Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

«Υπάρχουν τα 600 δισ. για να σωθεί η Ελλάδα...»


Αρτέμης Σώρρας: Όλοι τους είναι προσκυνημένοι, έκανα μήνυση για εσχάτη προδοσία στη Βουλή

Μήνυση για εσχάτη προδοσία έχει καταθέσει ο επιχειρηματίας-επενδυτής, Αρτέμης Σώρρας, σε βάρος όλων των βουλευτών «γιατί δεν έκαναν το καθήκον τους», τονίζει σε αποκλειστική του συνέντευξη στην «Ελεύθερη Ώρα».

«Την ώρα που το κράτος έπεφτε, ο κόσμος πείναγε, και άλλοι αυτοκτονούσαν, αυτοί δεν πήρανε τα 600 δισ. για να σωθεί η χώρα», επισημαίνει ο Σώρρας, ο οποίος όχι μόνο επιμένει ότι διαθέτει το τεράστιο αυτό ποσό αλλά προκαλεί όλες τις υπηρεσίες της χώρας να έρθουν και να τον ελέγξουν εάν παρανομεί.

Συνεχίζει δε και με πειθώ υπογραμμίζει ότι εάν ήταν παράνομος, θα τον είχαν κρεμάσει από το Σύνταγμα. «Εδώ, σε συλλαμβάνουν για ένα πλαστό χαρτονόμισμα, είναι δυνατόν να κυκλοφορούσαμε εμείς ελεύθεροι εάν είχαμε 600 δισ., προϊόν απάτης;», αναρωτιέται ο Αρτέμης Σώρρας.

«Το ότι δεν βλέπετε τους άσους, αλλοίμονο, εάν τους βλέπατε, τότε δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε! Θ’ αφήσω ποτέ τα χαρτιά μου να τα δείτε; Κάποια στιγμή θα δείτε πράγματα που δεν τα φαντάζεστε», τονίζει.

- Κύριε Σώρρα, εμφανιστήκατε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αθήνα, λέγοντας πως διαθέτετε, έχετε ήδη διαθέσει σε λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας, 600 δισ. δολάρια για την εξαγορά του δημόσιου χρέους της χώρας μας. Το πρώτο διάστημα δημιουργήθηκε έντονος θόρυβος και πολλοί ήταν εκείνοι που εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην προσφορά σας. Από ένα σημείο όμως και μετά καταλάγιασε αυτή η ελπίδα.
«Δεν έχετε δίκιο, δεν καταλάγιασε ποτέ. Ίσα-ίσα που αυτό παίρνει σάρκα και οστά. Περιμέναμε τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, δεν θα δεχόταν ποτέ να πάρει τα ομόλογα. Αποτέλεσμα ήταν ότι μπήκαμε σε μια άλλη λογική, έχουν γίνει από μέρους μας κινήσεις και με τις μηνύσεις μας και στο νομικό και στο θεσμικό κομμάτι αλλά και στο λαϊκό κομμάτι. Ο κόσμος έχει αρχίσει και καταλαβαίνει, παλεύοντας σε αδιέξοδες συνθήκες με τους προδότες, τους προβοκάτορες ακόμη και με τους αμφισβητίες…».

- Ο κόσμος τελικά έχει καταλάβει τι είναι αυτό που κομίζετε ή μήπως από ένα σημείο και μετά επικράτησε μια θολούρα;
«Υπήρξε ένα σχέδιο να… γκρεμιστεί πριν ακόμα… γεννηθεί το παιδί, γιατί αν γεννιόταν θα είχαν πάρα πολλά προβλήματα. Ακούστε, εμείς δεν ζητήσαμε να πάρουμε κάτι, δώσαμε. Αυτή η πρόταση είναι αρκετά μεγάλη, έχει και την ανάπτυξη, ζήτησε όμως να γίνει μια διαλεύκανση».

- Η οποία διαλεύκανση, δεν έγινε. Αδιαφόρησε δηλαδή το σύνολο της κυβέρνησης.
«Γιατί ήταν ένα μεγάλο κομμάτι, οι όροι. Φαντάζεστε εάν ερχόμουν κι έλεγα “θέλω να δώσω 600 δις στην κυβέρνηση και να τα διαχειριστεί η κυβέρνηση”, σήμερα θα είχα θεοποιηθεί».

- Ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο σας απαξιώσανε; Δεν πιστεύανε ότι εσείς έχετε στην πραγματικότητα αυτό το ποσό.
«Δεν νομίζω ότι με απαξίωσε κανείς. Ούτε ο πρωθυπουργός ούτε κανείς. Δεν απαξιώθηκα εγώ από κανένα. Μπήκανε κάποιοι μηχανισμοί που έπρεπε να μπούνε. Είδαμε όμως πολύ περίεργα πράγματα. Είδαμε μια αντιπολίτευση να μη λειτουργεί. Η δουλειά της αντιπολίτευσης είναι πολύ συγκεκριμένη: είναι η προστασία του πολιτεύματος. Ακόμη και αυτό, το είδαμε να παραλύει. Δεν είδαμε την αντιπολίτευση να κάνει το αυτονόητο: μια επερώτηση. Είτε σαν αρχηγός κόμματος είτε σαν βουλευτές. Ακόμη και από ανεξάρτητους, απ’ όλους αυτούς τους ωραίους ανεξάρτητους που αποστασιοποιήθηκαν από το σύστημα και το δικάζανε, κανείς δεν έκανε μια επερώτηση».

- Εσείς περιμένατε αυτή τη συνολική απαξίωση της προσπάθειάς σας από όλο το πολιτικό σύστημα;

«Περιμέναμε και χειρότερα πράγματα. Εγώ θ’ αναρωτηθώ εάν αυτό το μοντέλο, όπως πάει, το οποίο είναι χτισμένο εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μπορεί να προκόψει».

