Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!


Ρώτησαν τους αμερικανοεβραιοπροσκυνημένους πολιτικούς μας αν συμφωνούν;

"Έδωσα την ευλογία μου, να μαζευτούν χρήματα στους Ναούς της Ρωσικής Εκκλησίας, για την ενίσχυση των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την κρίση", ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.


Να αναφερθεί ότι χθες, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος της Μόσχας, του ομογενή σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη και στην οποία βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δήμας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πατριάρχης Μόσχας είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την κατάσταση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, απευθυνόμενος προς τον κ. Σαμαρά τόνισε: «Τώρα συνάπτουμε σχέσεις μεταξύ των εκκλησιαστικών μας φιλανθρωπικών οργανισμών και της Εκκλησίας της Ελλάδος, ώστε η Ρωσική Εκκλησία να μπορέσει να συμμετάσχει σε αυτό το καλό έργο παροχής βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη στην Ελλάδα".

Επίσης ο κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στις αδελφικές σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής και Ελλαδικής Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ένας ισχυρός δεσμός, που συνδέει αιώνες τις δύο χώρες μας».

«Η πολιτική συγκυρία έρχεται και παρέρχεται, δηλαδή αλλάζει, ενώ αυτές οι σχέσεις που χρονολογούνται από τα βάθη των αιώνων, παραμένουν για πάντα. Η Ορθοδοξία είναι ένας σημαντικός παράγοντας της εθνικής αυτοσυνειδησίας, τόσο των Ρώσων όσο και των Ελλήνων», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος υπενθύμισε στον κ. Σαμαρά ότι πριν λίγο καιρό, στην Ρωσία ήρθε το λείψανο του Αγίου Δημητρίου και η Αγία Ζώνη της Μονής Βατοπαιδίου.

«Ο Ρωσικός λαός ανταποκρίθηκε πολύ εγκάρδια στη μεταφορά των λειψάνων και της Αγίας Ζώνης, οι οποίοι με φοβερό κρύο και παγωνιά περίμεναν στην ουρά για να προσκυνήσουν πάνω από 24 ώρες», υπογράμμισε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Ενώ πρόσθεσε: «Κανένα πολιτικό συλλαλητήριο ή αθλητική εκδήλωση δε συγκεντρώνει τόσο κόσμο, όπως τα άγια κειμήλια που έρχονται σε μας. Και όσο συνεχίζεται έτσι, έχουμε την ελπίδα για το μέλλον.»

Ακόμη ο Πατριάρχης ανέφερε ότι περιμένει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, να επισκεφθεί επίσημα την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Επίσης εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνάντηση αυτή θα δώσει νέα ώθηση, στην ανάπτυξη των αδελφικών σχέσεων των δύο Εκκλησιών.

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η Ορθοδοξία είναι το θεμέλιο, το οποίο δίνει δυνάμεις στον άνθρωπο που είναι απαραίτητες για να βγει από τη δύσκολη κατάσταση.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στους Ρώσους ΟΜΟΔΟΞΟΥΣ αδελφούς μας γι' αυτή την ενέργεια! Κι ελπίζουμε τα χρήματα που θα μαζευτούν να μην τα δώσουν στους κλεφταράδες του "κράτους", αλλά κατευθείαν στην Αρχιεπισκοπή για να αξιοποιηθούν κατάλληλα!

Αναμένουμε επίσης τις...οργισμένες αντιδράσεις των (εβραιόδουλων) τουρκοκάναλων και των αφεντικών τους γι' αυτή τη νέα, "ανεπίτρεπτη παρέμβαση της Ρωσιάς στα εσωτερικά μας"!

Ακόμα, τους εγχώριους μνημονιολάγνους που διατυμπανίζουν πως "η Ρωσία δεν μας βοηθάει" να...αντιπαραβάλλουν τους αντίστοιχους "εράνους" από τους αμερικανοεβραίους "φίλους" μας!

Σύμφωνα με την λαική ρήση, "οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται": Την αφιερώνουμε σε...πολλούς και διάφορους!


Υ.Γ. Να...ερευνηθεί επίσης η συμμετοχή του "κλέφτη Εφραίμ" σε αυτή την πρωτοβουλία του Πατριάρχη Μόσχας: Να εξεταστεί πιθανό ξέπλυμα μαύρου χρήματος, οφσόρ, ανταλλαγές και άλλες...εγκληματικές ενέργειες! Έτσι (εβραικά) παπαγαλάκια;


Και για να μην ξεχνιόμαστε:

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.