Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Στρατοσφαιρικά σύννεφα πάνω από την ΕυρώπηΌταν ο Ήλιος βρίσκονταν πάνω από τη Βρετανία στις 9 Δεκεμβρίου, οι παρατηρητές του ουρανού μείναν έκπληκτοι από την απροσδόκητη εμφάνιση από πολύχρωμα στρατοσφαιρικά σύννεφα.

"Ήταν εκπληκτικό να δούμε αυτό το φαινόμενο, και ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα για τη φωτογραφία », αναφέρει ο Lesley Jennings από το Fraserburgh, της Σκωτίας. "Υπήρχαν όλα τα είδη των χρωμάτων και ποτέ δεν έχω δει κάτι παρόμοιο πριν". Ο Nigel Feilden φωτογράφησε αυτό το δείγμα πάνω από το Inverurie στη Σκωτία.
Αυτά είναι τα μαργαρώδης σύννεφα, εξηγεί ο ειδικός οπτικών ατμοσφαιρικών φαινομένων Les Cowley. "Από όλα τα σύννεφα της Γης αυτά είναι τα πιο θεαματικά, και είναι μία πολύ σπάνια απόλαυση για τους παρατηρητές του ουρανού.
Μπορούμε να τα δούμε μία ώρα μετά τη δύση ή πριν την αυγή σαν απόκοσμη λάμψη με ηλεκτρικές εκκενώσεις ή σαν πίδακες αερίου στον ουρανό, με τα μεμβρανώδης σχήματα και τις εκδιπλώσεις τους με έντονα χρώματα. Αποτελούνται από μικροσκοπικά κρύσταλλα πάγου περισσότερο από δύο φορές όσο τα συνήθη σύννεφα, και βρίσκονται 9 έως 16 μίλια επάνω στη στρατόσφαιρα, σε θερμοκρασίες μείον 85 βαθμούς Κελσίου και κάτω. Οι κρύσταλλοι είναι όλοι παρόμοιου μεγέθους και διαθλούν το φως του Ήλιου στο υψηλό υψόμετρο για να κάνουν αυτά τα χρώματα.
Αναζητήστε τα μαργαρώδης σύννεφα στα υψηλά γεωγραφικά πλάτη (π.χ., τη Σκωτία, τη Σκανδιναβία, την Ισλανδία, τη Βόρεια ΗΠΑ) το χειμώνα και κατά προτίμηση κοντά σε βουνά, συμβουλεύει ο Cowley, ενώ θα πρέπει να υπάρχουν θυελλώδεις καιρικές συνθήκες για να δημιουργηθούν και ίσως κάποια κύματα βαρύτητας, μαζί με την απαραίτητη υγρασία για να τα δούμε στην στρατόσφαιρα.
Μόλις τα δείτε δεν θα τα ξεχάσετε ποτέ!
 http://www.apocalypsejohn.com


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Τι τρέχει στον ουρανό μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.