Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

Αυστηρή προειδοποίηση Γιούνκερ για το έλλειμμα: "Η Ελλάδα μπορεί να είναι ανίκανη"


Ο επικεφαλής του Eurogroup δηλώνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στους στόχους.
Σαφή προειδοποίηση απηύθυνε ο ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ προς την Ελλάδα για το πόσο σημαντικός είναι ο έλεγχος των δαπανών, λίγες ημέρες μετά την είδηση ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας το 2010 θα κλείσει σε μεγαλύτερο ποσοστό από ότι στην αρχή είχε υπολογιστεί.


Οι παρατηρήσεις του κ. Γιούνκερ υπογραμμίζοιυν την αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι ανίκανη να σταματήσει τη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ δαπανών και εσόδων.

Σύμφωνα με το Reuters ο επικεφαλής του Eurogroup αναφέρει πως "εμείς υπενθυμίσαμε στις ελληνικές αρχές πως είναι σημαντικό να παραμείνουν πιστοί στους στόχους για τα δημόσια ελλείμματα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα, νωρίτερα μία εβδομάδα πηγή προσκείμενη στους διεθνείς δανειστές της Ελλάδας, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το 2010 το έλλειμμα της χώρας ήταν μεγαλύτερο από αυτό που είχε εκτιμηθεί και θα κλείσει πάνω από το 10%, προαναγγέλοντας στην ουσία περισσότερα μέτρα λιτότητας.
skeftomasteellhnika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.