Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Επιχειρηματική δράση και νανοτεχνολογία στη Μακεδονία

Ενα επαναστατικό τεχνολογικό πεδίο με απεριόριστες εφαρμογές στην ενέργεια
την ηλεκτρονική, την υγεία αλλά και η εμπορική αξιοποίηση του θα παρουσιαστεί στην Θεσσαλονίκη.


Πρόκειται για το workshop «Εμπορική Αξιοποίηση των Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Ελλάδα» που υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου ROleMak «Reinforce Organic Electronics Research Potential in Makedonia».

Θα συμμετάσχουν επιστήμονες, μηχανικοί, ακαδημαϊκοί ερευνητές αλλά και εκπρόσωποι της βιομηχανίας, επενδυτές και επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι συζητήσεις και οι ομιλίες θα συνοδεύονται από προτάσεις για κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες για το πώς μπορεί να προωθηθεί ηεπιχειρηματική δράση στα οργανικά ηλεκτρονικά.

Τα οργανικά ηλεκτρονικά αποτελούν τα τελευταία χρόνια έναν από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς της νανοτεχνολογίας, με πολύ μεγάλη δυναμική για εμπορικές εφαρμογές που αναμένονται να φθάσουν τα 6.3 δις ευρώ
μέχρι το 2015.

Η διάδοση τους αναμένεται να επηρεάσει τους τρόπους Επικοινωνίας - Ενημέρωσης, Παραγωγής Ενέργειας, Φωτισμού.

Ορισμένα παραδείγματα των εφαρμογών που βασίζονται στα νέα οργανικά υλικά και τις διαδικασίες ανάπτυξης τους σε μεγάλη κλίμακα είναι:

-Οι χαμηλού κόστους εύκαμπτες οθόνες
-Τα εύκαμπτα φωτοβολταϊκά
-Οι εκτυπώσιμες μπαταρίες
-Τα «έξυπνα» υφάσματα κ.α

Το Workshop θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 στις 9:00 π.μ., στο Ξενοδοχείο Electra Palace στη Θεσσαλονίκη. Συντονίζεται απο το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.

ΠΗΓΗ
 http://web-parrot.blogspot.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.