Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΒΟΜΒΑ στο Βατικανό! Παραιτείται στις 28 Φεβρουαρίου ο Πάπας Βενέδικτος! "Με εγκατέλειψαν οι δυνάμεις μου"


-Το ανακοίνωσε το ίδιος ο Πάπας στο εκκλησιαστικό συμβούλιο
- Με επιστολή εξηγεί γιατί οδηγήθηκε στην παραίτηση
- "Είναι ο πρώτος που αναγνωρίζει ότι δε μπορεί να αντεπεξέλθει" είπε σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωπος του Βατικανού
- Για λίγο η Αγία Έδρα θα μείνει κενή - Το Πάσχα αναμένεται η εκλογή νέου Πάπα από το κονκλάβιο
- Συγκλονισμένο το Βατικανό
- Την είδηση μετέδωσε στις 12:46 ωρα Ελλάδος το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA
- Είναι ο πρώτος Ποντίφηκας που παραιτείται εδώ και αιώνες
- Είναι ο 265ος Πάπας

Δε μπορούσαν να πιστέψουν στ’ αφτιά τους τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου όταν άκουσαν τον Πάπα Βενέδικτο τον 16ο να ανακοινώνει την απόφασή του να παραιτηθεί από το αξίωμα του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Η ανακοίνωση βόμβα έγινε στα λατινικά, κατά τη συνεδρίαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου για την αγιοποίηση των μαρτύρων του Οτράντο. Λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, επιβεβαίωσε την είδηση: "Ο Πάπας ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί στις 08:00 (ωρα Ιταλίας, 09:00 Ελλάδας) στις 28 Φεβρουαρίου", είπε.

Για λίγους μήνες, η Αγία Έδρα θα μείνει κενή. Η εκλογή του νέου Πάπα αναμένεται κοντά στο Πάσχα των καθολικών στις 31 Μαρτίου. Το κονκλάβιο θα συγκληθεί 15-20 μέρες μετά την παραίτηση του Βενέδικτου.
"Μέχρι τώρα ήμασταν συνηθισμένοι εκτός από το κονκλάβιο των καρδιναλίων να προετοιμάζουμε και την κηδεία του Πάπα. Τώρα, είναι διαφορετικά. Δεν έχουμε να προετοιμάσουμε κηδεία, μόνο το κονκλάβιο", είπε σε συνέντευξη Τύπου, σε μια προσπάθεια να κάνει... χιούμορ, ο εκπρόσωπος του Βατικανού.

"Κεραυνός εν αιθρία" σχολίασε ο επικεφαλής του Κολλεγίου των Καρδιναλίων, Καρδινάλιος Άντζελο Σοντάνο, σύμφωνα με την Corriere della Sera.

«Με εγκατέλειψαν οι δυνάμεις μου» - Το γράμμα της παραίτησης
«Αφού εξέτασα επανειλημμένα τη συνείδησή μου ενώπιον του Θεού, βεβαιώθηκα ότι οι δυνάμεις μου, λόγω προχωρημένης ηλικίας, δεν είναι πλέον αρκετές για να ασκώ κατάλληλα το αξίωμά μου.

Γνωρίζω καλά ότι το αξίωμα αυτό, εξαιτίας της σημαντικής πνευματικής του φύσης, πρέπει να ασκείται, όχι μόνο με λέξεις και πράξεις αλλά όχι με λιγότερες προσευχές και πόνο.

Ωστόσο, στον σημερινό κόσμο, που βιώνει τόσες πολλές ραγδαίες αλλαγές και συνταράσσεται από ερωτήματα που σχετίζονται βαθιά με την πίστη, προκειμένου να ανταποκριθώ στις ανάγκες του πληρώματος του Αγίου Πέτρου και να διακηρύττω το Ευαγγέλιο, είναι εξίσου απαραίτητες η δύναμη του μυαλού και του σώματος, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει επιδεινωθεί σε μένα, σε σημείο που έπρεπε να αναγνωρίσω την ανικανότητά μου να εκπληρώσω επαρκώς το έργο που μου ανατέθηκε», αναφέρει στο γράμμα της παραίτησή του.

Ο Γιόζεφ Ράτσινγκερ, όπως είναι το κοσμικό του όνομα, είναι 86 ετών, ο γηραιότερος που εκλέχθηκε Πάπας από το 1730.

Ο Πάπας Βενέδικτος εξελέγη στις 19 Απριλίου του 2005 (μόλις τρεις μέρες μετά τα 78α γενέθλιά του) διαδεχόμενος τον πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β’. Θα είναι ο πρώτος Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που υποβάλει την παραίτησή του από το 1415, όταν παραιτήθηκε ο Γρηγόριος το 12ος.

Στο τελευταίο του tweet 24 ώρες πριν γίνει γνωστή η παραίτησή του, ο Πάπας Βενέδικτος είχε γράψει: «Πρέπει να εμπιστευτούμε τη δύναμη του ελέους του Θεού. Είμαστε όλοι αμαρτωλοί αλλά η χάρη Του μας μεταμορφώνει και μας κάνει καινούργιος».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιός είναι ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος
Σάλος στο Βατικανό! - Ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά αποκαλύπτει ποιος τον “υποκίνησε” στην απόπειρα δολοφονίας του πάπα Ιωάννη Παύλο Β'
Ο... Τζορτζ Κλούνεϊ ζει στο Βατικανό!
Προέταξαν τα στήθη τους (κυριολεκτικά) υπέρ των gay (ΦΩΤΟ και VIDEO)
Ξέπλυμα χρήματος στο Βατικανό;
Ο Πάπας απένειμε χάρη στον μπάτλερ του για το σκάνδαλο Vatileaks 
 http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.