Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

O,ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ...


* ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΕΑΥΤΟΣ *
O Ανώτερος Εαυτός μας είναι αυτός που μας αγαπά τόσο πολύ, που μας δίνει τα πιο πικρά ποτήρια των εμπειριών μας για να μας σμιλέψει, να μας εξαγνίσει και να μας εκλεπτύνει...

Ο σκοπός του είναι να μας διδάξει μέσα από την αναζήτησή μας στον εξωτερικό κόσμο

πως η Πηγή της Αθανασίας, το αληθινό μέλι της Ζωής βρίσκεται μόνο μέσα μας.


Η εκλέπτυνση οδηγεί στη γνωριμία με τον Εαυτό. Εάν στρέψεις όλο το φορτίο της Αγάπης σου μέσα σου, αυτής που σκόρπιζες στις ασυγχρόνιστες συνυπάρξεις, θα ανακαλύψεις μέσα σου εκείνο που τόσο μάταια έψαχνες στον έξω κόσμο.
Θα ανακαλύψεις μέσα σου το Δάσκαλο, τον Εραστή, τον Αδελφό, το Γονέα, το Φίλο. Θα ανακαλύψεις το Θεϊκό Εαυτό σου. Το Θείο Έρωτα.. Θα ενωθείς με τον Ανώτερο Εαυτό σου σε ένα 'Ιερό Γάμο'. Απόλυτα συγχρονικά κι εναρμονισμένα με το "Αέναο Τώρα".
Και τότε.. Δε θα ζητιανεύεις να αγαπηθείς γιατί ήδη αγαπιέσαι. Απλά έπρεπε να το αντιληφθείς. Θα συναντάς άλλους σαν εσένα, ολοένα πιο ολοκληρωμένους ανθρώπους οι οποίοι επίσης γνώρισαν μέσα τους το Θείο Έρωτα.

Ξαφνικά, το άλλο σου μισό δε βρίσκεται κάπου εκεί έξω, αλλά μέσα σου. Και όλα ηρεμούν. Και ακολουθεί η Ένωση με την εσώτερη Δίδυμη Φλόγα στη συνέχεια. Στο επόμενο μυητικό επίπεδο.
Κι αυτή η ένωση ουσιαστικά είναι η σπουδαία σύζευξη της Χριστικής Συνειδητότητας μέσα σου.
Γιατί το Σώμα και Αίμα Χριστού είναι οι αντιθέσεις αυτού του κόσμου σε συμφιλίωση, μεταστοιχείωση.

Το Σώμα και Αίμα Χριστού. Το Κοσμικό Θυληκό και το Κοσμικό Αρσενικό. Η Αγάπη και η Σοφία. Η Ψυχή και το Πνεύμα. Σε μία ομοουσία..


Αυτοί που γνώρισαν το Θείο Έρωτα τόλμησαν να τιμήσουν τον ίδιο τον Εαυτό, όπως πρέπει να τιμάται κάθε Ψυχή. Αυτοί τίμησαν την αυταξία. Τον ίδιο το Θεό, όμως μέσα τους.
Γιατί είμαστε ένας Θεός μέσα στο Θεό.

Αυτοί αγάπησαν το 'Είναι' - όχι το 'εγώ'.


Κι από τότε αγαπιούνται τα 'Είναι' μεταξύ τους, οι σιωπηλές Πνευματοψυχές, όχι οι φλύαρες προσωπικότητες...

 http://www.katohika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.