Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Mε πόλεμο απειλεί ο Ελ Μπαραντέϊ το Ισραήλ


O μετριοπαθής Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέϊ μας βγήκε σκληροπυρηνικός και απειλεί το Ισραήλ με πόλεμο: «ElBaradei: We'll fight back if Israel attacks Gaza».
Με αυτόν τον τίτλο η αραβόφωνη εφημερίδα Al-Watan φιλοξενεί συνέντευξη του πρώην προέδρου της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, του ανθρώπου που κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης στην Αίγυπτο προβλήθηκε ως ο προτεινόμενος από τη Δύση «διάδοχος» του Προέδρου Μουμπάρακ. Ο μέχρι πρότινος θεωρούμενος μετριοπαθής Ελ Μπαραντέι «προειδοποιεί» ανοικτά το Ισραήλ για τις προθέσεις του και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει εκφράσεις και όρους ακραίους όπως «σιωνιστικό Βασίλειο» και απειλεί με κήρυξη πολέμου στην περίπτωση που ο ισραηλινός στρατός συνεχίσει να επιτίθεται σε αμάχους στη λωρίδα της Γάζας!


«Σε περίπτωση που το Ισραήλ επιτεθεί στο μέλλον στη Γάζα, προσωπικά εγγυώμαι, ως επόμενος πρόεδρος της Αιγύπτου, πως θα ανοίξω εκ νέου το πέρασμα Rafah και παράλληλα θα εξετάσω όλους τους πιθανούς τρόπους για να εφαρμόσω στο ακέραιο τη συμφωνία της κοινής αραβικής άμυνας εναντίον του σιωνιστικού Βασιλείου», δήλωσε επακριβώς στην Al-Watan ο κύριος Ελ Μπαραντέι, όπου και συμπλήρωσε πως «το Ισραήλ κατέχει αραβικά εδάφη» και πως η σημερινή εκεχειρία/ειρήνη στην περιοχή είναι πλασματική, εδράζεται στην εμφανή ανισορροπία πολεμικής ισχύος και ως εκ τούτου είναι μονομερής …


defencenet
greeknation.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα,

    δείτε μέσα από ένα διάγραμμα γιατί η κρίση στην Αίγυπτο ήταν προβλέψιμη. Νομίζω θα το βρείτε ενδιαφέρον:

    http://center24.blogspot.com/2011/04/blog-post_8778.html#axzz1J8aAKdl1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.