Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Μπήκαν οι ρωσικοί Στόλοι από το Γιβραλτάρ στην Μεσόγειο - Πλέουν πάση δυνάμει

Mία πρωτοφανούς, για τα ρωσικά δεδομένα μετά το 1990, ισχύος αρμάδα πλέει αυτή την στιγμή στην Μεσόγειο, με τα πλοία των Στόλων της Βόρειας Θάλασσας και της Βαλτικής να έχουν περάσει ή να περνάνε τα στενά του Γιβραλτάρ αυτή την στιγμή. Η ομάδα των πλοίων του Στόλου της Βαλτικής πέρασε τα Στενά και πλέει "πάση δυνάμει" προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Αποτελείται από μία φρεγάτα («Γιαροσλάβ Μούντρι»), τα μεγάλα αποβατικά πλοία «Καλίνινγκραντ» και «Αλεξάντρ Σαμπάλιν» και ένα ακόμα αποβατικό σκάφος. Μάλιστα τα δύο από τα τρία αποβατικά έχουν εκδηλώσει πρόθεση εισόδου στην Μαύρη Θάλασσα. Τώρα γιατί συμβαίνει αυτό, παραμένει μυστήριο. Πιθανόν να φορτώσουν άνδρες και οχήματα αφού είναι μάλλον απίθανο να έρχονται με πλήρη φόρτο μάχης από την Βαλτική.
Στην πορεία πίσω τους διαπλέουν το Γιβραλτάρ, ένα αντιτορπιλικό, το σωστικό ρυμουλκό σκάφος SB-921, το δεξαμενόπλοιο «Λένα» κλπ.
Το σκάφος ηλεκτρονικού πολέμου Azov, έφυγε από την Α.Μεσόγειο και βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο. Αύριο πρόκειται να εισέλθει στα Στενά ή τουλάχιστον από την ενημέρωση έχει δώσεις στις τουρκικές αρχές, όπως υποχρεούται να πράξει. Μαζί του και το αρματαγωγό Ν. FILCHENKOV, (Νο 152) κλάσης Alligator, το οποίο μπήκε στο Αιγαίο και περιπολούσε αρκετές ημέρες.
Ήταν από την πρώτη ομάδα που επρόκειτο να μπει με το καταδρομικό Moskva, τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά για άγνωστους λόγους αυτό δεν συνέβη. H φρεγάτα PYTILIVIY (Νο 808) κλάσης KRIVAK εισέρχεται και αυτή στο Αιγαίο, μαζί με ένα ααρματαγωγό με ημερομηνίες εισόδου 9 και 13 Ιανουαρίου, αντίστοιχα.
Επίσης το αρματαγωγό NOVOCHERKASS, έδωσε επιστροφή στην Μαύρη Θάλασσα στις 12 με 13 Ιανουαρίου. Το αντιτορπιλικό Smetliviy θα παραμείνει στο Αιγαίο, ενώ πλέον μπαίνουν στο Αιγαίο μια φρεγάτα και ένα αντιτορπιλικό από τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι μετακινήσεις η ομάδα μάχης του MOskva στην ευρύτερη περιοχή Αιγαίου και Α.Μεσογείου θα αριθμεί 2 αντιτορπιλικά και 2 φρεγάτες. Βλέπουμε δηλαδή ότι η Ρωσία ενισχύει τις μονάδες μάχης και σίγουρα έχει συγκεντρώσει έναν μεγάλο στόλο αποβατικών. Έπονται και οι μονάδες του Στόλου του Ειρηνικού, στις οποίες επίσης θα περιλαμβάνονται πλοία μάχης.
Είναι μια ιδιαίτερα ισχυρή αρμάδα, όχι τόσο για εκτέλεση αποστολών επιφανείας-επιφανείας, όσο για α/α αγώνα, ανρυποβρυχιακή κάλυψη και κυρίως αποβατικές επιχειρήσεις. Πραγματικά, είναι να διερωτάται κανείς, τι πρόκειται να ακολουθήσει στην Συρία και συγκεντρώνονται σε τέτοια απόσταση από τις βάσεις τους τόσο πολλές ρωσικές ναυτικές μονάδες...
Ας δούμε και έναν σχετικό πίνακα στον οποίο κάναμε μια προσπάθεια να βάλουμε σε μία τάξη τις συνεχείς κινήσεις των ρωσικών Στόλων:
ΟΜΑΔΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ:
1 Φ/Γ και 3 Α/Γ εκ των οποίων τα 2 έχουν δηλώσει είσοδο στα Στενά την 10 Ιαν 13
ΟΜΑΔΑ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ:
1 Α/Τ, 1 Π/Φ και 1 Βοηθητικό
ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ:
Α/Γ AZOV (Δήλωσε είσοδο στα Στενά 8 Ιαν 13)
Α/Γ Ν. FILCHENKOV (Δήλωσε είσοδο στα Στενά 8 Ιαν 13)
Α/Τ SMETLIVYY
ΟΜΑΔΑ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ:
Α/Γ NOVOCHERKASSK (Δήλωσε είσοδο στα Στενά 12 Ιαν 13). To καταδρομικό Μοskva παραμένει ανοικτά της Συρίας.
ΟΜΑΔΑ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ:
1 Φ/Γ που δήλωσε είσοδο στο Αιγαίο από τα Στενά 10 Ιαν 13 και 1 Α/Γ που δήλωσε είσοδο στο Αιγαίο από τα Στενά 9 Ιαν 13.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.