- Εννοείτε το μοντέλο που έχει εγκαθιδρύσει το πολιτικό σύστημα
«Το πολιτικό σύστημα είναι μια κομματοκρατία. Γίνεται μια διαμάχη μεταξύ κομμάτων και όχι για την Ελλάδα. Ας θυμηθούμε τα χρόνια της έντονης κόντρας ΠΑΣΟΚ με ΝΔ. Δεν θυμάμαι κάποτε να έκανε το ένα κόμμα ή το άλλο, αυτό που είχε στο πρόγραμμά του. άρα, ζητούν από τον λαό να τους αναχρηματοδοτήσει το πρότζεκτ. Τα λεφτά ουσιαστικά είναι του λαού. Δυστυχώς όμως αυτό το έχουν ξεχάσει και οι Έλληνες και οι κυβερνώντες. Το κράτος αυτό είναι δικό μας, είναι του Έλληνα, δεν είναι της κυβέρνησης. Οι κυβερνώντες είναι οι απλοί διαχειριστές. Σε ό,τι αφορά στο δικό μου κομμάτι: αν υποθέσουμε ότι δεν είναι μόνο ο Σώρρας αλλά υπάρχουν άλλοι πέντε σαν κι εμένα, το κράτος πρέπει να αξιολογήσει τις πέντε προτάσεις.
Την μια να την απορρίψει γιατί είναι ακριβή, την άλλη, ας πούμε, γιατί δεν βολεύουν οι όροι του μνημονίου. Θα έπρεπε να πάρουν το μνημόνιο που εγώ το λέω σύμβαση και να πούνε “μας δίνετε 600 δισ. δολάρια. να εξετάσουμε την πρότασή σας αλλά και τους όρους”. Και θα δούνε ότι εκεί μέσα δεν υπάρχουν όροι να δεσμεύουν ούτε το κοινωνικό, ούτε το εκπαιδευτικό ούτε το πολιτιστικό ούτε τίποτε, αφήνοντας τη χώρα και το πολιτικό σύστημα να επιλέξουν ελεύθερα. Άρα εγώ δεν έχω καμία σχέση με το μνημόνιο της τρόικας».

- Για ποιο λόγο όλο το πολιτικό σύστημα σας απορρίπτει; Γιατί δεν έρχεται να συνομιλήσει μαζί σας; Είναι όλοι υποταγμένοι στο μνημόνιο της τρόικας;
«Θεωρώ ότι όλοι τους είναι προσκυνημένοι. Και όχι τώρα. Εδώ και πολλά χρόνια. Όλη η δομή που δημιουργήθηκαν τα κόμματα. Θυμηθείτε πως δημιουργήθηκε το ΠΑΣΟΚ, τι συμφέροντα εξυπηρετούσε. Θυμηθείτε τη ΝΔ. Όλα τα κόμματα, είχαν κάποια σκοπιμότητα. Ακόμη και την αντίδραση της Ελλάδας, κάποιοι μπόρεσαν να την “κλειδώσουν”. Άρα λοιπόν μένει μια Ελλάδα αθωράκιστη. Ο βουλευτής από την Αχαΐα ή από οπουδήποτε, δεν έχει φωνή. Υπάρχει μια φεουδαρχική κομματοκρατία, οπότε εάν ο βουλευτής μου διαφωνήσει με ένα νόμο, ένα νομοσχέδιο και πει όχι, τον διαγράφει το κόμμα εάν δεν συμμορφωθεί. Και αυτό το… λέτε δημοκρατία; Εγώ δεν το λέω δημοκρατία!».

- Εκ προοιμίου όμως το θεωρείτε σάπιο το πολιτικό σύστημα. Ζητάτε λοιπόν την ανατροπή του;
«Όχι, ζητάω τη διόρθωσή του. Τα “πιστεύω” που έχω για το πολιτικό σύστημα, πηγάζουν από τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά του. γι’ αυτό άλλωστε έκαν εναντίον του και τη μήνυση εσχάτης προδοσίας, απιστίας και παράβασης καθήκοντος».

- Κατά συνέπεια, εσείς δεν απευθύνεστε μόνο στο πολιτικό σύστημα αλλά σε όλον τον ελληνικό λαό, άρα η προσπάθειά σας για να έχει αίσιο αποτέλεσμα πώς θα μπορούσε ο ελληνικός λαός να απευθυνθεί στο λογαριασμό που λέτε ότι τα’ χετε βάλει;
«Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα στο λογαριασμό, όπως επίσης έχουν έννομο συμφέρον στη μήνυση που κατέθεσα. Γιατί η μήνυση που κατέθεσα είναι για τα 600 δισ. του ελληνικού λογαριασμού. Για να πάρω εγώ τα χρήματα αυτά πίσω, σε περίπτωση που η Ελλάδα βρει από αλλού χρήματα και το πολιτικό σύστημα, θα πρέπει οι συνέλληνες να μου δώσουν την άδεια για να τα πάρω. Αλλιώς δεν μπορώ να τα πάρω. (…)».

- Αυτοί που θέλουν να σας απαξιώσουν, λένε ότι δεν έχετε τα λεφτά. Λένε ότι είναι «αέρας», δεν είναι καν ομόλογα.
«Δεν έχει σημασία τι λέω εγώ, αλλά τι λένε οι υπηρεσίες. Μίλησα για 600 δισ. δολάρια. και δεν μίλησα για Γουτεμάλα ή Βολιβία. Είπα για Αμερική. Δεν μπορώ να απευθυνθώ στον κάθε ανθρωπάκο και τις ανοησίες που λέει ότι δεν τα χει τα λεφτά. (…)». 

 http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.