Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Επέρχεται όλεθρος στην εθνική ακεραιότητα της Ελλάδος!Συνέντευξη του δρ. Αθανάσιου Δρούγου στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα»

Κύριε Δρούγο υπάρχουν πληροφορίες για πρόκληση θερμού επεισοδίου το καλοκαίρι από πλευράς Τούρκων. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους θα είναι σοβαρότερο εκείνου των Ιμίων, επειδή θα κατατείνει στην δημιουργία τετελεσμένων με απώλεια εδαφικής ακεραιότητας. Τι περισσότερο γνωρίζετε;


Επί τους παρόντος οι Τούρκοι είναι –λόγω των συμφερόντων των ΗΠΑ- στραμμένοι προς ΣΥΡΙΑ-ΙΡΑΝ αφού μέσα στην χρονιά μέχρι αρχές του 2013 θα έχουμε δραματικές εξελίξεις στην ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ.

Έχουν πάει λίγο πίσω αυτές λόγω των προσεχών εκλογών σε ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑ. Αλλά η κατάσταση στην Μ. Ανατολή έχει καταστήσει την ΑΓΚΥΡΑ προωθημένο συμφεροντολογικό παίκτη και εντολοδόχο των ΗΠΑ.

Αλλά οι Τούρκοι δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή να απειλούν και να φοβερίζουν την ΚΥΠΡΟ και την ΕΛΛΑΔΑ, στα θέματα της ΝΑ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ(κυρίως τα ενεργειακά). Σε αυτό το πλαίσιο στον ευαίσθητο θαλάσσιο χώρο Δωδεκάνησα – Κρήτη – Κύπρος / Ανατ. Μεσόγειος τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Οι Τούρκοι επί του παρόντος και επειδή εμείς βρισκόμαστε σε αδιέξοδη και απελπιστική κατάσταση, αποτρέπονται από το να κάνουν κάτι, λόγω του ότι οι ΗΠΑ έχουν δικά τους ενεργειακά συμφέροντα εκεί , ενώ είναι παρελθόν η στρατηγική συμφωνία της Τουρκίας με το Ισραήλ. Θα το είχαν κάνει ήδη το θερμό επεισόδιο.
Για να προκαλέσουν νέα δεδομένα, ειδικά στην περιοχή του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελόριζου ή σε συστάδα μικρονήσων της Δωδεκανήσου. Ας μην λησμονούμε ότι η ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ τόνωσε αρκετά την θέση των ΤΟΥΡΚΩΝ. Αν καθαρίσει κάπως το τοπίο προς ΣΥΡΙΑ και ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του ΙΡΑΝ, η Άγκυρα θα στραφεί προς τα εδώ. Και ανησυχώ γιατί δεν ήμαστε σε καθόλου καλή κατάσταση. Άρα χρονικά δεν μπορώ να το προσδιορίσω, αλλά το βλέπω να έρχεται…
Η ανατροπή του καθεστώτος της ΣΥΡΙΑΣ σε συνδυασμό με την πονηρή θέση των Αιγυπτίων θα προκαλέσει ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή. Θέλει προσοχή. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.
Δεν μου άρεσε και η δήλωση της Κυπρίας Υπουργού Εμπορίου Πραξούλας Αντωνίαδου που είπε ότι περί το 2016 θα αρχίσει η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Είναι μεγάλο χρονικό διάστημα και προσφέρει ευκαιρίες στην ΑΓΚΥΡΑ. Και βέβαια θέτω και την διάδοχο του ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ κατάσταση.
Και μιλώντας ξεκάθαρα στην χώρα μας θα έχουμε παρατεταμένη κυβερνητική αστάθεια. Και αυτό θα καθιστά τους απέναντι να έχουν όρεξη…Είμαι πολύ βαθιά προβληματισμένος

Ποια είναι η εξωτερική πολιτική της χώρας μας στα δυόμισι χρόνια της οικονομικής κρίσης;

