Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Κλείνουν τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία!






"Ταφόπλακα” στην εκπαίδευση των ομογενών από το υπουργείο Παιδείας
Της Στελίνας Μαργαριτίδου
 
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας και ανακοινώθηκε η ουσιαστική συρρίκνωση -ή μήπως σταδιακή κατάργηση;- των ελληνικών σχολικών μονάδων που λειτουργούσαν στη Γερμανία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες της Γερμανίας ζητούσαν εδώ και καιρό την αναβάθμιση των ελληνικών σχολείων, ώστε να μπορούν τα παιδιά τους να μάθουν ολοκληρωμένα την ελληνική γλώσσα και να λάβουν την ελληνική παιδεία. Αντί για αυτό, το υπουργείο Παιδείας λόγω της οικονομικής κρίσης έβαλε “ταφόπλακα” στην ελληνική εκπαίδευση των ομογενών!
Όπως ανακοίνωσε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φώφη Γεννηματά, δέκα σχολικές μονάδες όπου φοιτούσαν παιδιά Ελλήνων που ζουν στη Γερμανία καταργούνται για το σχολικό έτος 2011-12. “Η ανωτέρω απόφαση είναι επιβεβλημένη για λόγους τόσο παιδαγωγικούς όσο και οικονομικούς, αφού ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία αυτά είναι πολύ μικρός. Οι μαθητές που φοιτούν ήδη στα σχολεία αυτά θα ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους χωρίς προβλήματα” εξήγησε η κ. Γεννηματά.
 
Συγκεκριμένα:
1) Συνενώνεται, από το σχολικό έτος 2011-2012, το Λύκειο Λούντβιγκσμπουργκ (στο οποίο προβλέπεται να φοιτούν μόλις 13 μαθητές στη Γ’ λυκείου) με το Λύκειο Στουτγκάρδης, και οι μαθητές του μεταφέρονται σε αυτό. 
2) Συνενώνεται, από το σχολικό έτος 2011-2012, το Λύκειο Νόισταντ (στο οποίο προβλέπεται να φοιτούν μόλις 17 μαθητές στη Γ’ λυκείου) με το Λύκειο Στουτγκάρδης, και οι μαθητές του μεταφέρονται σε αυτό. 
3) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α’ λυκείου και Β’ λυκείου του Λυκείου Αμβούργου, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών (περισσότεροι από 20 σύμφωνα με τη Φ.821/411Α/24644/Ζ1 έγγραφο του ΥΠΔΒΜΘ) και θα λειτουργήσει μόνο η Γ’ λυκείου με 4 μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο λύκειο για να μεταφερθούν.
4) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α’ λυκείου και Β’ λυκείου του Λυκείου Βερολίνου, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσει μόνο η Γ’ λυκείου με 15 μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο λύκειο για να μεταφερθούν.
5) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α’ λυκείου του Λυκείου Ανοβέρου, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσουν μόνο η Β’ λυκείου με 9 μαθητές και η Γ’ λυκείου με 10 μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο λύκειο για να μεταφερθούν.
6) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α’ λυκείου και Β’ λυκείου του Λυκείου Άουκσμπουργκ, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσει μόνο η Γ’ λυκείου με 12 μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο λύκειο για να μεταφερθούν.
7) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α’ λυκείου του Λυκείου Μάνχαϊμ, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσει μόνο η Β’ λυκείου με 4 μαθητές και η Γ’ λυκείου με 8 μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο λύκειο για να μεταφερθούν.
8) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α’ του Γυμνασίου Κολονίας, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών. 
9) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α’ λυκείου και Β’ λυκείου του Λυκείου Λούντενσάιντ, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσει μόνο η Γ’ λυκείου με 8 μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο λύκειο για να μεταφερθούν.
10) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α’ λυκείου του Λυκείου Σβάινφουρτ, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσει μόνο η Β’ λυκείου με 8 μαθητές και η Γ’ λυκείου με 7 μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο λύκειο για να μεταφερθούν.
 www.makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.