Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Κερδοσκοπικό πάρτι με την Ελλάδα στο χρηματιστήριο ομολόγων της Στουτγάρδης...


Το χρηματιστήριο της Στουγάρδης έχει πάρει φωτιά από τις αγοραπωλησίες ελληνικών ομολόγων, ο όγκος των οποίων έχει ξεπεράσει αυτόν για κάθε άλλη χώρα του κόσμου εκτός από τη Γερμανία, καθώς δισεκατομμύρια ευρώ τζιράρονται καθημερινά από το Δεκέμβριο με τους κερδοσκόπους να προσπαθούσαν να πιάσουν την καλή στην πλάτη των Ελλήνων, αγοράζοντας ομόλογα φθηνά και περιμένοντας να...
τα πληρωθούν με μεγάλα κέρδη.
Το μεγάλο πάρτι έχει στηθεί με τα ομόλογα που λήγουν το Μάρτιο, τα οποία αλλάζουν χέρια συνεχώς καθώς με την τιμή τους να κυμαίνεται στα 39 σεντ στο ευρώ από 50 σεντ στο ευρώ στα τέλη του Δεκεμβρίου, οι κερδοσκόποι μπορούν να τα αγοράσουν φθηνότερα από ποτέ και να ελπίζουν σε ένα γρήγορο κέρδος της τάξης του 20% αν το PSI ολοκληρωθεί, κάτι που οι πληροφορίες δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό αν όχι ήδη οριστικοποιημένο.
Μεγάλο όγκο παρουσιάζουν και τα ομόλογα που λήγουν το Μάιο, των οποίων η τιμή είναι ακόμη χαμηλότερη καθώς διαπραγματεύονται στα 30 σεντ στο ευρώ. Οι κερδοσκόποι τα ΄σκουπίζουν' ευελπιστώντας σε κέρδη 40% αν το PSI προχωρήσει.
Δεδομένου ότι τα ομόλογα που λήγουν το Μάρτιο είναι ύψους 14,400 δις ευρώ και αυτά το Μάιο περίπου 20 δις ευρώ, τα κέρδη που μπορούν να γράψουν οι κερδοσκόποι αγοράζοντας σήμερα και συμμετέχοντας στο PSI ξεπερνούν τα 10 δις ευρώ, σε διάστημα μερικών μηνών.
Αυτά, θα κληθούν να τα πληρώσουν οι Έλληνες φυσικά, οι οποίοι στο όνομα της ελευθερίας των αγορών θα πρέπει να υπομείνουν τη δική τους οικονομική υποδούλωση.
Οι αγοραπωλησίες ομολόγων, βέβαια, δε γίνονται δωρεάν αλλά έχουν το δικό τους κόστος που πρέπει να καταβληθεί στο γερμανικό χρηματιστήριο το οποίο κερδίζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τις προμήθειες.
Από:  xrimanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.