Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Οι Ρώσοι ζητούν «ξεπάγωμα» του Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη


«Ζεστό» παραμένει το ενδιαφέρον της Ρωσίας για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας, με τον ανταγωνισμό ωστόσο με την Ευρώπη να αυξάνεται.
Την ίδια ώρα αμείωτο παραμένει και το ενεργειακό ενδιαφέρον της Ευρώπης για την Κύπρο.
Τη Δευτέρα, Ρώσος πρόεδρος πετρελαϊκής εταιρείας επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες έπειτα από πρόσκληση του γενικού διευθυντή ενεργειακών θεμάτων της ΕΕ Φίλιπ Ρόου, με αφορμή την ενεργοποίηση των ρωσικών πετρελαϊκών αγωγών από μέρους της που έχουν προορισμό την Ασία.
Ωστόσο πριν από αυτή τη συνάντηση είχε επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τον οποίο ενημέρωσε για το ταξίδι του στις Βρυξέλλες.
Παρά το γεγονός ότι δεν ξεκαθαρίστηκε αν θα συζητούνταν το «ξεπάγωμα» του Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, δημοσιεύματα από τη Ρωσία ανέφεραν πως ο αντιπρόεδρος της ρωσικής πετρελαϊκής ξεκαθάριζε πως ο πρόεδρος θα έθετε το θέμα στους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Την ίδια ώρα η Ευρώπη εκφράζει την επιθυμία να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κύπρου, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα μειώσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία.

Πηγή: newsbomb.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.