Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Να μαζεύουμε τρόφιμα; Τι είχε πει ο Πατέρας Παΐσιος.

Κάποτε είχε ερωτηθεί ο πατέρας Παίσιος... "Γέροντα, τι να κάνουμε, να μαζεύουμε κανένα τρόφιμο, όταν θα ξεκινήσουν τα γεγονότα;"

"Οι παλιοί..." άρχισε να του λέει ο Γέροντας... "μάζευαν τα τρόφιμα της χρονιάς, έτσι τους έβγαιναν και πιο φτηνά".
Αυτό το περιστατικό το έχει διηγηθεί ο κύριος Θανάσης Ρακοβαλής, που ήταν κοντά στον Γέροντα και έχει γράψει και διάφορα βιβλία για αυτόν.
Προτείνω στους φίλους, που ρωτάνε, να μαζέψουνε μερικά τρόφιμα και φάρμακα χωρίς όμως υπερβολές και προπάντως για να βοηθήσουν και τους γύρω τους, όταν θα ξεκινήσουνε τα δύσκολα.
Υπάρχουν πολλοί πνευματικοί, που είναι κάθετα αντίθετοι στο να συλλέγουνε τρόφιμα τα πνευματικοπαίδια τους... να 'ναι ευλογημένο.

Υπάρχουν και άλλοι βέβαια, που λένε να μαζεύουμε... να 'ναι ευλογημένο και αυτό.

Ψυχραιμία, όχι πανικός και Πίστη στο Θεό!


Γ.Θ
yiorgosthalassis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.