Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Βομβαρδιστικά Β-1Β Lancer απογειώθηκαν από το Τέξας με στόχο την Βόρειο Κορέα.

b.koreaΚλιμακώνει  τη στάση της έτι περαιτέρω η Ουάσιγκτον απέναντι στην Πιονγκ Γιανγκ σε ένα παιχνίδι που πλέον έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του ψυρχροπολεμικού «chicken game»: Όποιος στρίψει, χάνει!
Επτά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer προσγειώθηκαν στην ωκεάνεια βάση της νήσου Γκουάμ την οποία απειλεί να πλήξει με πυρηνικά όπλα το βορειοκορεατικό καθεστώς και αυτή η κίνηση δεν είναι η μόνη.
Δεκαοκτώ μαχητικά  F/A-18E/F Super Hornet προσγειώθηκαν σε βάση των Φιλιππίνων πετώντας κατ’ευθείαν από τις ΗΠΑ με διαδοχικούς ανεφοσιασμούς στον αέρα.
Ο σχηματισμός των B-1B γνωστά και ως “Bones” πραγματοποίησε απευθείας ανάπτυξη από τη βάση του Dyess στο Τέξας (έδρα της 7ης Bomb Wing) στη βάση Andersen (νήσος Γκουάμ) στον Ειρηνικό.
Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία έγινε «αθόρυβα» καθώς δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από το Πεντάγωνο, σε αντίθεση με την αποστολή βομβαρδιστικών B-52H στον εναέριο χώρο της Ν. Κορέας που διαδέχτηκε η «επίσκεψη» των Stealth βομβαρδιστικών B-2A Spirit σε αποστολή εικονικής κρούσης πολλαπλών στόχων σε πεδίο βολής δυτικά της Σεούλ.
Οι αποστολές αυτές είχαν ιδιαίτερο συμβολισμό ως απάντηση στις απειλές του βορειοκορεάτη ηγέτη Κίμ Γιόνγκ Ούν για προσβολή των στόχων στις ηπειρωτικές ΗΠΑ και των αμερικανικών βάσεων στον Ειρηνικό.
Μια μεταστάθμευση μιας τόσο ισχυρής δύναμης χωρίς καμία ανακοίνωση μπορεί αυτή τη φορά να έχει τελείως διαφορετικό στόχο, ο οποίος δεν μπορεί να είναι άλλος από την επίτευξη στρατηγικών πληγμάτων στη Β. Κορέα!
Η ανάπτυξη τους έγινε αντιληπτή από παρακολούθηση ραδιοσυχνοτήτων επικοινωνίας από ραδιοερασιτέχνες στις ΗΠΑ, οι οποίοι κατέγραψαν σε μη κρυπτασφαλισμένες συχνότητες που χρησιμοποιούνται από τη STRATCOM (Διοίκηση Στρατηγικού Βομβαρδισμού) την αίτηση για στοιχεία ναυτιλίας για το αεροδρόμιο της νήσου Γκουάμ (UAM) από σχηματισμό 7 αεροσκαφών με κωδικούς κλίσης που χρησιμοποιούν οι Μοίρες των βομβαρδιστικών Β-1B!
Επιπλέον στις επίμαχες επικοινωνίες συμπεριλαμβανόταν επικοινωνία των βομβαρδιστικών με αεροσκάφη που χρησιμοποιούν κωδικούς κλίσης που ταιριάζουν με αυτούς των ιπτάμενων τάνκερ KC-135R, υποδεικνύοντας ότι η μεταστάθμευση περιλάμβανε έναν τουλάχιστον εναέριο ανεφοδιασμό.
Αναλυτές αναφέρουν ότι πρώτη φορά ένας τόσο μεγάλος αριθμός στρατηγικών βομβαρδιστικών προσγειώνεται στη νήσο Γκουάμ καθώς δεν συνηθίζεται τόσο μεγάλα βομβαρδιστικά να πετάνε μαζί όπως η συγκεκριμένη πτήση των 7 «Bones»!
Επίσης δεν φαίνεται να υπάρχει καμία αμφιβολία για τον ίδιο τον προορισμό καθώς αυτό ακούστηκε ξεκάθαρα χωρίς κανένα περιθώριο παρερμηνείας: Διαρρέεται από τους Αμερικανούς ότι ενισχύθηκαν τα αποθέματα πυρομαχικών της Γκουάμ.
Το Πεντάγωνο προς το παρόν δεν επιβεβαιώνει (ούτε διαψεύδει) τις πληροφορίες για μεταστάθμευση βομβαρδιστικών B-1B σε προκεχωρημένη βάση επιχειρήσεων. Κάτι αναμενόμενο φυσικά αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις φαίνεται ότι υπάρχει άμεση σχέση με τον εντοπισμό κινητικότητας σε θέσεις εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων στη Β. Κορέα τόσο από δορυφόρους όσο και από αεροσκάφη U-2R που επιτηρούν την κορεατική χερσόνησο!
Σημειώνεται οτι το αμερικανικό Ναυτικό έχει αναπτύξει δύο αντιτορπιλικά AEGIS με κατεθυνόμενα βλήματα SM-3ανοιχυά των ακτών της Κορέας ενώ συστοιχίες αντιβαλλιστικών πυραύλων THAAD και Patriot βρίσκεονται σε πλήρη ετοιμότητα σε ΗΠΑ και Ιαπωνία αντίστοιχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.