Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟΥΡΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΚΑΤΟΧΗ» ΣΕ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ, ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ


Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ - Νέα τουρκική πρόκληση από τον Τούρκο βουλευτή, Gürkut Acar, του Λαϊκού κόμματος από την Αττάλεια, ( ο αρχηγός του οποίου συνεργάζεται με τον ΓΑΠ στην σοσιαλιστική Διεθνή), ο οποίος αφού με προκλητικό τρόπο χαρακτηρίζει παράνομη την κατοχή από την Ελλάδα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, καθώς και του Καστελόριζου, ζητά με επερώτηση του στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να προβεί η Τουρκία στις κατάλληλες ενέργειες για να αποχωρήσουν οι Έλληνες και να κατεβεί η ελληνική σημαία από τα νησιά αυτά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Vatan, ο βουλευτής του Λαϊκού κόμματος της αντιπολίτευσης, Gürkut Acar, με επερώτηση του στην τουρκική βουλή ζητά από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να μάθει τι ενέργειες έχει κάνει μέχρι τώρα η Τουρκία για να προστατεύσει τα δίκαια της από την παράνομη, όπως χαρακτηρίζει, ελληνική κατοχή αυτών των νησιών και για να φύγει η ελληνική σημαία από τα νησιά. Η παράνομη ελληνική κατοχή, όπως ισχυρίζεται ο Τούρκος βουλευτής, παραβιάζει και βλάπτει τα τουρκικά συμφέροντα καθώς στον περίγυρο αυτών των νησιών υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου. Για τον λόγο αυτό, ζήτα από την τουρκική κυβέρνηση να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για να αποδοθούν αυτά τα νησιά στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την επερώτηση του Τούρκου βουλευτή, η Ελλάδα μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έχει εισβάλλει και κατέχει παράνομα κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών μια σειρά νησιών και βραχονησίδων στο ανατολικό Αιγαίο, μεταξύ των οποίων το Αγαθονήσι και το Φαρμακονιση, και επίσης στην ανατολική Μεσόγειο το Καστελόριζο, το οποίο επίσης κατέλαβαν οι Έλληνες με παράνομο τρόπο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μάλιστα στην επερώτηση του ζητά να μάθει μήπως υπάρχουν κάποιες πιέσεις εκ μέρους Ευρωπαϊκής Ένωσης και για τον λόγο αυτό η Τουρκία δεν έχει προβεί μέχρι τώρα στις κατάλληλες ενέργειες για να καταγγείλει αυτή την παράνομη ελληνική κατοχή σε αυτά τα νησιά τα οποία, όπως τονίζει, απέχουν πολύ μικρή απόσταση από τις τουρκικές ακτές. Στην ίδια επερώτηση ο Gürkut Acar κάνει αναφορά για τις συμφωνίες μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και κάποιων ισραηλινών και αμερικανικών εταιρειών για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της ανατολικής Μεσογείου και ζητά από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να καταγγείλει όλες αυτές τις συμφωνίες, οι οποίες, σύμφωνα με τον Τούρκου βουλευτή είναι παράνομες και αντιβαίνουν, όπως ισχυρίζεται, στα τουρκικά συμφέροντα για τα ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής. Τέλος υπενθυμίζει ότι πριν από 17 χρόνια πάλι είχε δημιουργηθεί ζήτημα από τη παράνομη κατοχή της Ελλάδας στις βραχονησίδες Ίμια και τώρα επανέρχεται το θέμα αυτό με τα νησιά Καστελόριζο, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.

Φαίνεται πως οι Τούρκοι αρχίζουν και δημιουργούν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα, (κατά τον αξέχαστο Ντίνο Ηλιόπουλο), τις παραμονές της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Σαμαρά στην Άγκυρα. Με την φόρα που έχουν πάρει δεν αποκλείεται να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας ακόμα και τα… νησιά του Αργοσαρωνικού. Άραγε το σκεφτήκαν καλά στην Αθήνα, ή μήπως επειδή έχουμε κατοχική κυβέρνηση όλα αυτά είναι δευτερεύουσας σημασίας

Αν είναι έτσι τότε αλλοίμονο μας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

olympia
 http://greeknation.blogspot.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.