Μέσα στο οικονομικό χάος έχει επικίνδυνα παραμεληθεί και υποβαθμιστεί από τους ασχέτους των δυο μεγάλων κομμάτων(εννοώ αυτών των πρώην…) η εξωτερική πολιτική. Δεν μας υπολογίζουν πουθενά. Όλοι βλέπουν τα υπουργεία ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ και ΑΜΥΝΑΣ για βιτρίνα και δεν αναλύουν τι συμβαίνει στον κόσμο. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Το διάστημα αυτό της δραματικής μείωσης στους μισθούς ακόμη και των μόνιμων αξιωματικών και κυρίως στις αμυντικές δαπάνες της χώρας, σε ποιο σημείο βρίσκεται το αξιόμαχο των ένοπλων δυνάμεων;

Κοιτάξτε η προσπάθεια του προσωπικού σε εποχή ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ δεν φθάνει. Η κατάσταση είναι απαράδεκτα τραγική. Σε ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ δεν μας καλούνε, όπως την προσεχή για την ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ στην ΣΕΟΥΛ. Η Τουρκία θα είναι εκεί. Η απαράδεκτη μείωση των μισθών των διπλωματών και στρατιωτικών έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στα στελέχη. Δεν βγαίνουν πέρα πλέον οι ίδιοι και οι οικογένειες τους. Κάκιστα μείωσαν τις θέσεις στο εξωτερικό σε επίπεδο ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΑΜΥΝΑΣ, αλλά και στις θέσεις στο ΝΑΤΟ και ΕΕ. Δεν στέλνουμε αξιωματικούς σε εκπαιδεύσεις εξωτερικού. Δεν πηγαίνουν πλέον σε σχολεία εξωτερικού πλην ελάχιστων περιπτώσεων. Σε λίγα χρόνια οι αξιωματικοί και οι διπλωμάτες μας λόγω μη-παρακολούθησης των εξελίξεων θα είναι υπερβολικά πίσω. Ήδη είναι. Ταξιδεύω και τα βλέπω. Αναρωτιέμαι τι είδους στρατό θα έχουμε σε μερικά χρόνια . Θα λένε πάρε τον μισθό που παίρνεις και μέχρις εκεί. Δεν βλέπω να έρχεται κάποια ανάταση με ορατή επιλογή για κάτι δυνατό που θα ταρακουνήσει τα πράγματα. Τις θέσεις στο ΝΑΤΟ τις διεκδικούν και παίρνουν οι ΤΟΥΡΚΟΙ. Σε κρίσιμα θέματα του ΝΑΤΟ, όπως η ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ, η ΕΞΥΠΝΗ ΑΜΥΝΑ, ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ από ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΙΚΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥΣ, οι ΣΧΕΣΕΙΣ ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΣ, το ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ, οι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ, οι ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ, ούτε που δραστηριοποιούμαστε. Εδώ η χώρα είναι η μόνη στη ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ χωρίς Νατοϊκό Στρατηγείο και κανένας δεν έχει ιδρώσει. Δώσαμε τη ναυτική βάση της ΣΟΥΔΑΣ για την επιχείρηση κατά του Καντάφι και δεν την εκμεταλλευτήκαμε καθόλου, στο ΝΑΤΟ. Και η Τουρκία προβάλει δυνατά στην ΛΙΒΥΗ. Σας πληροφορώ ότι δεν μας εκλαμβάνουν καθόλου σοβαρά έξω. Μειωμένη παρουσία σε όλες τις ειρηνευτικές αποστολές. Δεν έχουμε αξιωματικό πληροφοριών στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στο ΚΟΣΟΒΟ.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό σκηνικό, προ μηνών είχαμε τον κύριο Μπεγλίτη που τότε ως υπουργός Άμυνας ξήλωσε εν μια νυκτί όλη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αχαρακτήριστη και προκλητικότατη ήταν η ενέργεια ΜΠΕΓΛΙΤΗ κατά της προηγούμενης ηγεσίας των ΕΔ. Έδειξε μίσος και εκδίκηση σε βάρος άξιων στελεχών. Οι πλείστοι των Υπουργών δεν έχουν καταλάβει σε ποια υπουργεία είναι. Πέραν των οικονομικών δεν είναι τυχαίο ότι οι έφθασε η Ελλάδα εδώ που είναι σήμερα. Και αρχίζουν οι πολιτικοί τις ανυπόστατες τοποθετήσεις για τους στρατιωτικούς και τα συνωμοσιολογικά. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ! Ασφαλώς η ηγεσία των ΕΔ και ειδικά ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ είναι λίαν αξιόλογο άτομο(με εκτίμηση ευρύτερη και το επισημαίνω), αλλά σε βάθος η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Δημοσιοϋπαλληλίζουν και δεν μου αρέσει.
Στην ΕΛΛΑΔΑ έχει εκτελεστεί από τους πολιτικούς η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Αναρωτιέμαι πως τόσοι βουλευτές θα πάνε να ζητήσουν την ψήφο των Ελλήνων.
Εύχομαι ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΛΑΟΣ να δώσει τέλος σε πολλά Και θα δώσει. Από τους 300 είναι ζήτημα αν 80-90 θα είναι στην επόμενη ΒΟΥΛΗ. ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΟΥΝ. Είναι καρφιά στον ΣΤΑΥΡΟ της ΕΛΛΑΔΟΣ για δεκαετίες. Οι μνημονιακοί είναι υπεύθυνοι για την ΒΑΒΥΛΩΝΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΟΜΗΡΙΑ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. Αλλά περίμενα και από τον λαό πιο δυναμική αντίδραση. Εννοώ στα πλαίσια της λεγόμενης ΜΗ-ΒΙΑΙΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ που εδώ στην χώρα μας δεν την έχουμε χρησιμοποιήσει. Και υπάρχουν 192 γνωστοί τρόποι αντίστασης εναντίον αυταρχισμού και παρερμήνευσης της λαϊκής ετυμηγορίας. Μπορείς ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ με πολλούς τρόπους. Δεν χρειάζεσαι να κινηθείς βίαια.

