Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Μετά την Αίγυπτο και τη Λιβύη τώρα άρχισαν διαδηλώσεις και στη Συρία


Παράλληλα άλλοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τουλάχιστον 5.000 ως 6.000 άνθρωποι διαδηλώνουν σήμερα στην πόλη Καμισλί.

Τουλάχιστον πέντε διαδηλωτές τραυματίστηκαν σήμερα όταν οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ σε μεγάλη διαδήλωση που...

 πραγματοποιείται στο προάστιο της Δαμασκού Ντούμα, δήλωσε υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βρίσκεται εκεί τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Χιλιάδες άνθρωποι έχουν κατέβει στους δρόμους του Ντούμα. Βοήθησα να μεταφερθούν τρεις άνθρωποι που είχαν τραυματιστεί από σφαίρες στα πόδια", προσέθεσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας σε δηλώσεις που έκανε στο Ρόιτερς.

Την ίδια στιγμή τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν διαδήλωση στην πόλη Χομς, στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βρίσκεται εκεί.

Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ "για να διαλύσουν τρεις ομάδες διαδηλωτών, οι οποίοι κατευθύνονταν από πολλές συνοικίες προς την κεντρική πλατεία για να συγκεντρωθούν εκεί", προσέθεσε ο Νάουαρ αλ Όμαρ.

"Τουλάχιστον 2 άνθρωποι τραυματίστηκαν", σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι "δεκάδες χιλιάδες" διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία στους δρόμους της Χομς μετά την προσευχή της Παρασκευής, κατευθυνόμενοι προς την κεντρική πλατεία της πόλης.

Παράλληλα αυτόπτης μάρτυρας από την πόλη Χάμα δήλωσε σήμερα ότι οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στην πόλη αυτή, η οποία βρίσκεται βόρεια της Δαμασκού, για να τους αποτρέψουν να φτάσουν στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ.

"Είδαμε δύο ελεύθερους σκοπευτές πάνω στο κτίριο. Κανένας από εμάς δεν είχε όπλα. Υπάρχουν απώλειες, ενδεχομένως δύο νεκροί", σημείωσε ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος βρισκόταν στη διαδήλωση.

Παράλληλα άλλοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τουλάχιστον 5.000 ως 6.000 άνθρωποι διαδηλώνουν σήμερα στην πόλη Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία, και σχεδόν 10.000 στην πόλη Ντεράα, στο νότιο τμήμα της χώρας.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.