Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

ΧΑΙΡΕ ΜΑΡΙΑ

Ενα αφιέρωμα στην Παναγία, τη ζωή και τους ναούς που φέρουν το όνομά της, υπό τον τίτλο «ΧΑΙΡΕ ΜΑΡΙΑ». Στην εκπομπή ακούγονται αποσπάσματα από ποιήματα που αναφέρονται στην Παναγία, όπως είναι το «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΑΘΕΑΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ» του ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ, «Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ» του ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ, και «Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΧΩΡΗΤΟΥ» του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ, μιας και ο χαρακτήρας της ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες και δημιουργούς.
Η πραότητα και η αγνότητά της αποτελούν αιώνια σύμβολα ακόμη και σήμερα, σε μια εποχή τόσο διαφορετική. Στο αφιέρωμα αυτό, και με τη βοήθεια της τέχνης της αγιογραφίας, παρακολουθούμε σημαντικές στιγμές από τη ζωή της Παρθένου ΜΑΡΙΑΣ. Επίσης, το επεισόδιο επισκέπτεται ναούς αφιερωμένους στη χάρη της ΘΕΟΤΟΚΟΥ ανά την ΕΛΛΑΔΑ, όπου και βλέπουμε πλήθος πιστών να προσκυνούν με ευλάβεια και δέος, ελπίζοντας σε κάποιο θαύμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.