Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Η επιτυχής δοκιμή του πρώτου ευρωπαϊκού μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους (βίντεο)

ΝΑΤΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.......................ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ....................Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΤΑΣΕ............


Ολοκληρώθηκε η πρώτη δοκιμαστική πτήση του πρώτου ευρωπαϊκού μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους στην νότιο Γαλλία με επιτυχία. Το “nEUROn” όπως
Ν ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΤΑΣΕ............
ονομάζεται κατασκευάστηκε από την εταιρία Dassault Aviation σε συνεργασία με πολλές άλλες ευρωπαϊκές αμυντικές βιομηχανίας ανάμεσά τους και η ελληνική ΕΑΒ.

Το αεροσκάφος ολοκλήρωσε μια πτήση διάρκειας 25 λεπτών πάνω από αραιοκατοικημένες περιοχές της Γαλλίας συνοδευμένο από ένα μαχητικό Rafale.
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές πρόκειται για το αμυντικό θαύμα της Ευρώπης το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος FCAS (Future european fighter Combat Air System) το οποίο προβλέπει την πλήρη εναρμόνιση και την αντικατάσταση μέχρι το 2030 όλων των τωρινών αεροσκαφών της Ευρώπης όπως των Rafale, Eurofighter και Gripen.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2003 και η Dassault Aviation σε συνεργασία με πολλές ευρωπαϊκές αμυντικές βιομηχανίες, όπως η ελληνική ΕΑΒ, η ιταλική Alenia Aermacchi, η σουηδική Saab καθώς και αντίστοιχες από την Ισπανία και την Ελβετία ανέλαβαν να ολοκληρώσουν το έργο.
Σύμφωνα με τους ειδικούς το Neuron είναι ένα θαύμα της τεχνολογίας καθώς παρά το βάρος του που φθάνει του 7 τόνους και το άνοιγμα των φτερών του που είναι ίδιο με αυτό ενός Rafale στα ραντάρ, λόγω της τεχνολογίας “Stealth” εμφανίζεται σαν ένα σπουργίτι!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.