Επίσης δεν έχουμε προχωρήσει σε κανένα εξοπλιστικό πρόγραμμα, και δεν προβλέπεται για χρόνια. Αυτά περί συντήρησης υλικού είναι προφάσεις εν αμαρτίες. Εδώ η στρατιωτική τεχνολογία έχει φθάσει σε σημεία που δεν τολμώ να μιλήσω στο εξωτερικό. Πρωτοφανή πράγματα. Είναι δυνατό εμείς που έχουμε ανοικτή εξ ανατολών απειλή να λέμε ότι δεν θα προχωρήσει τίποτα. Δυστυχώς στην χώρα μας ο τομέας της άμυνας, δέχθηκε άτομα διεφθαρμένα κατ εξακολούθηση επί χρόνια, οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτα. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΑΜΥΝΑ. Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί τα πεδία αντιπαράθεσης των προηγούμενων πολέμων. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 10-20 ΧΡΟΝΙΑ. Τα σοβαρά κράτη χαράζουν πολιτική δεκαετιών. Εμείς απέχουμε από όλα αυτά. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ. Δείτε τι κείμενα παρουσιάζουν στο εξωτερικό για ΑΜΥΝΑ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ και συγκρίνετε τα με την δική μας μιζέρια και ανυπαρξία.

Στην παραμεθόριο τα σύνορά μας μένουν αφύλαχτα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση υποβίβασε το Α’ Σώμα Στρατού σε μεραρχία, ενώ η Τουρκία έχει διαθέσιμες πλωτές γέφυρες προς τον Έβρο. Η χώρα μας είναι έτοιμη να απαντήσει σε τέτοιες επιθέσεις;

Στον αμυντικό χώρο έχουμε πολλά προβλήματα. ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ-ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ, ενώ διαρκώς κάνουν την θητεία των κληρωτών οι εκάστοτε υπουργοί ασανσέρ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ. Πάντοτε έλεγα σε ομιλίες μου να πούμε ξεκάθαρα ΤΙ ΣΤΡΑΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.
Το Α ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ στην ΚΟΖΑΝΗ θα έπρεπε να μεταπέσει σε ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΥΡΥΤΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ και επικέντρωση σε ασύμμετρες απειλές από ΚΟΣΟΒΟ-ΣΚΟΠΙΑ κλπ.
Για εμένα το θέμα δεν είναι η μείωση των αντιστράτηγων ή να βαφτίσουμε αλλιώς την 1η ΣΤΡΑΤΙΑ στην ΛΑΡΙΣΑ. Το θέμα είναι να έχουμε ευέλικτες – υπολογίσιμες - διακλαδικές και προσαρμοσμένες σε νέα πλαίσια ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
Έχουν αλλάξει τα δόγματα και εμείς παραμένουμε στατικοί. Μέσα σε 5 χρόνια οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ από τα όσα έχουν δεινά περάσει σε ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΙΡΑΚ κλπ, έχουν προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στα εγχειρίδια επιχειρήσεων. Δείτε το τελευταίο τους περί αντιμετώπισης παρατεταμένου αντάρτικου. Και ρωτάνε και άλλους να πούνε την γνώμη τους.
Στην Ελλάδα δεν δίδουν σημασία στην γνώμη των ειδικών. Την δολοφονούν θα έλεγα με τον τρόπο τους. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ και ΝΑ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ (ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ - ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ) ΔΕΝ θα ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Και προσοχή και στις ασύμμετρες απειλές από βόρεια σύνορα μας.
Μην δούμε τίποτα απελευθερωτικούς στρατούς σε μερικά χρόνια.
Ας προσέξουμε την διακίνηση πληθυσμών, τη λαθραία μετακίνηση τους, την αναβάθμιση της τρομοκρατίας, την διακίνηση ελαφρών όπλων και χημικό – βιολογικό - πυρηνικών υλικών…

