Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

«Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το χρέος»


Με δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής διεθνών σχέσεων και επικεφαλής οικονομολόγος της Credit Αgricole στην Ελλάδα....
Γιάννης Σφακιανάκης, εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος.

«Υπάρχει μεγάλο μέρος των Ελλήνων που φεύγει στο εξωτερικό και η Ελλάδα έχει τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα. Ποτέ δεν θα αποπληρώσει το χρέος. Με αυτούς τους πολιτικούς η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη»

«Πρέπει να ξεχάσετε την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια» προσέθεσε. «Η Ελλάδα δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο» ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι έως το τέλος του χρόνου η ανεργία θα έχει υπερβεί το 20%.

Αναφερόμενος στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό, ο κ. Σφακιανάκης χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «οι πολιτικές δυνάμεις έχουν χρεοκοπήσει, η Ακροδεξιά και η Αριστερά διανοητικώς, σκέφτονται το πολιτικό κόστος. Να δοθούν τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών στο κράτος». Επίσης πρότεινε ο αριθμός των βουλευτών νε περιοριστεί σε 150, με μέγιστη διάρκεια 2 θητείες, διαχωρισμό της βουλευτικής από την υπουργική ιδιότητα και πλήρη διαχωρισμό νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας. 

/tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.