Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Δόση "καπούτ" - Β.Σόιμπλε: "Καλώς ψηφίστηκαν τα μέτρα αλλά δεν δίνουμε τη δόση"


Επιβεβαιώνονται δια στόματος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οι πληροφορίες του defencenet.gr  ότι, δηλαδή,  η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα θα καθυστερήσει σημαντικά.

«Φοβάμαι ότι θα είναι πολύ νωρίς για να λάβουμε απόφαση για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η ισχνή παγκόσμια οικονομία πνίγει την δυνατότητα επίλυσης της κρίσης της Ευρωζώνης.
Σήμερα Πέμπτη γερμανικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως ακόμη και μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αλλά και την επικείμενη έγκριση του προϋπολογισμού, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να περιμένει την άμεση εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει, στελέχη του ΔΝΤ ενημέρωσαν την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να συνεναίσουν στην εκταμίευση της δόσης εάν δεν υπάρξει συμφωνία για το "κούρεμα". Φυσικά αυτό προκαλέι "εμπλοκή" και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι Ευρωπαίοι έχουν τη διάθεση να αναλάβουν εξ'ολοκλήρου τη χρηματοδότηση της χώρας από μόνοι τους.
Στο ΔΝΤ άρα και στην Αμερική θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι "βαρέλι" δίχως πάτο, και για να κλείσει πρέπει να διαγραφεί τουλάχιστον το μισό χρέος, αλλιώς η χώρα δεν θα σταθεί ποτέ στα πόδια της, και η μόνη ανάπτυξη που θα γνωρίσει θα είναι "ανάπτυξη"του χρέους. Ξέρουν ότι τα εξοντωτικά αυτά μέτρα θα μπορούσαν να αποδώσουν μόνο τότε.
Προς το παρόν το "χτύπημα" για την κυβέρνηση θα είναι "κατακλυσμικό". Ζήτησε από όλους τους Έλληνες να κάτσουν να τους "γδάρουν" για να πάρουν την "δόση" τους, και ο απίστευτος Σόιμπλε την επόμενη μέρα δηλώνει ότι η δόση θα παραμείνει ένα άπιαστο "όνειρο". Είμαστε σίγουροι ότι το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης ετοιμάζει ήδη τους σχεδιασμούς του για το πως θα πείσει τον κόσμο ότι όλα πάνε όπως έχουν προγραμματισθεί, απλά εμείς δεν το καταλάβαμε ακόμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.