Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Αν. Υπουργός Φώφη Γεννηματά παραβρέθηκε στο Reutlingen 05.02.2011

 Μαρία Γιαλαμά 
Gen05.02.2011
Πρώτος σταθμός η σύσκεψη που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βάδης Βυρτεμβέργης στο Reutlingen στις 5 Φεβρουαρίου.

<<<ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε στη πρόθεση του Υπουργείου να αξιοποιηθούν και να αναβαθμιστούν οι σημερινές δομές των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας (ΤΕΓ).

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, ενη-μέρωσε ότι το Μάρτιο θα ανακοινωθεί ο σχεδιασμός για τη νέα σχολική χρονιά όσον αφορά στην λειτουργία και στις ανάγκες των σχολικών μονάδων. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε και το μοντέλο του σχολείου Dusslingen*, σχετικά με την ένταξη του ελληνικού μαθήματος στα γερμανικά σχολεία.
Ενημέρωσε επίσης ότι η συνένωση των 3 λυκείων είναι επιβεβλημένη, κυρίως για παιδαγωγικούς λόγους. Ζήτησε να κατατεθούν απόψεις όλων των φορέων στο πλαίσιο της διαβούλευσης του νέου νόμου για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση και έδωσε βάρος στην επικείμενη ελληνογερμανική συνάντηση από την οποία η ελληνική πλευρά θα ζητήσει την αναβάθμιση των τίτλων σπουδών σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών, την σύνδεση των προγραμμάτων των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας με πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, την αξιοποίηση των ομογενών εκπαιδευτικών και την θεσμοθέτηση του πιστοποιητικού γλωσσομάθειας Γ2 +.

Η Ομοσπονδία   και   Συνομοσπονδία παρέ-δωσαν πλήρη φάκελο στην Αναπληρώτρια Υπουργό με έγγραφα όλων των θεσμών. Άμεσος στόχος της Ομοσπονδίας είναι να μη μειωθεί για την σχολική χρονιά 2011- 2012 ο αριθμός των εκπαιδευτικών.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας συνα-ντήθηκε με την Υπουργό Παιδείας της Βάδης Βυρτεμβέργης Dr. Schick με την οποία συζήτησαν την προετοιμασία της ελληνογερμανικής συμφωνίας και της έθεσε την επιθυμία του Υπουργείου Παιδείας για την ένταξη της ελληνικής γλώσσας στα ολοήμερα προγράμματα των γερμανικών σχολείων, την απόκτηση των πιστοποιητικών γερμανομάθειας και τη συνεργασία με τα γερμανικά πανεπιστήμια για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια, οι δυο Υπουργοί απένειμαν τα βραβεία στην εκδήλωση «Νέοι και η Ολυμπία».

Το μοντέλο του σχολείου Dusslingen. 

*Πρόκειται για ένα μια νέα προσπάθεια για την διατήρηση του ελληνικού πνεύματος στην Γερμανία που ξεκίνησε πιλοτικά από τον Ιανουάριο 2011. Προβλέπει ένταξη του ελληνικού μαθήματος στα γερμανικά σχολεία Η προσπάθεια κι η συμμετοχή των παιδιών στο μάθημα της ελληνικής γλώσσας θα βαθμολογείται στο γερμανικό ενδεικτικό. Η ελληνική εντάσσεται πλέον ως ξένη γλώσσα (Fremdsprache). Το μάθημα θα πραγματοποιείται στις ίδιες αίθουσες, γνωστό και οικείο για τα παιδιά περιβάλλον. Εξοικονόμηση χρόνου εξίσου για τα παιδιά όσο και για τους γονείς, με αποτέλεσμα πλεόνασμα ελεύθερου χρόνου για εξωσχολικές δραστηριότητες. Το ολοήμερο σχολείο εφαρμόζεται από την νέα σχολική χρονιά στο Anne Frank Schule. Το μοντέλο εκπαίδευσης θα ξεκινήσει πιλοτικά με τις πρώτες δυο τάξεις του δημοτικού σχολείου.
www.europolitis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.