Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Τα πρώτα μηνύματα του Α/ΓΕΕΘΑ στο twitter


Στιγμιότυπο από την άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ.
Προ λίγων μηνών είχαμε αναφερθεί στην αναγκαιότητα αξιοποίησης των social media προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων, οπότε η κίνηση του Α/ΓΕΕΘΑ να δημιουργήσει προσωπικό λογαριασμό στο twitter είναι από μόνη της ενθαρυντική για το μέλλον.
Στα πρώτα του μηνύματα στο twitter ο Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος αναφέρθηκε στην επίσκεψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥπΕΘΑ στις ΗΠΑ αλλά και στην άσκηση ταχείας αντίδρασης ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ, δύο θέματα τα οποία ενόχλησαν τους γνωστούς χρήσιμους ηλιθίους. Για το πρώτο γράφει πως “ο Αμερικανός Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στγος Martin Dempsey – γνώριμος από το ΝΑΤΟ- ήταν εξαιρετικά φιλικός και ευθύς όπως πάντα, και υποσχέθηκε να μας βοηθήσει σε ότι του ζητήσουμε. Κατ’ αρχήν έγινε σαφές ότι θα πάρουμε τα Άρματα Μάχης και τα ΤΟΜΠ Μ113 που επιλέχτηκαν από Ειδική Επιτροπή που μετέβει για τον σκοπό αυτό στις ΗΠΑ και για τα οποία υπήρχε η προσφορά από καιρό. Στη συνέχεια από κοινού θα εξετάσουμε και τις λοιπές μας ανάγκες. Νομίζω ότι η Ελλάδα μ’ αυτή τη ΔΩΡΕΑΝ βοήθεια αμυντικού υλικού θα καλύψει σημαντικές ανάγκες του Εθνικού Αμυντικού Συστήματος της, σε μια εποχή που οι δαπάνες για νέους εξοπλισμούς και προμήθεια αμυντικού υλικού είναι πρακτικά αδύνατο να πραγματοποιηθούν“.


Σε άλλο μήνυμά του ο Στρατηγός εξηγεί την σκοπιμότητα διεξαγωγής της άσκησης ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ, την οποία σημειωτέον κλήθηκαν να παρακολουθήσουν και τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής (με ελάχιστους τελικά να δίνουν το παρών).


“Εξαιρετική η άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/12» που εκτελέσαμε στη ν. ΔΟΚΟ στις 6 Απριλίου 2012. Δοκιμάσαμε ένα μέρος από το νέο αναθεωρημένο και αναβαθμισμένο Σύστημα Άμεσης Αντίδρασης της χώρας με ΑΡΙΣΤΑ αποτελέσματα. Πολλαπλότητα επιλογών, άριστη αντίδραση, επαγγελματική επάρκεια , ταχύτητα και αποφασιστικότητα, ολοκληρωμένη διακλαδική σχεδίαση αλλά και αποτελεσματικός επιχειρησιακός και τακτικός έλεγχος σε όλες τις φάσεις και όλες τις ενέργειες. Δεν υπήρξε δοκιμή, δεν έγιναν πρόβες, δεν ήταν επίδειξη. Ήταν απλά μια συγκεντρωτική απαρίθμηση των κυριότερων και πλέον χαρακτηριστικών δυνατοτήτων μας στον τομέα της άμεσης αντίδρασης, οι οποίες αντικατοπτρίζουν τις επιλογές που παρέχουμε στην πολιτική ηγεσία σε περίπτωση κρίσης.
 Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους, από τούς Αρχηγούς και τις Ομάδες Δκσης και Σχεδίασης στο ΓΕΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία που συνεργάστηκαν αρμονικά κατά την απουσία μου στις ΗΠΑ, καθώς και στους Επιχειρησιακούς και Τακτικούς Δκτές μέχρι και στον τελευταίο μαχητή στη στεριά στη θάλασσα και τον αέρα που υλοποίησαν τη σχεδίαση κατ‘ άριστο τρόπο.
 ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.”


Κατηγορία Αμυνα Tagged with Ένοπλες Δυνάμεις


strategyreports.wordpress.com
 http://epanastatikokinhmagynaikonelladas.blogspot.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.