Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Πρώτη διαδικτυακή συνέντευξη βελόπουλου //Επενδύσεις στην Ελλάδα θα κάνουν μόνο οι...εξωγήινοι


anti-ntp.blogspot.com/


Επενδύσεις στην Ελλάδα θα κάνουν μόνο οι...εξωγήινοι

Οικονομικοί παράγοντες τονίζουν ότι η γραφειοκρατία ΣΥΝΕΧΊΖΕΙ να διώχνει κεφάλαια
- Στο νέο νόμο περί βιοαερίων προβλέπεται παροχή άδειας και από το... υπουργείο Αμυνας!
- Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος : ''Το μνημόνιο απέτρεψε τη χρεοκοπία''


Στα ''παχειά'' λόγια και σε διακηρύξεις καλών προθέσεων έχουμε μείνει στον τομέα της προσέλκυσης ξένων κεφαλαίων στη...


 χώρα μας που θα αντιστρέψουν το κλίμα και θα σηματοδοτήσουν την επιστροφή της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Εντυπωσιακές είναι οι δηλώσεις στο Βήμα γνωστού οικονομικού παράγοντα σχετικά με την εισροή ξένων κεφαλαίων : ''Μόνο εξωγήινοι θα μπορούσαν να κάνουν σήμερα επενδύσεις στην Ελλάδα, η γραφειοκρατία, αντί να εξαλείφεται, γιγαντώνεται''.

Ανάγλυφα παρουσιάζεται μάλιστα το πως διώχνει επενδυτές ο ''μπαμπούλας'' της γραφειοκρατίας στο νέο νόμο περί βιοαερίων.
Εκεί λοιπόν, όπως προβλέπεται από το νομο, παροχή άδειας για την έναρξη εργασιών μεταξύ άλλων χρειάζεται και από το... υπουργείο Αμυνας.

Για αυτό το λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ότι απαιτείται πολιτική βούληση για ισχυρή επανεκκίνηση των μεταρρυθμίσεων, και προσθέτει ότι μόνο οι ξένες επενδύσεις θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Σύμφωνα με τον κύριο Προβόπουλο το μνημόνιο απέτρεψε τη χρεοκοπία και εξασφαλίζει πόρους σε μια εποχή που η Ελλάδα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τονίζει πως δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής σε ένα παρελθόν ανάπτυξης μέσα από το δημόσιο τομέα ενώ για τις τράπεζες επαναλαμβάνει ότι η συνένωση δυνάμεων είναι αναπόφευκτη αφού τα δεδομένα έχουν αλλάξειnewsit.gr
ro-ma-ktiko.blogspot.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.