Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Το αμερικανικό καταδρομικό στη Μαύρη Θάλασσα ανησυχεί τη ΡωσίαΗ διέλευση των Στενών από το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Monterey, το οποίο είναι εξοπλισμένο με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Aegis, με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα, για να συμμετάσχει στην κοινή στρατιωτική άσκηση των ΗΠΑ και της Ουκρανίας στις ΗΠΑ-Ουκρανίας Breeze 2011, ανησυχεί τη Ρωσία.
Το αμερικανικό πλοίο επισκέφθηκε λίγες μέρες νωρίτερα το λιμάνι της Κωνστάντζας στη Ρουμανία. Η Μόσχα θεωρεί ότι δεν πρόκειται για μια επίσκεψη ρουτίνας σε αυτόν τον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα – γιατί το πλοίο που εξελέγη για να συμμετάσχει σε άσκηση με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας είναι εξοπλισμένο με αντιπυραυλικό σύστημα.

Η Μόσχα αναρωτάται ποιο μπορεί να είναι το πραγματικό σενάριο της άσκησης Sea Breeze 2011, όταν έχει ανακοινωθεί ότι πρόκειται για μία αντι-πειρατική επιχείρηση στα πρότυπα του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή της κυριότερης ναυτικής μονάδας της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στη Μεσόγειο;
Η ρωσική πλευρά έχει τονίσει επανειλημμένως ότι η εμφάνιση στρατηγικών υποδομών των Ηνωμένων Πολιτειών σε άμεση γειτνίαση των ρωσικών συνόρων δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η Μόσχα ανακοίνωσε μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών της ότι θεωρεί αυτά τα πλοία ως απειλή για την ρωσική ασφάλεια.

fox2magazine

greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.