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ….

Πάντως η ΑΓΚΥΡΑ πιο πολύ εμμένει στο θαλάσσιο χώρο. Η συμμετοχή της σε πολλές ασκήσεις μακράν των υδάτων της….πρέπει να μας ανησυχεί. Δείτε τι κάνει.
ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗ.
ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, ΣΤΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΕΡΑΣ, ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΟ ΑΦΡΙΚΗ.
Η Ελλάδα δεν υπάρχει και όπως είναι τα πράγματα η επιρροή μας θα είναι μηδαμινή. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ να σβήσουμε… ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Και ας αφήσουμε τα περί ικανού προσωπικού κλπ. Ποιού προσωπικού; όταν του έχεις μακελέψει τις ελπίδες του με μειώσεις μισθών και επιδομάτων δεν ανεβάζεις το επίπεδο.

Θεωρείτε την Τουρκία, στην προσπάθειά της να εκτονώσει τα εσωτερικά της προβλήματα και τα σενάρια σοβαρούς ασθένειας του Ερντογάν , να ενεργήσει στην Θράκη, όπως έκανε στην Κύπρο το 1974;

Όχι δεν βλέπω ειλικρινά επίθεση στην περιοχή του Έβρου. Η ΑΓΚΥΡΑ γέρνει την πλάστιγγα υπέρ της εκεί , δημογραφικά – προπαγανδιστικά - πολιτικά και εκμεταλλευόμενη δικά μας λάθη και αδιέξοδα.
Τα λάθη και οι παραλείψεις στην ΘΡΑΚΗ έχουν επί χρόνια επισημανθεί. Είναι η αδιάφορη πολιτεία μας που ανοίγει ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ σε επικίνδυνους γείτονες. Η πρωτοφανής ανεργία μας, η φυγή προς ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ, η μη-σωστή πολιτική μας επί χρόνια απέναντι στην μειονότητα, τα έργα-βιτρίνας, έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε κατήφορο.
Πάντως επαναλαμβάνω ότι δεν βλέπω κάτι στρατιωτικού χαρακτήρα κίνηση προς τα εκεί. Μας παραπλανούν με κάποιες κινήσεις τους για διάβαση ποταμίων κωλυμάτων κλπ. Δεν είναι η γραμμή του ΕΒΡΟΥ, ο 38ος γεωγραφικός παράλληλος που χωρίζει την ΒΟΡΕΙΑ από τη ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ.
Οι Τούρκοι από Δωδεκάνησα και προς Καστελόριζο κοιτάνε… Λόγω ΝΑΤΟ-ΕΕ δεν θα επιχειρούσανε κάτι απέναντι στον χερσαίο χώρο μας…
Οι Τούρκοι απαιτούν μελέτη σε βάθος και ειδικά οι κινήσεις τους με ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ-ΑΛΒΑΝΟΥΣ και ΒΟΡΕΙΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ. Προς το παρόν καλά κάνουν και κοιτάνε προς ΔΑΜΑΣΚΟ και ΤΕΧΕΡΑΝΗ. Η κυβέρνηση ΟΜΠΑΜΑ ψάχνει για συμμάχους στον ΑΡΑΒΟ-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, και η ΤΟΥΡΚΙΑ, τα ΚΡΑΤΗ του ΚΟΛΠΟΥ, η ΛΙΒΥΗ, η ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ταιριάζουν γάντι με τις επιδιώξεις της..

