Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Απειλούν με πόλεμο!! Άγκυρα: "Θα ανακηρύξουμε κι εμείς ΑΟΖ - Αν τολμούν οι Έλληνες ας προχωρήσουν"!!



«Η Τουρκία παρακολουθεί στενά οποιαδήποτε μονομερή απόπειρα της Ελλάδος ή άλλων χωρών να διευρύνουν την οικονομική τους ζώνη ή να διεξάγουν έρευνες για πετρέλαιο. 

Κάθε χώρα έχει δικαίωμα να πραγματοποιήσει τέτοια ανακήρυξη στα Ηνωμένα Έθνη. Σε αυτή την περίπτωση όμως, η Τουρκία θα κηρύξει ΑΟΖ που βέβαια θα περιλαμβάνει όλες τις περιοχές δικαιωμάτων μας" (σ.σ. που είναι επάνω στις ελληνικές περιοχές υφαλοκρηπίδας και δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ που συνιστά το σύμπλεγμα του Καστελόριζου)...

Η περιοχή που η Τουρκία θεωρεί ότι είναι τουρκική ΑΟΖ είναι αυτή που δημοσιεύουμε. 

Οι σχετικές δηλώσεις δημοσιεύονται στην τουρκική εφημερίδα «Zaman», συμφερόντων του Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος συμμετέχει σε έναν από τους τουρκικού ομίλους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για ελληνικές μαρίνες, αεροδρόμια, κλπ και η οποία εκφράζει παγίως τις κυβερνητικές θέσεις.

Επιπλέον, ο Τούρκος αξιωματούχος απειλεί ευθώς με "θερμή" κρίση σε περίπτωση που η Ελλάδα τολμήσει να αντιπαρατεθεί στην Τουρκία στην ΑΟΖ που θα κηρύξει η Άγκυρα και δηλώνει ότι "Ανεξάρτητα με το αν είμαστε απασχολημένοι στην Συρία θα αντιδράσουμε ακαριαία. Aυτές είναι εκτιμήσεις των Ελλήνων. Θα δούμε στην πράξη τι θα γίνει". 

Η απάντηση της Τουρκίας έρχεται με τον ίδιο τρόπο που η Ελλάδα θέλησε να σφυγμομετρήσει τις αντιδράσεις της Άγκυρας στο θέμα δηλαδή με διαρροή πρόθεσης "μερικής ανακήρυξης ΑΟΖ με αποστολή των συντεταγμένων για τα εξωτερικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα Ηνωμένα Εθνη μέσα στους πρώτους μήνες του 2013". Δηλαδή "ολίγον έγκυος", όπως σημειώναμε εχθές. Την απάντηση την πήραν. Τώρα τι θα κάνουν; 

Η ελαφρότητα της διαχείρισης, είναι πραγματικά πρωτοφανής. Εκτός και αν κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση θέλουν να σαμποτάρουν την όλη κίνηση και προχώρησαν σε τέτοια ενέργεια διαρροής. 

Η ΑΟΖ ανακηρύσσεται ή έστω οι συντεταγμένες αποστέλλονται αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προειδοποίηση. Αλλά πως να συμβεί αυτό στο διάτρητο υπουργείο Εξωτερικών όπου και μόνο στο άκουσμα της λέξης "ΑΟΖ", κάποιοι αλλάζουν σώβρακο; 

Εν πάση περιπτώσει επειδή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και το διακύβευμα είναι κολοσσιαίο και συγκρίνεται μόνο με περιπτώσεις, όπως π.χ. την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου μετά τον Β'Π.Π., κάποιοι στα Επιτελεία επιμένουν να εργάζονται για να είναι έτοιμο, στο μέτρο του δυνατού, το στράτευμα.

"Θα σας εκπλήξουμε με τις δυνατότητες που έχουμε ακόμα και τώρα" είπε στο defencenet.gr ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ, ανναφερόμενος στις μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις που ετοιμάζει η Ελλάδα ακριβώς για να υπαραπιστεί τα δικαιώματά της στην ελληνική υφαλοκρηπίδα... 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.