Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Η πρώτη ολική έκλειψη Σελήνης του 2011. (Βίντεο)


Η πρώτη ολική έκλειψη Σελήνης του 2011, όπου σε διάφορες πόλεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κέρκυρα, Ρέθυμνο και αλλού, ξετυλίγονται...

βραδιές αστροπαρατήρησης, με ερασιτέχνες αστρονόμους και απλούς πολίτες να παρατηρούν το εντυπωσιακό φαινόμενο.

Ειδικότερα, ο φυσικός μας δορυφόρος διέρχεται μέσα από τη μακρά σκιά που ρίχνει η Γη, με αποτέλεσμα να μην αντανακλάται επάνω του ηλιακό φως, για να τον φωτίσει, κι έτσι για λίγο χάνεται μέσα στο σύμπαν. Η μέγιστη φάση της έκλειψης θα διαρκέσει για περισσότερο από μία ώρα και 40 λεπτά.


Η «εξαφάνιση» της Σελήνης από τη σκιά της Γης θα ολοκληρωθεί στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Στην Αθήνα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, στο Θησείο, άνοιξε τις πόρτες του στις 20.00 και έως τα μεσάνυχτα θα προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τη Σελήνη από το διαμέτρου 40 εκατοστών τηλεσκόπιο «Δωρίδη». Στον λόφο βρίσκονται άλλα 10, μικρότερα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης.


zoo-m.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.