Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Μπήκε το έτος με νέα σενάρια και απειλές για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ


Αρχίζουν σιγά σιγά να διαρρέουν το σενάριο για την Ελλάδα ως πληροφορία διεθνών ΜΜΕ. Δεν χρειάζεται να ξαναγράψουμε για το PSI κτλ. Αυτό που πάνε να κάνουν είναι μια εσωτερική «υποτίμηση» της Ελλάδας ή κατ’ άλλους μια εσωτερική χρεοκοπία της χώρας. Τι σημαίνει αυτό; Θα πληρώνουμε κανονικά το εξωτερικό μας χρέος, αλλά για το εσωτερικό της χώρας …Αυτό συνεπάγεται φυσικά, παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, αλλά και σκληρότερους όρους που θα έρθουν προφανώς, με τη νέα δανειακή σύμβαση την οποία και «καίγονται» να περάσουν.

Το Bloomberg γράφει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν φαίνεται ως το επικρατέστερο σενάριο, αφού προηγείται το σενάριο της εσωτερικής υποτίμησης – πτώχευσης. (Τα δυο «εσωτερικά» απέχουν λίγο το ένα από το άλλο, αλλά στην ουσία θα είναι επαχθή για όλους εμάς)
Από την άλλη, συνεχίζει και το άλλο συνηθισμένο παιχνίδι των τελευταίων μηνών με τις απειλές για επιστροφή στη δραχμή, με το Reuters να ξεκινά το έτος με δημοσίευμα του στυλ: Δεν είναι ταμπού η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.
Όπως και να’ χει πάλι καλά που ο κόσμος έχει αρχίσει να ενημερώνεται και δεν τρομοκρατείται, όπως παλαιότερα.
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.