Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Η Ιαπωνία σχεδιάζει παραγωγή ρεύματος από δορυφόρους



Μια ομάδα ιαπωνικών εταιριών με επικεφαλής την Mitsubishi, σχεδιάζει το 2025 να κατασκευάσει το πρώτο τροχιακό σύστημα παραγωγής ενέργειας, σύμφωνα με τα
ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.
Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Κιότο, εργάζονται εντατικά στα τεχνολογικά εργαστήρια, κάνοντας δοκιμές προκειμένου να αξιοποιήσουν κατά τον καλύτερο τρόπο την ηλιακή ενέργεια.
Το τροχιακό σύστημα θα αποτελείται από 40 δορυφόρους, οι οποίοι θα είναι εξοπλισμένοι με ηλιακούς συσσωρευτές.


 Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα στέλνεται στην επιφάνεια της Γης με τη μορφή των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.
Τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα θα συλλέγονται από έναν τεράστιο «καθρέπτη» ο οποίος υπολογίζεται να έχει διάμετρο τρία μίλια και θα τοποθετηθεί σε ερημική περιοχή του ειρηνικού ωκεανού.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των επιστημόνων το πρώτο πειραματικό δορυφορικό σύστημα θα ξεκινήσει το 2016. Οι πρώτες εκτιμήσεις για ένα συνολικό κόστος του έργου αυτού περί τα 24 δισεκατομμύρια δολάρια.
www.mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.