν κρίνει ότι οι νέες εγκαταστάσεις της αντιπυραυλικής άμυνας (δηλαδή, αμυντικά όπλα) αποτελούν απειλή.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως και πριν, επιμένει ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας και η αεροπορική βάση στην Πολωνία δεν απειλούν τη Ρωσία και έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση πιθανών επιθέσεων από το "απόβλητες χώρες." Ωστόσο, η Βρετανική εφημερίδα The Guardian, επικαλούμενη την Wikileaks, έγραψε ότι ήδη το 2009, η κυβερνηση Ομπάμα διαβεβαίωσε τους Πολωνούς ότι η αντιπυραυλική ασπίδα που τους δίνει, είναι ικανή να καταστρέψει πυραύλους που εκτοξεύονται από οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.
Ο Bogdan Bezpalko, ειδικός σε θέματα της Πολωνίας στο Τμήμα Ιστορίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας έγραψε στην Pravda: "Μπορούμε να πούμε ότι οι Πολωνοί και οι Αμερικανοί έχουν ενωθεί σε μία αντι-ρωσική « έκσταση ». Πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Πολωνοεβραίος Zbigniew Brzezinski είναι ο συγγραφέας πολλών αντι-ρωσικών δογμάτων των ΗΠΑ. Το δόγμα της παγκόσμιας κυριαρχίας των ΗΠΑ, περιλαμβάνει το κλείδωμα της Ρωσίας μακριά από τους στρατιωτικούς στόχους του ΝΑΤΟ.Πρόκειται για την αντιπυραυλική άμυνα και η αεροπορική βάση στην Πολωνία, καθώς και τις βάσεις στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Στο μέλλον πρόκειται να επεκτείνουν στρατιωτική τους ανάπτυξη στην Ουκρανία και να εγκατασταθούν στην Σεβαστούπολη».
Εκείνο που θέλουμε να θυμίσουμε εμείς είναι ότι όταν οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν τις βάσεις στην ανατολική Ευρώπη, ο Πούτιν τους προειδοποίησε ότι «το κρίμα θα είναι στο δικό τους λαιμό».
Σύμφωνα με πληροφορίες του liako.gr από τη Μόσχα, έστειλε τελεσίγραφο  ο Πούτιν στον Ομπάμα, ότι παγώνει τη συμφωνία μείωσης των στρατηγικών όπλων όπως προβλέπει η ίδια η συμφωνία, λόγω της αμερικανικής στρατιωτικής εξάπλωσης στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.
Θυμίζουμε επίσης τον κίνδυνο μεγάλου σεισμού στα δυτικά παράλια της Αμερικής, που ανακοίνωσε το ινστιτούτο ερευνών της Γης της Ρωσίας. Λέμε λοιπόν.
Καθείστε καλά Αμερικανοχαζαράκια, πολύ βιάζεστε και πολύ πιέζετε και ο κοντός δεν χωρατεύει!
www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.