Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Πλησιάζει νέο οικονομικό σοκ για την ανθρωπότητα; Κλιμακώνεται ο Παγκόσμιος Νομισματικός Πόλεμος...


Ο Παγκόσμιος Νομισματικός Πόλεμος δεν φαίνεται να «κοπάζει». Αντιθέτως πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι βρισκόμαστε εν μέσω μίας περιόδου πολύ επικίνδυνης νομισματικής διαμάχης και συνθηκών που δημιουργούν τον κίνδυνο ξεσπάσματος νέου κύματος παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης:


Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ομοσπονδιακής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank), Jens Weidmann, σε πρόσφατη ομιλία του στη Φρανκφούρτη επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι καθώς οι κεντρικές τράπεζες απομακρύνονται ηθελημένα ή αθέλητα από τον πρωταρχικό σκοπό της σταθερότητας των τιμών, οι ανταγωνιστικές υποτιμήσεις που θα καταστήσουν τα προιόντα μιας χώρας πιο προσιτά και θα υποβοηθήσουν στην αύξηση των εξαγωγών αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά. Αυτή η κίνηση ελλοχεύει κινδύνους δημιουργίας παγκόσμιας πληθωριστικής ύφεσης.


Ο Jens Weidmann, μέλος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προειδοποίησε τον Ιανουάριο για τα επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια που εμπλέκονται με την υποτίμηση του yen Ιαπωνίας. Η Αμερική ήδη εκφράζει φόβους για δραστική μείωση της εμπορικής και παραγωγικής της δραστηριότητας, σε περίπτωση που τα πολιτικά παίγνια προκλητής υποτίμησης του yen τεθούν σε πλήρη ισχύ. Σημειωτέον, μία πιθανή προκλητή υποτίμηση του yen θα επηρεάσει άμεσα και την ευρωζώνη: σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg  η Ιαπωνία συμμετείχε στην αγορά ποσοστού 10,3 τοις εκατό των ομολόγων που εκδόθηκαν τον Ιανουάριο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Η Ρωσία προειδοποιεί ευθέως ότι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας του yen φέρνει τον κόσμο στο προσκήνιο ενός «νέου νομισματικού πολέμου». O Alexei Ulyukayev, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας δήλωσε σχετικά σε συνέδριο που έλαβε χώρα στη Μόσχα: «Η Ιαπωνία αποδυναμώνει το yen και ακόμη περισσότερες χώρες μπορεί να ακολουθήσουν την ίδια τακτική».

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ανάγκη για πιο αδύναμα νομίσματα και προκλητές υποτιμήσεις δημιουργείται ως μέσο εύρεσης νέων πόρων οικονομικής μεγέθυνσης, καθώς οι νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές εμφανίζονται μη-βιώσιμες..


Παγκόσμια νομισματική «σκακιέρα» με πολλούς εμπλεκόμενους, ισχυρή κερδοσκοπία και άμεσο κίνδυνο πρόκλησης νέας παγκόσμιας οικονομικής αποσταθεροποίησης..
pentapostagma
 http://hellas-now.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.