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει το θέμα της ΑΟΖ, ενώ η Άγκυρα έχει εγκλωβίσει το Καστελλόριζο και είναι έτοιμη να ξεκινήσει έρευνες για υδρογονάνθρακες στην περιοχή. Πόσο μπορεί να κινδυνεύει η εδαφική ακεραιότητα του Καστελλόριζου; Τελικά όπως μας τα περιγράφετε κύριε Δρούγο, υστερούμε παντού. Μπορούμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος;

Το Καστελόριζο με ανησυχεί πολύ. Όχι λόγω της απόστασης, αλλά γιατί είναι η αιχμή των διεκδικήσεων της ΑΓΚΥΡΑΣ στο να αποκόψει την επαφή της ΚΥΠΡΟΥ με εμάς. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ της ΑΟΖ. Αλλά πρέπει να έχεις και μέσα να την υποστηρίξεις. Η ΑΟΖ έχει πολλά επιμέρους στοιχεία. ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ. ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ. Όταν το 1994 έκαναν κάποιοι αιθεροβάμονες λόγο για ΕΝΙΑΙΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, είχα πει ότι ΟΛΑ ΚΑΛΑ αλλά χρειάζεται να τον στηρίξεις με αεροναυτικά μέσα και καθολική ενδυνάμωση της αεράμυνας της ΚΥΠΡΟΥ.
Η άμυνα νήσων είναι από τα πιο δύσκολα κεφάλαια. Η αποτυχία στο να έρθουν οι πύραυλοι s-300 PMU-1 στην Κύπρο, και η ακατάσχετη φιλολογία μας τότε μας στοίχησε πολύ. Τώρα η ΑΟΖ απαιτεί η χώρα μας να έχει ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, όπως είχαμε τόσα χρόνια τα ORION.

Από το 2009 αυτά δεν ενεργούν πλέον. Η ΑΟΖ είναι τεράστιος χώρος και χρειάζεται να έχουμε στην διάθεση μας έγκαιρα προειδοποίηση-αναγνώριση-επιτήρηση-ναυτικές πληροφορίες για οτιδήποτε. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ τώρα υστερούμε.

Γι αυτό εμμένω ότι πρέπει να προχωρήσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα και οι στρατιωτικοί –πάντοτε μέσα στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας-να τα θέσουνε ξεκάθαρα στους παραπαίοντες πολιτικούς… Αυτοί θα περάσουν, αλλά αυτός ο τόπος πρέπει να επιβιώσει. Δεν μπορεί να υποχωρούμε συνέχεια. Χρειάζεται αντίσταση και καθαρό μυαλό. Νέοι άνθρωποι. ¨ΟΧΙ ΠΑΛΙΟ ΚΡΑΣΙ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.

Η στάση της ΑΙΓΥΠΤΟΥ δεν μου αρέσει, ενώ οι εξελίξεις στην ΣΥΡΙΑ, η αστάθεια στο λΙΒΑΝΟ, η μη-επίλυση του ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ, και οι προκλητικές κινήσεις του ΙΡΑΝ περιπλέκουν τα πράγματα… Ο λύκος δεν αλλάζει συμπεριφορά.

Άρα σε αυτή την περιοχή ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΑ ας δώσουμε βαρύτητα, και όχι με επισκέψεις δημοσίων σχέσεων…. θυμήθηκα το μήνυμα Παπανδρέου.

Με το ΙΣΡΑΗΛ και την ΚΥΠΡΟ ας συνεργαστούμε πιο πολύ, αλλά πάντοτε τόνιζα ότι οι σχέσεις με τον ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ πρέπει , να διατηρηθούν. Όταν έλεγα επί 12 χρόνια για τις επαφές με το ΙΣΡΑΗΛ είχα δεχθεί σφοδρή κριτική. Τώρα βλέπω κάτι τυχάρπαστους από το πουθενά να τις θεωρούν ως πανάκεια. Δεν είναι έτσι. Το ΙΣΡΑΗΛ έχει πολλά μέτωπα ανοικτά και ανοίγεται πολύ προς ΝΑ ΕΥΡΩΠΗ. Εμείς πρέπει να κάνουμε την δική μας χάραξη στρατηγικής, έστω και αν η πατρίδα είναι λαβωμένη και πονεμένη, και με τις ελπίδες ανάκαμψης άκρως περιορισμένες… Ασφαλώς έχουν δημιουργηθεί κάποιες νέες δυναμικές στην άμυνα της ΚΥΠΡΟΥ, ενώ έχουμε πραγματοποιήσει κοινές ασκήσεις με το ΙΣΡΑΗΛ. Αλλά προσθέτω δεν πρέπει να περιθωριοποιήσουμε τους ΑΡΑΒΕΣ.

