Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου..Ακούστε τα 12 Ευαγγέλια σε Mp3


του Απόστολου Χρ. Βαβύλη
Σήμερα σε όλες τις Εκκλησιές του Ελληνισμού όπου γης, οι πιστοί θα ακούσουν τα «Δώδεκα Ευαγγέλια». Βεβαίως τα ευαγγέλια δεν είναι δώδεκα αλλά 4..!


Απλώς απόψε το βράδυ που γίνεται η Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Παρασκευής, σε ανάμνηση των Παθών του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, έχουν επιλεγεί 12 «συλλογές» ευαγγελικών περικοπών και από τους 4 Ευαγγελιστές, στις οποίες περιγράφονται τα φρικτά γεγονότα των ημερών εκείνων το έτος 33 μ.Χ όταν ο ένας εκ των δώδεκα, ο μαθητής, ο εκλεκτός των εκλεκτών, ο έμπιστος, εκείνος που επί 3 χρόνια έβλεπε τυφλούς να ξαναβρίσκουν το φως τους, παράλυτους να περπατούν, αρρώστους να θεραπεύονται, λεπρούς να καθαρίζονται, νεκρούς να ανασταίνονται, ο Ιούδας, ο «γιός της απωλείας» παράδωσε με φίλημα τον αγαπημένο Διδάσκαλο, το Μεσσία και Λυτρωτή του κόσμου, στον ατιμωτικότερο, οδυνηρότατο θάνατο: το Θάνατο στο Σταυρό, που ήταν «μωρία τοις έλλησι, σκάνδαλο τοις Ιουδαίοις…»

Διαβάστε τα 12 Ευαγγέλια των Παθών του Κυρίου, τόσο στο αρχαίο κείμενο όσο και στη μετάφραση στη δημοτική (κλίκ εδώ)

Ακούστε-«κατεβάστε» τα Ευαγγέλια σε Mp3


ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 1
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 2
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 3
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 4
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 5
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 6
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 7
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 8
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 9
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 10
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 11
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 12
tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.