Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Δρ. Κωνσταντίνος ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Φυσίατρος - Νευροβιοεπιστήμων Md, Phd, Scd

"Άγχος: Κρίση στην καθημερινότητα".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
-Σ.Φ.Κ. Πιερικός - Αρχέλαος
-Σ.Φ.Κ. Πιερικός

Στην ομιλία της Δευτέρας 10/12/2012- στα πλαίσια των ομιλιών της Σχολής Γονέων , Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης- ο Δρ Κωνσταντίνος Μουρούτης, φυσίατρος, νευροβιοεπιστήμων ασχολήθηκε με το γνωστό ζωντανό του ύφος με το Άγχος και την κρίση στην καθημερινότητα.

Το άγχος, το γνωστό στην αγγλική stress, είναι ο τρόπος που ανταποκρίνεται κανείς σε εσωγενείς και εξωγενείς ψυχοπιεστικούς παράγοντες. Γι' αυτό ο οργανισμός οφείλει να βρίσκεται σε ισορροπία "ομοιόσταση" ψυχοσωματική. Εξάλλου είμαστε προικισμένοι και οργανικά με αντίστοιχα όπλα αντιμετώπισης του άγχους ,το οποίο προκαλείται είτε από εξωτερικούς παράγοντες είτε από το συγγενικό ή το εργασιακό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.