Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Π.Τ.Σεβκούνοφ: "Η Ρωσία θα βοηθήσει την Ελλάδα "

Οι πιο δυνατοί άνθρωποι στη γη είναι αυτοί που εμπιστεύονται  απολύτως τον  Θεό, εξηγεί ο  αρχιμανδρίτης Τύχωνας Σεβκούνωφ,  ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της σύγχρονης Ρωσίας. Διακεκριμένη προσωπικότητα  παγκοσμίως.

Πρέπει να αντισταθούμε στα αρνητικά σημεία της παγκοσμιοποίησης καθώς  πλέον δεν μπορούμε να την σταματήσουμε, διαμηνύει σε άλλο σημείο της  αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στο «Αγιορείτικο Βήμα». Μιλά για την παγκόσμια Ορθοδοξία, το Άγιο Όρος τις ελληνορωσικές σχέσεις και τονίζει ότι η Ρωσία και σήμερα θα βοηθήσει την Ελλάδα.
Το Άγιο Όρος είναι ένα πνευματικό σχολείο που δεν τελειώνει ποτέ…, επισήμανε αναφερόμενος στο «περιβόλι της Παναγίας» που δείχνει να ευλαβείται ιδιαιτέρως .
Έντονη προσωπικότητα με υψηλή μόρφωση και πνευματική βαθύτητα. Παρόλου την πολυκοσμία δεν ταράχτηκε η υπομονή του και υπέγραψε  τα βιβλία του σε όσους το ζήτησαν.  Και δεν ήταν λίγοι.
Αρχιμανδρίτης Τύχωνας Σεβκούνωφ: Ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Υπαπαντής στο Σρέτενσκι της Μόσχας, πρύτανης της Θεολογικής Σχολής που λειτουργεί εντός της Μονής, σύμβουλος του Β. Πούτιν σε εκκλησιαστικά ζητήματα, σεναριογράφος και δημιουργός ντοκιμαντέρ για την εκκλησία της Ρωσίας.
-Πατέρα Τύχωνα,αν κρίνω από τις συχνές επισκέψεις σας στην Ελλάδα ,μπορώ να πω ότι πρέπει τρέφεται ιδιαίτερα αισθήματα αγάπης για την χώρα μας....
-Αγαπάω πολύ την Ελλάδα.
-Στο Αγιο Ορος πηγαίνετε συχνά; Τι σημαίνει το Άγιο Όρος για την παγκόσμια ορθοδοξία  μας;
-Μία φορά το χρόνο επισκέπτομαι το Άγιο Όρος. Για εμάς τους Ρώσους το Άγιο όρος είναι ένα μεγάλο παράδειγμα της μοναχικής ζωής.
Είναι ένα πνευματικό σχολείο που δεν τελειώνει ποτέ… Αδελφοί μας Ρώσοι βρίσκονται στο Άγιον Όρος και προσεύχονται για μας
και την πατρίδα μας  τη Ρωσία. Τόσο στη Μονή του Αγ. Παντελεήμονος και όπου αλλού εγκαταβοιούν.