Η χώρα μας πρέπει να είναι συμμετοχική στο ΝΑΤΟ. Δεν μπορεί όταν οι μέχρι προχθές ανύπαρκτοι να διεκδικούν είσοδο στο ΝΑΤΟ και εμείς να λέμε διάφορα. Τονίζω και κάτι άλλο. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΗΣΕΙ οι ΔΥΤΙΚΟΙ. Σε πολλά θέματα. Ασφαλώς παραμένουμε τμήμα της ΔΥΣΗΣ, αλλά ως αναλυτής υποστηρίζω έντονα τις σχέσεις με ΚΙΝΑ-ΙΝΔΙΑ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΡΩΣΙΑ-ΝΟΤ. ΑΦΡΙΚΗ-ΑΣΙΑΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ. Όπως δυστυχώς για εμάς κάνουν οι απέναντι και ότι κερδίσουν.. Και βέβαια δεν είμαι με την ΕΥΡΩΠΗ αυτή των ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ, και των ΒΙΑΣΤΩΝ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ. Είμαι με την ΕΥΡΩΠΗ της αξιοπρέπειας και του κύρους. Ναι σε μια ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, αλλά όχι σε μια ΓΕΡΜΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ.

Δεν φθάνουν οι δικές μας αδυναμίες, στην Μ. Ανατολή, έχει ανάψει η φλόγα του πόλεμου. Εμφύλιος στην Συρία. Ένταση σε Ιράν και παλαιστινιακό

Τέλος ευκαιρίας δοθείσης θέλω να επισημάνω ότι έρχονται σοβαρότατες εξελίξεις στην Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ. Δεν μπορεί ο ΑΣΑΝΤ να δολοφονεί τον λαό του. Δικαιούται μια καλύτερη επιλογή για το μέλλον της η ΔΑΜΑΣΚΟΣ. Αλλά ένα χρόνο μετά αποδεικνύεται σκληρό καρύδι… ενώ και στον ΚΟΛΠΟ των ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ θα έχουμε –εκτός πολύ απρόοπτων αλλαγών-στρατιωτική ενέργεια. Είτε από το ΙΣΡΑΗΛ είτε από τις ΗΠΑ εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του ΙΡΑΝ με πολυδιάστατες και υπολογίσιμες επιπτώσεις.. Αυτά τα γεγονότα θα έχουν προεκτάσεις και στην πατρίδα μας, που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση…και με αβέβαιο μέλλον.

Μέσα από την καταστροφική δίνη καλείται ο λαός να δώσει την λύση. Ποια η άποψη σας κύριε Δρούγο;

Eίναι καιρός για μια σαρωτική και καταρρακτώδη αλλαγή στο πολιτικό μας σύστημα. Μας κούρασαν όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες και δεν προσφέρανε τίποτα.. Αιχμαλώτισαν ε την χώρα για δεκαετίες. ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΧΘΕΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ, ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΑΛΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ. ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΙΑ ΚΛΙΝΗ ΑΘΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. και ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΑΝΘΥΠΑΤΩΝ Ναι σε μία ανθρώπινη ΕΥΡΩΠΗ. Δεν χρειαζόμαστε άλλους σωτήρες. ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΝΕΑ ΠΝΟΗ και ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Πρόσφατα μίλησα στην ΣΕΡΒΙΑ. Που υπέφερε και προσπαθεί να συνέλθει. Είδα μέσα από τις δυσκολίες μια αισιόδοξη έκφραση στο ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Και είναι σαν και εμάς γενναίος και αξιοπρεπής λαός. Υπομονή και επιμονή. Η χώρα πρέπει να απεμπλακεί από τα δεσμά της. Και οι πολιτικοί της παρακμής για πάντα στο περιθώριο.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.


Πηγή
 http://kostasxan.blogspot.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.