Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου ξαναχτύπησε…


Άκρως προκλητική εμφανίστηκε η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, πρώην συνεργάτιδα του πρωθυπουργού και πρώην υποψήφια για το Δήμο Κομοτηνής με το συνδυασμό «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα», για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η Σ. Μουσταφάογλου ούτε λίγο ούτε πολύ υιοθέτησε για άλλη μια φορά πλήρως την τουρκική εξωτερική πολιτική και μάλιστα για την περίπτωση ενός θέματος που αφορά εκατομμύρια Έλληνες ειδικότερα και όλο τον Ελληνισμό γενικότερα. Θεωρεί τη Γενοκτονία των Ποντίων ως «υποτιθέμενη» και πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής να καταργηθεί η 19η Μαΐου ως ημέρα εθνικής μνήμης.


Ήδη υπήρξε αντίδραση από τέσσερις βουλευτές που κατέθεσαν επερώτηση προς τη Βουλή των Ελλήνων, η οποία παρουσιάζεται παρακάτω. Το ερώτημα είναι τι κάνουν ή τι πρόκειται να κάνουν οι υπόλοιποι βουλευτές.
Τα σχόλια περιττεύουν. Οι επιλογές του πρωθυπουργού είναι άκρως ανησυχητικές, ασχέτως αν μετά «απομακρύνεται» από αυτές. Βέβαια για την επιλογή της Σ. Μουσταφάογλου ο πρωθυπουργός δεν έχει αναφέρει το οτιδήποτε για την παύση ή τη διακοπή της συνεργασίας. Με άλλα λόγια είναι ακόμα «χρεωμένη» στον ίδιο.
Και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο με στέλεχος της επιλογής του Γιώργου Παπανδρέου. Από κάποιο σημείο και μετά σταματάει να είναι ένα απλό λάθος, ούτε μπορεί να ισχυριστεί ότι δε γνώριζε, εκτός κι αν θεωρηθεί ότι στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ ζουν σε μια γυάλα, πράγμα λίγο δύσκολο αν σκεφτεί κανείς ότι ο άθλιος και στυγνός κομματισμός, ο οποίος σχεδόν πάντα ήταν ανώτερος της πατρίδας, έφερε τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση. Είναι γνωστό το πως ένας κομματικός μηχανισμός “φτιάχνει” τους υποψηφίους του. Δε βρέθηκε κανένας να μιλήσει τόσο καιρό και ειδικά όταν ήταν προεκλογική περίοδος;
Τι προτίθεται να πράξει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για αυτό το ζήτημα; Τι προτίθεται να πράξει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ; Τι προτίθενται να πράξουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης;
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»:
Προτείνει να καταργηθεί η 19η Μαϊου ως ημέρα εθνικής μνήμης
Σιμπέλ: «Υποτιθέμενη» η γενοκτονία των Ποντίων!

Απίστευτη πρόκληση δια χειρός της εκλεκτής του ΠΑΣΟΚ στην Κομοτηνή κυρίας Σιμπελ Μουσταφάογλου η οποία σε επιστολή της μιλά για «υποτιθέμενη» γενοκτονία των Ποντίων.
Η υποψήφια με το κυβερνών κόμμα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές υιοθετώντας πλήρως την εγκάθετη πολιτική της Αγκυρας προτείνει μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής να καταργηθεί η 19η Μαϊου ως ημέρα εθνικής μνήμης γιατί «στοχοποιούνται οι πολιτικοί και αξιωματούχοι της μειονότητας».
Τις ανιστόριτες, επικίνδυνες και προκλητικές θέσεις της κυρίας Μουσταφάογλου έφεραν στην Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ, Αναστάσιος Καριπίδης, Γιώργος Κασαπίδης, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Τσουμάνης, καταθέτοντας ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, που μεταξύ άλλων αναφέρει «Μετά από δημοσιεύματα από το τουρκόφωνο περιοδικό «Αζινλίκτσα» (15-5-2011) διαβάσαμε το δελτίο τύπου που εξέδωσε η επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» Σιμπέλ Μουσταφάογλου… στο δελτίο αυτό λέει πολλά και ανιστόρητα, όπως π.χ. εκείνο το ανεκδιήγητο ότι με … αν θα τιμηθεί η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στοχοποιούνται δήθεν οι πολιτικοί και οι αξιωματούχοι της μειονότητας…Το χειρότερο όμως όλων και το πλέον εξοργιστικό είναι ότι κάνει λόγο για «υποτιθέμενη ποντιακή γενοκτονία».
Οι τέσσερις βουλευτές σημειώνουν πως «ο τρόπος με τον οποίο αναμασά η κ. Σιμπέλ τις θέσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών περί «υποτιθέμενης γενοκτονίας», πέραν του ότι συνιστά ύβρη στους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς της Γενοκτονίας και παραβίαση της νομιμότητας, αποτελεί βάση για δημιουργία μιας κατάστασης που μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση των απογόνων των θυμάτων της Γενοκτονίας και όλων εκείνων που συντάσσονται με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου, με εκείνους που συντάσονται με τις θέσεις των θυτών-γενοκτόνων» και προσθέτουν πως «Επειδή, με βάση το γεγονός ότι η κ. Σιμπέλ και άλλα ενεργούμενα του Προξενείου και της Άγκυρας όχι μόνο αρνούνται τη Γενοκτονία, αλλά και τιμούν τον φασίστα δολοφόνο Μουσταφά Κεμάλ, δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικής σύγκρουσης και διασάλευσης της ειρήνης και της ασφάλειας των πολιτών, ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί
1) Προτίθεστε να φέρετε νόμο, προς ψήφιση στη Βουλή που θα ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας;
2) Προτίθεστε να λάβετε μέτρα εναντίον εκείνων που χρησιμοποιούν τη θέση τους ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των μουσουλμάνων για να εκθειάζουν εγκλήματα και εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας;
3) Πρόκειται να λάβετε μέτρα για τη συμμόρφωση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής με τη νομιμότητα;».
Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως την συγκεκριμένη ερώτηση βρέθηκαν μόνο 4 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να την υπογράψουν.
πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=127225

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.