Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Η7Ν9 Βιολογική επίθεση ισχυρίζεται ότι δέχτηκε η Κίνα


Την αμερικανική Αεροπορία κατηγορεί ανώτερο στέλεχος της Αεροπορίας της Κίνας (PLA) για την διενέργεια βιολογικής επίθεσης εναντίον του Πεκίνου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, αξιωματικός της κινεζικής
Αεροπορίας με το βαθμό του Σμηνάρχου, ανέφερε σε δημόσιες δηλώσεις του ότι οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για την εξαπόλυση του ιού των πτηνών Η7Ν9 σε κινεζικό έδαφος.

Ο ίδιος αξιωματούχος είχε προκαλέσει πέρυσι το καλοκαίρι με δηλώσεις του για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, με αφορμή την υποστήριξη τους στην Ιαπωνία για τα διαφιλονικούμενα νησιά στην Ανατολική Κίνα.

Το πρόσφατο ξέσπασμα του ιού Η7Ν9 έχει προκαλέσει 7 θανάτους και 24 επιβεβαιωμένους ασθενείς με φόβο ταχείας εξάπλωσης στον πληθυσμό.

Χαρακτηρίζεται ανάλογης επικινδυνότητας με τον ιό SARS ο οποίος είχε εκδηλωθεί στην Κίνα το 2003 και είχε αποδοθεί και τότε σε αμερικανική υπαιτιότητα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.