Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Οι Ιάπωνες ρίχνουν 11,5 χιλ. τόνους ραδιενέργεια στον Ειρηνικό!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

To πρώτο μέρος της κινηματογραφικής ταινίας επισημονικής φαντασίας "Γκοτζίλα" κάνουν πράξη οι Ιάπωνες και μένει να δούμε τι ... τέρατα θα βγούν από τον βυθό του Ειρηνικού Ωκεάνου που θα δεχθεί 11,5 χιλιάδες τόνους ραδιενεργού νερού από τους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα!

Όπvς στην ταινία άδειασαν τεράστιες ποσότητες ραδιενεργών υλικών στον Ειρηνικό και βγήκε το τέρας, έτσι και τώρα θα ρίξουν εντεκάμισι χιλιάδες τόνους ραδιενεργού ύδατος, το οποίο είχε συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του σταθμού της Fukushima, ξεκίνησε να διοχετεύει στον ωκεανό η ιαπωνική εταιρεία Tepco, χαρακτηρίζοντας την κίνησή της ως «απαραίτητο μέτρο ασφαλείας».

Oι επιστήμονες του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Θαλασσίων Ερευνών του Σακραμέντο στην Καλιφόρνια, προειδοποίησαν ότι "Ανεμένεται να υπάρξουν μεταλλάξεις των θαλασσίων οργανισμών στον Ειρηνικό Ωκεανό που θα δεχθούν αυτή την τεράστια ποσότητα ραδιενέργειας που δεν έχει σχέση με την ραδιενέργεια που εκλυόταν από τις πυρηνικές εκρήξεις. Θα δούμε τερατογενέσεις και αλλοιώσεις ειδών"!


Απ’ ότι φαίνεται το πάθημα δεν έγινε μάθημα για την διοίκηση της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα απασχολεί αρνητικά τη κοινή γνώμη, καθώς ο τρόπος που επιχειρεί να αντιμετωπίσει τον πυρηνικό εφιάλτη ήταν αποτυχημένος.


Την ώρα, μάλιστα, που ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις προσπάθειες για να αποτραπεί το πιο «εφιαλτικό» σενάριο, υπεύθυνος της εταιρείας Tokyo Electric Power Co., με τρεμάμενη φωνή και δάκρυα στα μάτια, ζητούσε συγνώμη για τη ρύπανση του περιβάλλοντος, επιβεβαιώνοντας ότι 11.500 τόνοι μολυσμένου νερού διοχετεύονταν στον Ωκεανό.


«Έχουμε ήδη προκαλέσει πολλά δεινά στους κατοίκους της περιοχής. Δεν μπορούμε να σας πούμε πόσο λυπούμαστε για αυτό το νέο κακό» τόνισε στην τηλεόραση. Μετά την «εγκληματική» κίνηση της εταιρείας, τα επίπεδα ραδιενέργειας στη θάλασσα γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Fukushima μετρήθηκαν 4.000 φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
/greekvoices.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.