Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ… ΝΑ ΚΑΕΙ Η ΣΜΥΡΝΗ!


smyrni_fotia-1-naiΟ Δήμος Σμύρνης στην Τουρκία ετοιμάζεται να εκδώσει βιβλίο με φωτογραφίες και έγγραφα σχετικά με την πυρκαγιά του 1922 στην Σμύρνη. Στο βιβλίο, λένε, ότι υπάρχουν «αποδεικτικά στοιχεία» πως εκείνη την εποχή γινόταν κηρύγματα σε εκκλησίες ότι το κάψιμο της Σμύρνης ήταν ένα θρησκευτικό καθήκον.

Το ΑPΙΚΑΜ ((Ahmet Piristina Museum and City Archives Place) έναντι όλων των ισχυρισμών ετοιμάζεται να εκδώσει ένα βιβλίο με όλες τις φωτογραφίες και τα έγγραφα. Στο βιβλίο θα υπάρχει η αλληλογραφία σχετικά με την πυρκαγιά των Μουσταφά Κεμάλ, Ισμέτ Ινονού και του διοικητή της πρώτης στρατιάς Φερίκ Νουρεντίν, όπως λήφθησαν από το αρχείο του Γενικού Επιτελείου, καθώς και όλες οι επίσημες ενημερώσεις.
Στο βιβλίο επίσης θα υπάρχουν σχόλια, άρθρα, φωτογραφίες, αναφορές και μαρτυρίες από Δυτικούς δημοσιογράφους της εποχής εκείνης. Έτσι, το βιβλίο του δημάρχου Σμύρνης «καθαρίζει» τις ευθύνες της Τουρκίας για τη σφαγή της Σμύρνης και την καταστροφή της πόλης και λίγο-πολύ υποστηρίζει ότι δικαίως θανατώθηκε διά λιντσαρίσματος ο εθνομάρτυρας Χρυσόστομος.
Σημειώνεται, ότι εδώ και πολλά χρόνια, εκδόθηκε Μαύρη Βίβλος από τον τουρκικό στρατό για «τα εγκλήματα των Ελλήνων στη Μικρά Ασία».
 http://www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.