Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ετοιμάζουν «θερμό» επεισόδιο οι τούρκοι στο Φαρμακονήσι



Ετοιμάζουν «θερμό» επεισόδιο οι τούρκοι στο Φαρμακονήσι
Κλιμακώνουν τις εχθρικές τους ενέργειες οι Τούρκοι στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στην περιοχή του Φαρμακονησίου, δημιουργώντας εσκεμμένα και με τον «κατάλληλο» σχεδιασμό, προϋποθέσεις «θερμού» επεισοδίου.


Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί της Κυριακής και σύμφωνα με καταγραφές στη συχνότητα κινδύνου, πραγματοποιήθηκαν τρεις εκπομπές ασυρμάτου από το ραντάρ της Datca, προς το ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος που στο πλαίσιο της FRONTEX, πετούσε ΒΔ του Φαρμακονησίου σε ύψος 300 ποδών. Η κλήση έλεγε ότι το ελληνικό ελικόπτερο βρισκόταν εντός τουρκικού εναέριου χώρου και το καλούσε να εγκαταλείψει την περιοχή. Το ελικόπτερο ολοκλήρωσε την αποστολή του (Κως-Σάμος-Κως), καθώς απογειώθηκε στις 6:10 και προσγειώθηκε στις 8:42). Ακολούθησαν και άλλες προκλητικές ενέργειες. Στις 8:07, ελικόπτερο του ΛΣ της FRONTEX προσεγγίστηκε από δύο τουρκικά F-16 σε απόσταση 0,5 ναυτικού μιλίου από ύψος 1100. Το ελικόπτερο πετούσε στα 300 πόδια Β του Φαρμακονησίου εντός ελληνικού εναέριου χώρου με νότια πορεία. Δύο ελληνικά Mirage-2000 προσέγγισαν τα τουρκικά F-16 σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου και ύψος 4000 ποδών. Στις 8:12 τα τουρκικά F-16 εκτέλεσαν υπερπτήση άνωθεν Φαρμακονησίου και εξήλθαν του FIR Αθηνών.

Οι Τούρκοι, είναι σαφές πλέον ότι προετοιμάζουν «θερμό» επεισόδιο στην περιοχή του Φαρμακονησίου, που φρουρείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Στόχος, η δημιουργία μιας νέας «γκρίζας ζώνης» και η απόσυρση της ελληνικής φρουράς από το νησί. Επίσης, απώτερος στόχος των τούρκων στρατιωτικών, είναι να δημιουργήσουν συνθήκες κρίσης, ώστε να σταματήσει η συνεχιζόμενη καταστολή (μέσω συλλήψεων και απαγγελίας κατηγοριών για συνωμοσία και προετοιμασία πραξικοπήματος) εναντίον τους από την ισλαμική κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν. Τέλος, το Φαρμακονήσι και η ελληνική φρουρά του αποτελούν «πρόβλημα» για τους τούρκους δουλεμπόρους, στην προσπάθειά τους να μεταφέρουν στην εθνική μας επικράτεια λαθρομετανάστες και πράκτορες.

http://www.elkosmos.gr/ethnika-themata/ethnika-themata/aigaio/3716--lr-.html

 http://ellinonpaligenesia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.