Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Λεονταρισμοί Ερντογάν: Απειλεί να εκτελέσει τον Οτζαλάν


Η τουρκική κοινή γνώμη απαιτεί να επαναφερθεί η ποινή του θανάτου στο ποινικό σύστημα της χώρας έτσι ώστε να εκτελεστεί ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερνγογάν.
Η δήλωση βόμβα έγινε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του ΑΚΡ και όπως είναι φυσικό έχει ανάψει φωτιές σε όλη τη χώρα. «Αυτή η χώρα άλλαξε τη νομοθεσία της και κατάργησε την θανατική καταδίκη παρά το γεγονός πως ο τρομοκράτης ηγέτης είχε καταδικαστεί με αυτή», είπε ο Ρ. Τ. Ερντογάν και συμπλήρωσε πως «αυτή τη στιγμή βρίσκετε στο Ιμραλί λόγω της συγκεκριμένης καταδίκης του.
Η πλειοψηφία των ανθρώπων μας θέλουν να επαναφερθεί η θανατική ποινή αφού οι συγγενείς των θυμάτων [των συγκρούσεων με το ΡΚΚ] βρίσκονται σε μία κατάσταση πόνου».

Η ιδεολογία του ΑΚΡ, σύμφωνα πάντα με τον Ρ. Τ. Ερντογάν μιλάει για «μία σημαία», «ένα κράτος», «μία εθνικότητα», οπότε τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να επιτραπεί για την Τουρκία και τους ανθρώπους που διαβιούν στα σύνορά της και συμπλήρωσε με το γνωστό πάντα νεοθωμανικό αλλά και κουτοπόνηρο θράσος πως οι μαχητές του ΡΚΚ εκμεταλλεύονται «τους Κούρδους αδερφούς μου για χρόνια». Τα ρώτησε τα «αδέλφια» του τους Κούρδους εάν… απολαμβάνουν την άρνηση πρώτα των κεμαλιστών και τώρα των ισλαμιστών να τους αρνούνται επί της ουσίας την εθνική ταυτότητα; Όχι, γι’ αυτό και με τα μυαλά που κουβαλάει δεν πρόκειται αν επιλύσει το Κουρδικό πρόβλημα, παρά τις ενέργειες που έκανε οι οποίες και παραπέμπουν σε τελείως διαφορετικές σκέψεις από αυτές που αναγνωρίζει κανείς στη ρητορική του…

Το «www.defence-point.gr» εκτιμά πως η συγκεκριμένη δήλωση δεν μπορεί παρά να είναι μία κίνηση απελπισίας με την οποία η Άγκυρα προσπαθεί να δείξει την αποφασιστικότητά της αφού οι στιγμές που περνάει με το ΡΚΚ είναι δραματικές. Οι φίλοι μας είναι φυσικά ενήμεροι από πρόσφατες αναρτήσεις πως σε μεγάλες πλέον περιοχές του Κουρδιστάν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας κινούνται μόνο με… ελικόπτερα, και αυτό φυσικά δεν γίνεται για την επίδειξη των ικανοτήτων αεραπόβασης αλλά για τον απλό λόγο ότι οι Τούρκοι, για πρώτη φορά μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης έχουν στην ουσία απολέσει τον έλεγχο σε εθνικό τους έδαφος.

Ακριβώς για τον παραπάνω λόγο, καθώς και για το τι ακριβώς θα επακολουθούσε στο εσωτερικό της χώρας (αλλά και στο εξωτερικό) σε περίπτωση εκτέλεσης του Άπο δεν περιγράφεται, η απειλή Ερντογάν δεν αποτελεί παρά έναν ακόμα κούφιο λεονταρισμό και μία χειρίστου είδους μπλόφα, εκτός φυσικά και εάν στην Άγκυρα έχουν οριστικά χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.


defence-point

 http://greeknation.blogspot.de/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.