Στο Άγιον Όρος αναδείχθηκε άγιος ένα πρόσωπο που αγαπάνε ιδιαίτερα οι Ρώσοι: ο Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης. Ένας άγιος που κοσμεί την ελληνική και τη ρωσική ορθόδοξη παράδοση".
-Πολλοί λένε ότι σήμερα η Εκκλησία σε παγκόσμιο επίπεδο δεν παίρνει πρωτοβουλίες για να συμπαρασταθεί στους πιστούς λαούς που δοκιμάζονται λόγω της οικονομικής κρίσης.
Η εκκλησία δεν είναι φάρμακο για τα προβλήματα του κράτους. Η πίστη στον χριστό είναι ένα  φάρμακο  για τη ψυχή του ανθρώπου  και τη σωτηρία  του.
Η εκκλησία μπορεί να έχει επιρροή αλλά δεν μπορεί να επηρεάζει καθοριστικά την πολιτική του κράτους. Ο Χριστός δεν  ίδρυσε την εκκλησία για να γίνει κράτος μέσω της εκκλησίας. Είπε ότι, η βασιλεία μου δεν είναι σε αυτό τον κόσμο. Οι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν αυτούς τους πνευματικούς νόμους, αναρωτιούνται γιατί στο κράτος να υπάρχουν πολλά μείζον άλυτα προβλήματα.
Ο Χριστός δεν ήρθε σαν κυβερνήτης κράτους αλλά  ήρθε για να σώσει τις ψυχές των ανθρώπων. Στη Ρωσία έχουμε πολλά προβλήματα. Όπως και στην Ελλάδα.
Πιστεύω πολύ βαθιά, όπως πριν 100 χρόνια  τα προβλήματα λύθηκαν, έτσι θα γίνει και σήμερα. Όπως λέτε και εδώ στην  Ελλάδα, σιγά σιγά.
-Σχεδόν Άγιοι,πνευματικές αφηγήσεις από τη Ρωσία του χθες και του σήμερα, είναι οι τίτλος του αξιόλογου βιβλίου σας.Πόσο διαφέρει η Ρωσία του χθες απο το σήμερα;Αυτές οι αφηγήσεις σας που επικεντρώνονται;
-Ήθελα να δώσω  ζωντανά ρεαλιστικά παραδείγματα που μέσα από αυτά μιλάω για το θέλημα του Θεού.
-Ελλάδα και Ρωσία. Τι της συνδέει και τι τις χωρίζει;
Η Ορθοδοξία ενώνει την Ελλάδα και τη Ρωσία, πάνω σε αυτό μπορούν να στηριχθούν πολλά και να γίνουν πολλά…
-Πολλοί λένε ότι η Ρωσία μπορεί να σώσει την Ελλάδα.Τι πιστεύετε; Είναι μύθος ή έχει κάποια σχέση με την πραγματικότητα;
-Εδώ και πεντακόσια χρόνια η Ρωσία βοηθάει την Ελλάδα γιατί να μην το κάνει και τώρα.
-Η επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών θα σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις των δυο εκκλησιών;

-Απλώς θα συνεχίσει και θα βοηθήσει στις σχέσεις που ήδη εξελίσσονται ομαλά εδώ και χίλια χρόνια.
-Τι  θα σώσει  άραγε την ανθρωπότητα;
Πρέπει να εμπιστευτούμε στον θεό όλη μας τη ζωή. Όπως το παιδί στην μητέρα. Πολλές φορές στην αγία γραφή αναφέρεται το μεγαλείο της αγάπης για τους ανθρώπους.
Οι πιο δυνατοί άνθρωποι στη γη είναι αυτοί που εμπιστεύονται  απολύτως το  θεό.Είναι η πιο μεγάλη άσκηση της χριστιανικής  ζωής.
Να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο θέλημα του θεού. Τον πατέρα  Ιωάννη Κριστιάνιγκ λίγο πριν τον θάνατο του τον ρώτησα, πιο είναι το σημαντικό στη ζωή  και απάντησε ότι το σπουδαιότερο είναι η απόλυτη εμπιστοσύνη στο θέλημα του θεού με το χάρισμα της διάκρισης και να συμβουλεύονται  ανθρώπους που έχουν μία πνευματική εμπειρία.
Η σωτηρία και η ελπίδα είναι οι χριστιανοί να αναζητά συνεχώς τον θεό, προσευχόμενος και μελετώντας την αγία γραφή και τους  πατέρες της εκκλησίας. Και το σημαντικό είναι ότι τον Θεό μπορούμε να τον βρούμε όταν εκπληρώσουμε ειλικρινά τις εντολές του θεού,  τότε θα αρχίσει να αγαπάει, να μην κατακρίνει και ο θεός σταδιακά  θα του αποκαλυφθεί.
Ένας ζωγράφος στολίζει μία εικόνα με χρώματα και ένας χριστιανός στολίζει  τη ψυχή του εμφανίζοντας την εικόνα του χριστού στη ψυχή του.
Agioritikovima.gr
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.