Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ελβετία: Συνεχίζονται οι συνομιλίες για τη φορολόγηση των καταθέσεων


Η Ελβετία και η Ελλάδα διεξήγαγαν διμερείς συνομιλίες με σκοπό την ολοκλήρωση μιας διμερούς φορολογικής συμφωνίας, η οποία αφορά...

την φορολόγηση κεφαλαίων από την Ελλάδα που είναι κατατεθειμένα, χωρίς αυτό να έχει δηλωθεί, σε ελβετικές τράπεζες.


Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της Βέρνης, ο Ελβετός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για διεθνή οικονομικά θέματα Μίχαελ Άμπιλ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν σχετικά με την ολοκλήρωση μιας φορολογικής συμφωνίας τύπου «Ρούμπικ», η οποία είναι παρόμοια με εκείνες οι οποίες έχουν ήδη συναφθεί με τη Γερμανία, την Βρετανία και την Αυστρία.

Βάσει όσων προβλέπει η συμφωνία, η ανωνυμία των κατόχων των αδήλωτων κεφαλαίων που έχουν κατατεθεί στην Ελβετία θα διατηρηθεί, αλλά τα κεφάλαια αυτά θα φορολογηθούν από την Βέρνη και το ποσό που θα προκύψει θα επιστραφεί στη χώρα προέλευσης των δικαιούχων για λογαριασμών.

Η Ελβετία και η Ελλάδα διεξάγουν διαπραγματεύσεις για το ζήτημα από την περασμένη χρονιά, επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η Βέρνη δεν έχει δώσει καμιά λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Στην Ελβετία, το ύψος των αδήλωτων κεφαλαίων που έχουν επενδυθεί δεν είναι γνωστό, αφού οι αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει το μέγεθός τους.

Στην Ελλάδα αντιθέτως το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε τον Φεβρουάριο ότι περίπου 65 δισ. ευρώ αναλήφθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες από το 2009 και ότι 16 δισ. ευρώ έχουν κατατεθεί στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, το 10% από αυτά τα 16 δισ. ευρώ έχουν κατατεθεί σε ελβετικές τράπεζες.

 http://ellinikodiktio.blogspot.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.